Info/FAQ

Lurer du på noe om Trondheim Calling? Se svar på ofte stilte spørsmål under:

Artist-relaterte spørsmål:

Kan mitt band spille på Trondheim Calling? 
Absolutt! Usignerte artister fra hele Norge kan søke som om å bli demoband, søknadsfristen er mandag 9. november 2020. Resten av programmet fylles av spennende og aktuelle artister fra hele Norge.
Booking-forespørsel kan sendes til: booking@trondheimcalling.no 

Mitt band har søkt, når får vi vite om vi har blitt trukket ut til å spille?
Utvelgingsprosessen starter like etter søknadsfristen, og artistene som blir plukket ut kontaktes innen november.

Er Trondheim Calling kun for uetablerte og usignerte artister og band?
Trondheim Calling handler om å feire ny norsk musikk og se framover. Dette kan være nye sjangermessige fenomen som er i ferd med å bryte seg opp av undergrunnen, helt ferske artister og mer etablerte artister som er aktuelle med ny musikk.

Konsert-relaterte spørsmål:

Når legges program og spilletider ut?
Artister slippes fortløpende utover høsten og vinteren. Spilletider annonseres på våren, når vi nærmer oss festival. Hold deg oppdatert via våre hjemmesider eller sosiale medier.  

Hvor kjøper jeg billetter, og hvilke billetter gjelder?
Vi selger alle våre billetter via Ticketmaster.
Det finnes to typer billetter; dagspass og festivalpass. Med festivalpass slipper du inn på alle festivalscenene torsdag, fredag og lørdag. Med dagsbillett slipper du inn på alle festivalscenene den dagen du har billett til. Billetten må på forhånd byttes til armbånd for å gjelde på alle scenene. 

Hvor løser jeg inn min billett?
Billett løses inn til armbånd i våre billettskranker under festivalen, og kan ikke løses inn på hvert enkelt spillested. Info om hvor du finner våre billettskranker kommer nærmere festival.

Hvilken aldersgrense har Trondheim Calling?
Vi følger aldersgrensen til spillestedene, med laveste aldersgrense på 18 år. 

Er jeg garantert adgang på alle konserter med billett?
Scenene på Trondheim Calling har mindre kapasitet enn det totale antallet billetter som er lagt ut. På enkelte konserter kan det bli fullt og man bør være tidlig ute for å sikre seg plass foran scenen. Vi legger ikke ut flere billetter for salg, enn at det skal være godt innenfor samlet kapasitet på alle scenene.

Jeg ønsker å være frivillig. Er det mulig?
Arrangement som Trondheim Calling ville vært vanskelige å gjennomføre uten frivillige ressurser! Vi setter veldig pris på ditt engasjement, og vil gjerne at du skal være frivillig! Du må være over 18 år for å kunne være frivillig på Trondheim Calling. Vi åpner søknadsportalen for frivillige i januar. 

Konferanse-relaterte spørsmål: 

Når og hvor avholdes konferansen?
Musikkonferansen Trondheim Calling 2021 åpner torsdag 10. juni, og foregår videre fredag 11. og lørdag 12. juni. Konferansen er på dagtid, og blir avløst av et musikkprogram på kveldstid som er åpent både for delegater og publikum. Konferansen foregår i all hovedsak på Rockheim og Clarion Hotel Trondheim, begge på Brattøra.

Hvem er konferansen laget for, kan jeg delta?
Trondheim Calling er en musikkonferanse med nasjonalt utgangspunkt, som trekker bransje og aktører fra hele Norge, samt et eget internasjonalt program med eksport-fokus. Trondheim Calling ble etablert for å øke kompetansen og samhandlingen blant midt-norske musikkaktører og resten av verden. Alt i fra unge lovende artister, til enkeltmannsforetak og utdanningsinstitusjoner, til større selskap og bedrifter som har som hoved- eller sekundærvirke å jobbe med musikk bør kjenne sin besøkelsestid. Vi lever ikke evig på gamle bragder. Framtida er farlig nær, så la oss omfavne den! 

Hvordan blir jeg delegat?
Kjøp delegatpass her.

Jeg er blakk men vil være med likevel. Hvordan får jeg til det?
Er du tilknyttet en bedrift, en bandsammenslutning, en fritidsklubb eller en organisasjon så spør de om de kan sponse deg med pass. Et annet godt alternativ er å melde seg som frivillig, da får du både jobbe på innsiden og tilgang til alle seminarene når du ikke jobber.

Hvor sjekker jeg inn som delegat?
Delegatinnsjekk begynner torsdag 10. juni på Clarion Hotel Trondheim, på Brattøra.

Åpningstider akkreditering:
Mer info kommer nærmere festivalstart.

Hvordan er Trondheim Calling organisert?
Trondheim Calling er et initiativ skapt av musikkbransjen i Trøndelag og en egen ideell organisasjon. Musikkaktører og lokalt/nasjonalt virkemiddelapparat skaper konferanseprogrammet og uavhengig jury plukker ut demoartister. Forskjellige musikkbedrifter og aktører fra regionen står for festivalproduksjonen i samarbeid med offentlige støttespillere, lokale helårsarrangører, sponsorer og mange flotte ildsjeler.