1. - 3. Februar 2018

Trondheim Sentrum

Thor Egil Leirtrø
festival

Vil du spille på Trondheim Calling 2018?

Trondheim Calling åpner for første gang dørene for uetablerte band fra hele Norge når artistregisteringen for demoband åpnes for 8.gang. 

Blant årets demoartister var artister som Pom Poko, Amanda Tenfjord og Wonder The Boy som alle fikk både oppmerksomhet, festivaloppdrag og nye samarbeidspartnere gjennom å bruke Trondheim Calling som springbrett.

Trondheim Calling åpner for første gang dørene for nye uetablerte band fra hele Norge, og vil også vurdere søknader fra artister utenfor egen region. Demojuryen vil fortsatt holde av minimum 10 plasser for demoartister fra Midt-Norge (Møre og Romsdal, Trøndelag og Nordland), men vil plukke ut ytterlige 10 artister fra resten av landet. 

Vi er på utkikk etter lovende og fortrinnsvis unge artister som har gjort seg bemerket lokalt, og er klare for å presenteres for et større konsertpublikum og for musikkbransjen.

Kriterier:

- Artist må være basert/bosatt i Norge  - Unge og uetablerte artister under 27 år prioriteres  - Alle sjangere vurderes  - Jury ser etter artister med originalitet, gode låter og eksportpotensial som plate og liveartist  - Du trenger ikke å ha spilt konsert eller gitt ut plate før, for å kunne søke, men må kunne vise til konkrete planer og ønsker om å utvikle deg som artist.

Hvis du blir valgt ut:

- Alle demoartister tilbys å spille to konserter under Trondheim Calling 1. - 3. februar 2018.  - Alle artister som spiller får gratis delegatpass som gir tilgang til over 50 ulike seminar og workshops om musikk, fri tilgang til alle konsertene og gode muligheter for å møte norsk og internasjonal musikkbransje.  - Festivalen stiller med standard backline, lyd og lys og profesjonelt crew på alle scener, samt måltider og enkel catering backstage.  - Festivalen stiller med reisestøtte og hotellovernatting til musikere som er bosatt lengre enn 7 mil fra Trondheim.

Artister bosatt i Midt-Norge får også tilbud om eget mentoropplegg med erfarne musikere og bransjeaktører i forkant av festivalen, samt å spille på ”Lyden av 2018” som er Trondheim Calling sin warm-up i november.  

Søknadsfrist: Mandag 2. oktober kl 23.59