Trondheim Calling | Artister 2021

Artister 2021

Disse artistene er bekreftet til Trondheim Calling 2021:

Foto: Anna Rogneby

Mall Girl

Indie Pop // Oslo

Når Mall Girl spilte som fersk og ukjent demoartist på Trondheim Calling 2019 ble de umiddelbart booket av Roskildefestivalen sin utsendte! Siden den gang har det gått raskt fremover, låten «Slay Queen» har vært Månedens Urørt og fikk rotasjon på NRK P3, og de har spilt på festivaler som Øya og Pstereo. Nå er debutalbumet rett rundt hjørnet og Mall Girl kommer tilbake til et Trondheim Calling i sommerdrakt!

Gerald Ofori

Rap / R&B // Trondheim

19 år gamle Gerald Ofori er like allsidig som han er talentfull, og han har sin unike vri på moderne R&B med melodiske elementer – med turer innom trap og future bass. Gjennom sine singler og to EPer ble vi godt kjent med det brede spekteret til Gerald, og han fikk for alvor vist seg fram på de største norske scenene som Slottsfjell og Festningen. Det unge talentet ble plukket ut av Trondheim Callings jury i 2018 for sin særegne tolkning av R&B og rap. Denne gang står Gerald Ofori i vårt hovedprogram som en moden artist, godt etablert på den nye norske hiphopscenen.

Youth Pictures of Florence Henderson

Post-Rock // Trondheim/Oslo/Tønsberg

Youth Pictures of Florence Henderson har de siste 15 årene vært en av de mest fremtredende bandene i postrock- og indie-sjangeren her til lands. Etter å ha turnert i Europa og USA med to album og én EP i bagasjen, har det sju mann store orkesteret spilt veldig få konserter de siste årene. Når de nå inntar Byscenen og Trondheim Calling for aller første gang, blir det både et retrospekt på en lang karriere og en smakebit på nytt materiale. Hvis du er fan av Mogwai, Explosions in The Sky, Sigur Rós og Godspeed You Black Emperor, er dette virkelig noe for deg!

Foto: Brage Pedersen

Heave Blood & Die

Psykedelisk Rock // Tromsø

Fra Tromsø via Urørtfinalen, til Øyafestivalen og videre til Roskilde. Nå med Fysisk Format i ryggen, er unge Heave Blood & Die klare til å følge opp 2018s «Vol. II» med plata «Post People». Dette er en panoramisk sørgemarsj som fyrer av noen av de samme indre eksplosjonene som The Cure, Smashing Pumpkins og Killing Joke på sitt mest storslåtte. «Post People» slippes våren 2021, og vi gleder oss til å se bandet i en helt ny drakt på Trondheim Calling 2021!

ur Monarch

Alternativ Pop // Bergen

ur Monarch debuterte på scenen i juli 2020, under strømmefestivalen Exist For Love Sessions – hvor hun ble håndplukket av selveste AURORA. Hun var i tillegg booket til hovedscenen på USF Verftet under Vill Vill Vest samme høst. Som artist og låtskriver henter ur Monarch inspirasjon fra både K-pop og hip hop-sjangeren, og har blant annet vært i London og Berlin for å jobbe med noen av de mest talentfulle unge produsentene. Hennes uutgitte låt «Kitty Food» er allerede blitt brukt i introen til NRK-serien Nudes, som senere har blitt solgt til flere land. Til våren slipper hun sine første singler før hun inntar scenen under Trondheim Calling.

Foto: Rune Bendiksen

Northkid

Pop // Alta

Med evner som strekker seg fra skamløs pop til fløyelsmyk vokal, er NorthKid en uredd gjeng som vil gi alt for å underholde deg. Det er Helge og Håkon som skriver og produserer de fleste låtene, med god drahjelp fra resten. Vegard på bass er en skjult perle som sørger for at du tramper med i takt – og på trommer finner du Sebastian, en joker som byr på mye humor og sørger for bølger i lydbildet. Stjernekampvinner Bilal Saab sin kraftfulle stemme er kanskje grunnen til at du først fant bandet, men han er ikke den eneste grunnen til at du kommer til å bli! Bandets lydbilde sammenlignes med Dagny og Sigrid, mens deres store forbilder er OneRepublic og 5 Seconds of Summer. Låtene «Done Fighting» og «Talk About Us» har begge fått mye spilletid på P1, og i oktober slapp de «Still Here For You». I juni kommer de endelig til Trondheim, og det gleder vi oss til!

Lizz

Pop // Kvamsøy

Først vant hun Musikkprisen 2020, så slo hun personlig streaming-rekord med låta «Can’t Get Enough» etter å ha bestemt seg for å bli uavhengig artist. I oktober kom låta «Game of Love». LIZZ, som kommer fra Kvamsøy og tilbrakte oppveksten sin i Trondheim, startet karrieren sin med å dele musikk og videoklipp på Facebook i 2014. Siden da har hun etablert seg som en solid liveartist og sluppet et album og en rekke singler. LIZZ setter ikke musikken sin i bås, og kombinerer pop, rock, soul, r&b og andre stilarter.

Mer info om musikkprisen: https://musikkprisen.no/om-musikkprisen

DØSSI

Pop // Bergen

Ingrid Døssland, aka døssi, er en bergensbasert produsent og låtskriver. Med sin melankolske stemme og særegne tekster tar hun lytterne med til sitt eget, drømmende lydbilde. Ingrid er oppvokst i Kvinnherad, og hun fikk tidlig en interesse for musikk og historiefortelling. Da hun og familien senere flyttet til Østlandet, ble historieskrivingen et viktig verktøy når hun følte seg utenfor og annerledes. I juni slipper hun sin første EP, «bluebirds», som ifølge henne selv inneholder «historier om kjærlighet, nostalgi og tap». Døssis musikalske uttrykk kan sammenliknes med artister som Joni Mitchell, Lucy Rose og Sufjan Stevens, og hun er definitivt en artist å følge med på i 2021!

fijitrip

Elektronisk/Pop // Alta/Oslo

Bak artistnavnet fijitrip står 20-åringen Simon Olsen fra Alta. Med sin unike vri på indie-pop, har han klart det kunststykket å slå gjennom internasjonalt midt under en global pandemi. Hans debut-EP «Tech» ble sluppet i midten av april 2020 til enorm respons. fijitrips musikk er elektronisk og eksperimentell pop inspirert av alt fra The 1975 til Yunglean, med glitchy produksjoner liggende under hans sjelfulle vokal. Etter omtaler i internasjonal musikkpresse, og spillelisting i bl.a. New Music Friday UK og New Pop Revolution på Spotify, har fijitrip blitt spådd en lysende fremtid i vente. Nå banker musikkbransjen på døra, og fijitrip signerte nylig bookingavtale med United Talent Agency - som representerer noen av verdens største artister. Her hjemme i Norge er han fortsatt er relativt ubeskrevet blad, men stadig flere har fått øynene opp for den unge artisten. I juni spiller han sin første konsert i Trondheim på festivalen vår!

franklin

Rap // Trondheim

Franklin er et nytt musikalsk kollektiv på den norske hip hop-scenen. Med grobunn i et akustisk sound blander de sløye grooves og hipp rytmikk med fengende harmonikk og melodisk improvisasjon. Det hele toppes med lyriske og intrikate tekster fra en overbevisende kvinnelig fortellerstemme. Som tidligere studenter fra jazzlinja i Trondheim inntar de sjangeren med et annerledes og lekent blikk, i kombinasjon med musikalske referanser med sterk tilknytning til tradisjonen.

Foto: Bea Valand

Ingvild Flottorp

Country Oslo / Åmli

Den norske americana-scenen har sett en eventyrlig fremgang i løpet av det siste tiåret, og mange artister og band har markert seg både i Norge og internasjonalt. Nå er 22 år gamle Ingvild Flottorp fra Åmli klar for å vise at det er en ny generasjon på vei. Med sin unike stemme, et sted mellom Iris Dement og en Kate Bush med countryknekk, er vokalen til Ingvild det første du legger merke til. Deretter, et band som bidrar med godt driv, smakfull musisering og nordikansk fingerspitzgefühl. Flottorp henter inspirasjon fra artister som Alison Krauss, Joni Mitchell, Laura Marling og Emmylou Harris – men hjemstedet Åmli er også en viktig påvirkning. «For meg er Åmli paradis på jord og eg reiser heim så ofte eg kan. Dei fleste låtene er skrive medan eg går på Åmliheiane», sier hun selv.

Foto: Jonathan Vivaas Kise

Ira Nor

Pop // Halsa/Oslo

Ira Nor er en fremadstormende perle av en artist som har jobbet godt i det skjulte – ja, faktisk så godt at det knapt finnes spor av henne på internett. Likevel har hun fanget oppmerksomheten til blant annet Indianer Management og Polar Artist, som har sikret seg 21-åringens signatur. Og det er ikke uten grunn. Etter å ha holdt seg godt under radaren med viten og vilje frem til 2021, og latt låtskrivingen stå i fokus, er Ira Nor nå klar for å vise seg fram for hele verden. Det er kanskje litt hårete formulert, men det er verden som er målet – intet mindre. Bak det kryptiske artistnavnet finner vi Mari Halse, født i Halsa i Trøndelag, og nå skriver hun musikk på soverommet i Oslo sammen med barndomsvennen Øyvind Glåmen. Ira Nor eksperimenterer med dagens hip hop/pop-lydbilde, og hun vil at den skal reflektere den teknologiske verden vi lever i. Dette er en konsert du ikke vil gå glipp av!

Isabelle Eberdean

R&B/Soul // Trondheim

Isabelle Eberdean ble tidlig introdusert for soul, noe som senere utvikla seg til å bli en stor lidenskap for R&B, soul og jazzmusikk. 23-åringen fra Trondheim er inspirert av artister som Erykah Badu, H.E.R og Aretha Franklin, noe musikken hun selv lager bærer preg av. Det siste året har hun jobba sammen med produsenten Marius Elfstedt, og på nyåret slipper hun endelig sin første singel som soloartist – før en EP kommer til våren. Isabelle skriver både musikken og tekstene sine selv, og de handler (ifølge henne selv) om alt livet har å by på. I juni står hun på scenen i sin egen hjemby, noe vi gleder oss til!

Jonathan Floyd

Pop // Oslo

19 år gamle Jonathan Floyd kombinerer atmosfæriske og retroinspirerte R&B-produksjoner med melankolske og fengende melodilinjer – inspirert av helter som The Weeknd og Unge Ferrari. Da Jonathan slapp sin første singel i fjor, viste han fort at han var kommet for å bli. «Ække meg» ble lagt rett inn på B-lista til NRK P3, og han fikk raskt et stempel som ung og lovende. De neste singlene hans, «I Morgen Er det Glemt», «Ser Meg» og «Fly», ble alle listet på P3, P3X og mP3. Dessuten har han fått mye hyggelig oppmerksomhet, blant annet fra nettstedet 730.no – som virkelig har troa på unggutten. Det har vi også! Bare noen dager etter Trondheim Callings jury plukket ut Jonathan Floyd som en av årets utvalgte, ble hans nyeste singel «Heartbreaker» sluppet. Låten, gjestet av Arif, ble plukket ut som Ukas Låt på NRK P3 og har siden blitt lagt inn i kanalens A-liste. Det er bare å glede seg til Jonathan Floyd gjester Trondheim Calling 2021!

Metteson

Pop // Bergen

Den bergensbaserte popartisten Metteson har bare sluppet en håndfull låter, men han har likevel rukket å gjøre seg bemerket: Tidligere i år spilte han i teltet under By:Larm, og han var den første artisten som ble sluppet til årets Vill Vill Vest. Nylig holdt han sin debutkonsert for et utsolgt Cornerteatret, og artister som Sigrid og Sondre Lerche skrøt av ham i sosiale medier. Tredjesingelen hans, «Harder», fikk også mange lovord. VG trillet en femmer på terningen, mens Anna Nor Sørensen fra NRK P3 var sikker i sin sak: «Det er bare å rydde plass mellom Perfume Genius og Porches til Metteson i spillelista di først som sist, for dette er musikk du trenger i livet ditt». Nå er Metteson, som egentlig heter Sverre Breivik, klar med sin fjerde singel, balladen «Forever». EP-en «Convince Me» slippes i mars 2021, og vi gleder oss til å høre låtene fra scenen i Trondheim!

Murder Maids

Punk/Hardcore // Trondheim

Murder Maids ble dannet høsten 2019, og de har allerede rukket å bemerke seg som et tight og drivende liveband – blant annet som support for Spidergawd, Combos og Turbonegro. Bandets inspirasjonskilder strekker fra oldschool-punk fra 70- og 80-tallet til moderne hardcore, og i tillegg har de en retrovibb som grunner i amerikansk 90-tallsmusikk. Miksen av dette tilfører musikken et nytt og spennende uttrykk, gjennomsyret av energi og rå fremtoning. I oktober slapp Murder Maids sin første singel, «Pogojumpingschizotrip», som fikk gode tilbakemeldinger og ble anbefalt av NRK P3. Den 15. januar slipper de debutplata «Knives Out» på Fucking North Pole Records (med ingen ringere enn Per Borten som produsent), og vi gleder oss til å se dem på Trondheim Calling!

RebMoe

Pop/Elektronisk // Oslo

RebMoe kom tilsynelatende fra intet da hun plutselig dukket opp som vokalist i Coucherons «Honky Donk», en låt som har hanket inn millioner av avspillinger på tvers av ulike plattformer. Etter å ha ligget lavt i et drøyt år kom RebMoe tilbake med et smell, sammen med kompisen Pasha: «I Don’t Speak French» ble en av de mest spilte låtene på NRK P3 i 2018. Året etter dukket stemmen hennes opp «My Frequency», signert en av verdens største EDM-produsenter, Tiesto. Etter å ha fullført mastergraden sin ved Cambridge University vendte RebMoe tilbake til studio, men denne gangen var det for å fullføre sine egne soloprosjekter. Med singler som «Anyone Like You» og «Undercover Lover» beveger hun seg mer i retningen av melodiøs og søt popmusikk, og sistnevnte låt var lista på P3 i sommer. I 2021 gir hun ut sin første fullengder og vi gleder oss til å se henne live på Trondheim Calling!

Foto: Elida Berntsen

Regnvær

Pop // Trondheim/Bodø

Regnvær er et band fra Bodø som består av de fem 21-åringene Kristian, Ruben, Joachim, Jonas og Øyvind. Bandet fant sammen i Bodø i 2015, og siden da har de spilt hundrevis av konserter over hele landet. Regnvær bor nå sammen i kollektiv i Trondheim, hvor all musikken deres spilles inn og produseres av bandet selv. Til tross for deres kompromissløshet og fulle kunstneriske frihet, treffer Regnværs låter bredt. Musikken deres har streamet til millionen på Spotify, sørget for bookinger til noen av landets største festivaler, og bandet har blitt backet av både NRK P1 og P3 – som har spilt deres siste singler med høy rotasjon på radio. Vinteren 2020 la Regnvær ut på en egenbooket norgesturné, hvor de ble møtt med utsolgte konsertlokaler landet over før verdenssituasjonen satte en stopper for den videre turen. For øyeblikket jobber bandet med en ny låtkatalog som etter planen skal slippes i 2021 før de gjester Trondheim Calling!

Foto: Samuel Rud Dale

This Daze

Indie Punk // Trondheim

De fira gutta i This Daze har spilt sammen i et knapt år, men de har allerede rukket å få mye oppmerksomhet – både i Norge og i utlandet. Her hjemme har bandet blitt kåret til «Månedens Urørt» av NRK P3, prydet forsiden til Klassekampens musikkmagasin og – før lockdown – vist seg å være et av landets mest spennende liveband. Ute i verden har toneangivende musikkmedier som The Fader og The Line Of Best Fit lagt sin elsk på guttas catchy, men støyende indierock. All bandets musikk har til nå blitt spilt inn på soverommet i kollektivet der de bor, og tidligere i desember kom bandets selvtitulerte debut-EP. Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor This Daze blir sett på som et helt spesielt band: Låtene deres er av den typen du vil nynne på i dagevis!

Nyhetsarkivet

Finn nye eller gamle artikler i arkivet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.