1. - 3. Februar 2018

Trondheim Sentrum

konferanse

Foredragsholdere

Alexandra Archetti Stølen 

Alexandra Archetti Stølen er festivalsjef for Oslo World, grunnlegger av festivalene på asylmottak - VårtNabolag og Beirut & Beyond International Music Festival i Libanon. Hun har hatt ulike sentrale roller i musikkbransjen siden 1998. Hun er i dag president i det europeiske festivalforumet European Forum of Worldwide Music Festivals, et verv hun har hatt siden 2009. Hun har erfaring fra en rekke styreverv og er for tiden blant annet styremedlem i NKA (Norske Konsertarrangører). 

Andreas Risanger Meland 

er ansatt i Grappa Musikkforlag AS og har de siste 8 årene drevet underetiketten HUBRO fra sitt kontor i Haugesund. Han har så langt har gitt ut nærmere 100 plater med artister som Building Instrument, Skadedyr, Geir Sundstøl og Møster! Han har tidligere jobbet med etiketter som Rune Grammofon og ECM, og har også sammenhengende siden 1999 drevet ulike festivaler og konsertserier som Safe As Milk Festivalen, Random System, Dans for Voksne, Frisild og Konsertserien LYD.

Anne Amundsen Myrseth

Har ti års erfaring fra musikkbransjen og arbeid med formidling av live musikk. Jobber til daglig som produksjonsleder og arrangementsansvarlig på Sentrum Scene, Rockefeller og John Dee i Oslo, men har også lang erfaring med festivalproduksjon fra festivaler som Øyafestivalen, by:Larm, Slottsfjellfestivalen, Miniøya og Norwegian Wood.

Anne Judith Stokke Wik

Anne Judith Stokke Wik har gjennom Dsign Music vært involvert i 25 US Bilboard nr 1, over 25 millioner solgte plater som låtskriver, mer enn 200 utgivelser i hele verden, uendelige listinger internasjonalt på topp 1, topp 3, topp 5 og topp 10-lister. Nr 1 singel for Ricky Martin ”Vente Pa’Ca” har blitt streamet over 1 milliard ganger på Youtube, og mottok SESAC Latin Award 2017. Dsign Music er nå nominert til 2 Latin Grammys, Årets lat og Årets plate. 

Dave Raphael

Bent Sæther

Motorpsycho startet sin karriere tidlig på 90-tallet i Trondheims alternative rock-miljø, godt på utsiden av den etablerte musikkbransjen. Bent Sæther har sammen med  Hans Magnus «Snah» Ryan i snart 30 år holdt stand som ett av Norges mest vitale rockeband, fortsatt med Svartlamon og Trondheim som base. 

Claes Olsen

Bookingansvarlig for Øyafestivalen, har tidligere drevet plateselskapet Racing Junior og klubben So What! i Oslo.

Elisabeth Bekken Vikanes

Fagansvarlig Sosiale medier i digitalbyrået Oculos AS. Har tidligere jobbet 4 år i Fanbooster som ads specialist og har en Bachelorgrad i Kulturprosjektledelse. Jobber også som camp-ansvarlig for Slottsfjell og som backstagekoordinator på Palmesus og har utallige timer bak seg som frivillig og ansatt i flere store og små kulturprosjekter. 

Frode Solberg

Høyskolelektor Forretningsutvikling ved institutt for rettsvitenskap og styring ved Handelshøyskolen BI. 

Blant annet nasjonalt fagansvarlig for Handelshøyskolen BI’s styrekompetanseprogrammer og en av forfatterne bak boken Ledelse i små og mellomstore virksomheter. 

Jan Schwarzkamp 

Is a journalist based in Berlin and has worked as an editor for German music-magazine VISIONS for 14 years, runs a radio-show on RBB Radio Fritz, and does some frequent DJing on the side.

Jarle Savio 

Jarle Savio er Head of Strategic Marketing i Phonofile, hvor han veileder plateselskaper og artister om planlegging og markedsføring av releaser. Tidligere har han vært A&R og New Media Manager i EMI Music Norway, bookingagent, sjef for by:Larm live og konsertarrangør for å nevne noe.

John Leckie

Produsent og studiotekniker som har arbeidet med noen av de mest innflytelsesrike britiske band og artister i moderne tid, slik som Muse, Stone Roses, The Verve, Simle Minds, Pink Floyd og George Harrison. 

Martin Bremnes

Jon Olav

Jon Olav Sandal er ein 22 år gammal artist og hobbyskribent i frå ei av dei minste bygdene på Sunnmøre, no bosatt i Oslo. Han er også mannen bak låta “Hei Erna” som fekk ein del mediedekning i tidene før valet. Har også ved fleire anledningar uttrykt at dagens popmusikk er for overfladisk. 

Lars Østbye Hemsing

Julie Forchhammer

Julie Forchhammer, festivalsjef Vinjerock. Flytta fra Tøyen i Oslo i 2014 og bor nå på 700 meter over havet i Vang i Valdres. Hun har bakgrunn som miljøsjef for Øyafestivalen, manager i Bpop Management, platearbeider i V2 og EMI Music Norway, markedssjef for Rockefeller med mer.

Karen Sofie Sørensen 

Karen Sofie er tidligere daglig leder i musikkorganisasjonen Brak. Hun sitter i styret til Music Norway, Norske Konsertarrangører og Vill Vill Vest.

Lasse Berre

Ketil Hustad

er produsent i det nye Trøndelag fylkeskommune med 25 års fartstids som programutvikler for Rikskonsertene og Den kulturelle skolesekken. Han er utdannet Cand. Philol. ved Universitetet i Oslo jobber som også musiker, orkesterleder og komponist.

Agurken

Kristian Kallevik

Kristian Kallevik står bak en serie initiativ som har poppet ut av Platebutikken Tiger i Oslo de siste årene: Plateselskapet Fysisk Format, distro- og trykketjenesten Diger og nettsjappa merch.no. Født kontrær, men innehar sannsynligvis bransjens beste håndtrykk

André Løyning

Kristoffer Lo

Kristoffer Lo er utdannet på Jazzlinja i Trondheim og kjent fra Highasakite, Trondheim jazzorkester, Sunswitch, Pelbo med flere.Fra sin tradisjonelle rolle i symfoniorkester og dixieland-band har han omdefinert bruken av tuba og tatt instrumentet i en ny retning med utstrakt bruk av effektbokser og gitarforsterkere.

Lars Tefre Baade

Lars Tefre Baade er eier og kommunikasjonsrådgiver i The Oslo Way som beskriver seg som kommersielt tenkende hoder i idealistiske kropper. Han har tidligere jobbet som seniorrådgiver i Kulturmeglerne, og som markedsansvarlig på Rockefeller/ John DEE/ Sentrum Scene. Jobber nå med kunder som blant annet Live Nation, Piknik i Parken og Tons of Rock. 

Lasse Kinden Endressen

Lasse Kinden Endresen er booking agent i ACT Entertainment hvor han jobber med artister som Kakkmaddafakka, Kjartan Lauritzen, No. 4 og Hjerteslag m.fl. Han har bodd i Bergen i syv år, før han flyttet til Oslo hvor han nå bor og arbeider.

Limita Lunde

Limita Lunde sitter i styret til NKA, er daglig leder på Parkteatret Scene og advokatfullmektig i Bing Hodneland. 

Arnfinn Johnsen

Marius Drogsås Hagen 

Vokalist, gitarist og låtskriver låtskriver i blant annet Imitating Aeroplanes og Insomniac Bears og hovedpersonen bak Team Me. Team Me konsertdebuterte i Urørtfinalisten 2010, og vant både Spellemann og flere internasjonale musikkpriser for debutalbumet «Too The Treetops» som ble sluppet et år senere. I perioden 2010-2015 turnerte bandet verden over og ga ut to  album og to EP-utgivelser.

Anne Valeur

Marius Øvrebø-Engemoen

Marius Øvrebø-Engemoen  er spesialist på juss på musikkfeltet. Marius har vært ansatt som advokat i GramArt siden 2008. Han har også tidligere erfaring som privatpraktiserende advokat.

May Britt Hansen

May Britt Hansen er reiselivsdirektør i Visit Trondheim. Hun har tidligere vært reiselivssjef Trøndelag Reiseliv AS og salgsdirektør i Nordic Choice Hotels.

Mona Fimreite 

Digital marketing specialist i Phonofile og rådgiver for Phonofiles 2 000 plateselskaper. Utdannet innen IT og har de siste 10 årene jobbet med online marketing og music marketing hos blant annet iProspect, TV2 og Sony Music. 

Gry Traaen

Morten Thorvaldsen

Morten Thorvaldsen er konserndirektør for hotell og restaurant i Olav Thon Gruppen og Thon Hotels. Han har arbeidet i hotell- og restaurantbransjen i mer enn 30 år. Morten har vært visepresident i NHO Reiseliv siden 2009.

Nils Heldal

Nils er en ringrev i kommunikasjonsbransjen og har vært sjef i Bennett siden 2015. Han er utdannet journalist, og var på radio og TV i NRK før han ble musikksjef i P3 og sjef for hele radioen.  Nils har hatt styreverv i Storåsfestivalen, bylarm, Alarmprisen, Norsk folkemusikkformidling, Pstereo med flere.  Nå sitter han i styret i Olavshallen og for partiet SV.

Andre Loyning

Ola Kvernberg 

Ola Kvernberg er en av Norges mest profilerte jazzmusikere og høster anerkjennelse langt utover landets grenser som musiker, bandleder og komponist med prosjekter som Steamdome.

Ola Kvernberg har også markert seg sterkt som komponist av filmmusikk , og vant Amandaprisen og Kanonprisen for filmmusikken til «Jag Etter Vind» i 2013 blant flere nominasjoner og priser.

Ole-Morten Algerøy

Ole-Morten Agerøy jobber ved konsertarrangører Bergen Live med produksjon, administrasjon og markedsføring. Bergen Live arrangerer omlag 100 konsert årlig med et spenn i publikumskapasitet fra 200 til 23 000. Bergen Live står også bak festivalen Bergenfest som arrangeres på Bergenhus Festning. 

Ottar Schanke Eikum 

Er et av menneskene bak Nordic Live som ble startet 2017. Han jobber bl.a som agent for artister som Paperboys, Alan Walker, Timbuktu & Damn, samt Billie Van som spiller på årets Trondheim Calling.  Har tidligere jobbet 10 år som agent i Mentometer, og vært med å starte festivaler som Sarpsborgfestivalen, Oscarsborg akustiske og Malakoff Rockfestival. 

P-C Rae

P-C Rae har jobbet som bookingmedarbeider for Slottsfjell siden 2017 og som manager for artisten Charlie Cunningham gjennom norske Mandelbaum Management siden 2014. Han er bosatt i Storbritannia og har hvert år siden 2008 produsert UK-scenen på SXSW for The British Music Embassy hvor artister som Royal Blood og The 1975 spilte sine første konserter på amerikansk jord.

Per Olav Hopsø

Per Olav Hopsø er en kulturengasjert fylkespolitiker som fra 1.1.2018 leder hovedutvalg for transport og kommunikasjon i Trøndelag fylkeskommune.  Som tidligere leder av kulturkomiteen i Sør-Trøndelag fylkeskommune har han jobbet mye opp mot styrer i kulturlivet. Han er for tiden leder av valgkomiteen i Olavsfestdagene og Museene i Sør-Trøndelag. 

Per Ole Hagen

Per Ole Hagen har fotografert konserter de 15 siste årene, alle sjangre og alt fra store festivaler til små klubber. Bildene hans har vært på mange utstillinger og i flere bøker og aviser. Tidligere jobbet han i NRK som musikksjef og musikkrettighetssjef, nå underviser han musikkstudenter om musikkbransjen på Universitetet i Oslo.

Ragnhild Fangel Jamtveit

Ragnhild Fangel Jamtveit er vokalist og låtskriver i bandet Pom Poko, som hadde sitt store gjennombrudd på fjorårets Trondheim Calling, og siden skutt fart og spilt på bl.a. Roskilde, The Great Escape og Øyafestivalen, vært med i Uørtfinalen og vunnet forbildeprisen under Bylarm. Hun er utdannet fra Jazzlinja ved NTNU og har vært aktiv i en rekke prosjekter innen forskjellige sjangre.

Rannveig Falkenberg-Arell

Rannveig Falkenberg-Arell jobber ved Parkteatret i Oslo, hvor hun har ansvar for pressearbeid og sosiale medier og booker konsertserien Sunday Digestive. Hun har bakgrunn som journalist, og har blant annet levert musikk- og TV-stoff til redaksjoner som Lydverket (P3), Dagbladet og Dagsavisen. 

Ruben Nesse

Driver Brilliance i Bergen, som er label og management for en rekker artister som Tuvaband, Misty Coast, Living, John Olav Nilsen & Nordsjøen, Idk Ariel, Kommode med flere.

Driver også singelklubben Diamond Club hvor to nye singler blir presentert hver måned fra nye og ukjente artister. Har gitt ut over 100 singler til nå og starter opp konsepetet i UK neste år gjennom Brilliance sitt London kontor.

Sarah Winona Sortland 

Sarah Winona Sortland jobber med promo og management med Oslobaserte INDIANER. Hun jobber med artister som Dagny, Highasakite, Bernhoft, Siv Jakobsen, Gundelach, og Sløtface, og har erfaring med å gjøre promo for både store og små artister. Sarah har vært festivalsjef og bookingansvarlig for Feminalen i Trondheim, og  musikkanmelder og journalist for blant annet Adresseavisen. Hun har et stort hjerte for Trondheim og gode popmelodier.

Silje Larsen Borgan 

Driver Little Big Sister (PR og management) som hun startet i 2015. Jobber med artister som Karpe Diem, Cezinando, Marit Larsen og Emilie Nicolas. Har tidligere jobbet som musikkjournalist (VG, Spirit, Farojournalen, P3) og i plateselskapene EMI Music Norway og Warner Music Norway. DJ’er med Christine Dancke på hobbybasis.

Einar Aslaksen

Simen Idsøe Eidsvåg

Simen jobber i Sesong 1, som de startet for mindre enn ett år siden. På kort tid har de fått masse erfaring med små og store kampanjer i inn- og utland for artister og festivaler som Kari Bremnes, Sivert Høyem, Øyafestivalen, Hellbillies, Bjørn Eidsvåg, Arif, Ingebjørg Bratland, Findings, Sondre Justad med flere.

Einar Aslaksen

Sindre Horseby

Sindre jobber i Sesong 1, som de startet for mindre enn ett år siden. På kort tid har de fått masse erfaring med små og store kampanjer i inn- og utland for artister og festivaler som Kari Bremnes, Sivert Høyem, Øyafestivalen, Hellbillies, Bjørn Eidsvåg, Arif, Ingebjørg Bratland, Findings, Sondre Justad med flere.

Stein Mortensholm

Stein Mortensholm er Styreleder i det regionale kompetansesenteret for musikk, Tempo. Til daglig jobber han som seniorrådgiver i NTNUs kommunikasjonsavdeling. 

Stein Vanebo

Stein Vanebo ( 52)- Jobber daglig i Aiko Music med bl.a. MGPjr - Partner og styremedlem i Trondheim Concerts, styremedlem i Trondheim Calling , partner og styremedlem i Dora 3 og bestefar til 3.

Stian Wallum 

Stian Wallum er leder i samfunnsavdelingen i Adresseavisen, tidligere kulturredaktør i Adressa, redaktør i Natt&Dag Trondheim og rocket musikkmiljøet i Trøndelag tidlig på 2000-tallet i bandet Tugboat.

Stine Helén Pettersen

Stine Hélen jobber til daglig som advokat og partner i Bing Hodneland advokatselskap DA. Hun har mediejus som sitt spesialfelt (musikk, film og tv) og jobber primært med virksomheter og aktører innenfor mediebransjen, også innenfor områdene immaterialrett, markedsrett, kontraktsrett, arbeidsrett og personvern. Stine har sin utdannelse fra universitetet i Oslo og fra King’s College London der hun tok en mastergrad med spesialisering i underholdningsindustrien.

Svein Egil Hernes

Svein Egil er en sikkerhetsorientert bransjemann med lang fartstid som prod.leder, teknisk sjef, produsent, turneleder m.m. Er Norske Konsertarrangørers engasjerte sikkerhetskonsulent og fast kursleder for NUSB kurset.

Thomas Litangen

Thomas Litangen er 27 år, bor i Bodø og driver Pott og Panne AS. Selskapet står blant annet står bak konsertserien «Halv ti på torsdag» på Dama Di i Bodø og talentprogrammet Antihype. Thomas har tidligere jobbet med booking og markedsføring på konsertscenen Sinus og Stormen Konserthus i Bodø. Han har i tillegg bakgrunn som trommeslager i bandet Kråkesølv.

Toffen Gunnufsen 

Toffen Gunnufsen var med å grunnlegge Quartfestivalen i 1992, og var festivalsjef og bookingansvarlig der frem til og med 2006. I 2007 startet han opp Hovefestivalen der han var festivalsjef og bookingansvarlig frem til 2014. Nå daglig leder og bookingansvarlig hos Skral Festival i Grimstad, og en av initiativtakerne til den nye musikk festivalen Kadetten i Sandvika som arrangeres for første gang i 2018.

Vibeke Hay Wold

Bookingagent for Polar Artist. Manager for Spidergawd. Sjef for Hay Agency - PR og Produksjon. Tour-manager. Tidligere promotør/produsent på Blæst. Rundt 15 års erfaring i musikkbransjen.

Øyvind Skjold Jevne

Jobber som CRM/Analysis Manager i Ticketmaster Norge. Kundedata er en stor og viktig del av virksomheten til Ticketmaster, både nasjonalt og internasjonalt. Øyvind jobber tett mot andre markeder, hovedkontor og Ticketmaster Norges kunder for å sikre regler og rutiner rundt dette.  Tidligere har Øyvind jobbet med analyse og CRM i Universal Music. 

Lasse Berre

Øyvind Anda

er utdannet som musiker ved Musikkonservatoriet. I tillegg til å ha jobbet som musiker har han lang fartstid som konsertprodusent. Siden 2012 har han vært ansatt som produsent i DKS i Sør-Trøndelag.