Info/FAQ

Lurer du på noe om Trondheim Calling?

Ofte stilte spørsmål:

Artister

Kan mitt band spille på Trondheim Calling? 
Absolutt! Usignerte artister fra hele Norge kan søke som om å bli demoband, søknadsfristen er søndag 1. september 2019. Resten av programmet fylles av spennende og aktuelle artister fra hele Norge, ta kontakt via booking@trondheimcalling.no

Mitt band har søkt, når får vi vite om vi har blitt trukket ut til å spille?
Utvelgingsprosessen starter like etter søknadsfristen. Juryens utvalgte demoband for Trondheim Calling 2020 vil bli kontaktet innen oktober. 

Er Trondheim Calling kun for uetablerte og usignerte artister og band?
Trondheim Calling handler om å feire ny musikk og se framover, nye sjangermessige fenomen som er i ferd med å bryte seg opp av undergrunnen, å styrke vår musikkregion og hjelpe aktuell musikk fram i lyset. Programmet vårt er en herlig miks av alt dette.

Festival

Når legges programmet og spilletider ut?
Artister slippes fortløpende utover hele høsten fra september og fram til jul. Spilletider annonseres i begynnelsen av desember. Hold deg oppdatert via våre hjemmesider eller sosiale medier.   

Hvor kjøper jeg billetter, Hvilke billetter gjelder?
Vi selger alle våre billetter via Universe (Ticketmaster). Det finnes to typer billetter; dagspass og festivalpass. Med festivalpass slipper du inn på alle festivalscenene torsdag, fredag og lørdag. Med dagsbillett slipper du inn på alle festivalscenene den dagen du har billett til. Billetten må byttes i armbånd for å gjelde på alle scenene. 

Hvor bytter jeg min billett i armbånd?
Billett løses inn til armbånd i våre billettskranker under festivalen, og kan ikke løses inn på hvert spillested. Her finner du info om hvor du bytter billett til bånd.

Hvilken aldersgrense har Trondheim Calling?
Vi følger aldersgrensen til spillestedene med laveste aldersgrense på 18 år. Her kan du se hvilke aldersgrenser de ulike spillestedene har.

Er jeg garantert adgang på alle konserter med billett?
Scenene på Trondheim Calling har så klart langt mindre kapasitet enn det totale antallet billetter som er lagt ut. Ved enkelte konserter kan det bli fullt og man bør være tidlig ute for å sikre seg plass foran scenen. Vi legger ikke ut flere billetter for salg, enn at det skal være godt innenfor samlet kapasitet på alle scenene.

Jeg ønsker å være frivillig. Er det mulig?
Arrangement som Trondheim Calling ville vært vanskelige å gjennomføre uten frivillige ressurser! Vi setter veldig pris på ditt engasjement, og vil gjerne at du skal være frivillig! Du må være over 18 år for å kunne være frivillig på Trondheim Calling. Vi åpner søknadsportalen for frivillige i begynnelsen av oktober. 

Konferanse/delegater

Når og hvor avholdes konferansen?
Musikkonferansen Trondheim Calling 2020 åpner torsdag 30. januar, og foregår videre på fredag 31. januae og lørdag 1. februar. Konferansen er på dagtid, og blir avløst av et musikkprogram på kveldstid som er åpent både for delegater og publikum. Konferansen foregår i all hovedsak på Rockheim og Clarion Hotel og Congress på Brattøra.

Hvem er konferansen laget for, kan jeg delta?
Trondheim Calling er en musikkonferanse med nasjonalt utgangspunkt, som trekker bransje og aktører fra hele Norge, samt et eget internasjonalt program med eksportfokus. Trondheim Calling ble etablert for å øke kompetansen og samhandlingen blant midt-norske musikkaktører og resten av verden. Alt i fra unge og lovende artister, til enkeltmannsforetak, bandsammenslutninger, utdanningsinstitusjoner, til større selskap og bedrifter som har som hoved- eller sekundært virke å jobbe med musikk bør kjenne sin besøkelsestid. Vi lever ikke evig på gamle bragder. Framtida er farlig nær, så la oss omfavne den! 

Hvordan blir jeg delegat?
Kjøp delegatpass her.

Jeg er blakk men vil være med likevel. Hvordan får jeg til det?
Er du tilknyttet en bedrift, en bandsammenslutning, en fritidsklubb eller en organisasjon så spør de om de kan sponse deg med pass. Et annet godt alternativ er å melde seg som frivillig, da får du både jobbe på innsiden og tilgang til alle seminarene når du ikke jobber.

Hvor sjekker jeg inn som delegat?
Delegatinnsjekk begynner torsdag 30. februar på Clarion Livingroom.

Åpningstider akkreditering:
Torsdag 30. jan: 08.30 – 22.00
Fredag 31. jan: 08.30 – 20.00
Lørdag 1. feb: 10.00 – 15.00

Hvordan er Trondheim Calling organisert?
Trondheim Calling er et initiativ skapt av musikkbransjen i Trøndelag og en egen ideell organisasjon. Musikkaktørene og lokalt og nasjonalt virkemiddelapparat skaper konferanseprogrammet, uavhengige juryer plukker ut demoartister og nominerte til musikknæringsprisen. Forskjellige musikkbedrifter og aktører fra regionen står for festivalproduksjonen i samarbeid med offentlige støttespillere, lokale helårsarrangører, sponsorer og mange flotte ildsjeler.