Trondheim Calling | 11 artister bekreftet til Trondheim Calling 2020!

11 artister bekreftet til Trondheim Calling 2020!

Trondheim Calling feirer 10-års jubileum neste vinter! Helga 30. januar – 1. februar fylles Trondheim by nok en gang av norsk musikkbransje, nyskjerrig publikum og det beste av ny norsk musikk!

Nå er de første 11 artistene bekreftet og et begrenset antall billetter til jubileumspris er lagt ut for salg!

Det første artistslippet gir en liten smakebit av mangfoldet man kan oppleve og oppdage under Trondheim Calling. Her blir det alt fra helt nye bransjefavoritter, til bunnsolide undergrunnsband og større publikumsfavoritter som er aktuell med ny musikk.

TRULS gjør comeback, og vil spille sin første konsert på 4 år under Trondheim Calling 2020. Torgeir Waldemar slipper nytt album til vinter. Tacobitch solgte ut TYVEN under KlubbPstereo og Blå under Øyafestivalen helt uten å ha gitt ut noe musikk. Myra har blitt en av Norges største snakkiser, og spilte i sommer på en utsolgt Festningen Festival. Cora Sandel er et helt nytt band fra Trondheim med medlemmer fra bl.a Youth Pictures of Florence Henderson , Snöras, og Askepop, vil gjøre en av sine første konserter på Trondheim Calling. Deathcrush, Blomst og The Switch er alle aktuelle med nye album. I See Rivers, Safario og Kontrollert Kaos er tre veldig spennende artister vi har veldig tro på i tiden som kommer. Sistnevnte er vinner av Musikkprisen 2019, en pris som tidligere har gått til artister Mikhael Paskalev, Highasakite og Amanda Tenfjord.

10 år med fokus på ny norsk musikk

Til vinteren er det 10 år siden Trondheim Calling ble arrangert for første gang! Det som startet som et generasjons-opprør i musikk-Trondheim, har med årene utviklet seg til en av landets største showcase-festivaler med over 8000 besøkende hvert år. Jubileet skal feires på flere vis men i hovedsak med å lage tidenes festival med masse musikk for fremtiden.

«Når vi startet hadde vi aldri i tankene at Trondheim Calling skulle få feire 10-års jubileum. Men seniorene i musikk-Norge, særlig i Trøndelag klamrer seg fortsatt fast til hovedscenene, så da er behovet for arena som bygger opp under ung og ny musikk viktigere enn noensinne.»
Festivalsjef, Thomas Ryjord

Festivalpass til jubileumspris

Vi feirer 10-årsjubileet ved å legge ut et begrenset antall 3-dagers festivalpass til jubileumspris; kun 590,- (+avg)!

Early Bird Delegatpass

Nå kan du sikre deg early bird delegatpass til kun 1190,- og hotellpakker fra 2550,-!

Disse er bekreftet til Trondheim Calling 2020:

TRULS

Etter slippet av hiten «Out of Yourself» i 2013 var Truls et av de største navnene på den norske pop-himmelen. Den tidligere vokalisten i Lukestar og Truls & The Trees fikk en særdeles vellykket start som soloartist, og «Out of Yourself» (som også ble kåret til Årets hit under Spellemann 2013) ble fulgt opp av suksessen «The Next». Nå er Truls endelig tilbake, etter fire års pause fra musikkscenen. Han har brukt ventetiden godt, og han ser veldig fram til å vise omverdenen hva han har jobbet med. 

«Tenk deg selv, å lade batteriene i fire år. Lage musikk, oppleve naturen og så gå i studio med flinke folk. Det har kommet ganske kule ting ut av det», sier Truls selv. 

I slutten av oktober slipper han singelen «Amazing», og det vil komme flere nye låter fra Truls i tida framover. Vi gleder oss til å se ham på Trondheim Calling!

Torgeir Waldemar

Torgeir Waldemar tok det norske folk og musikkpressen på senga med sitt selvtitulerte debutalbum i 2014, før han fulgte opp med den langt mer fuzzete og rocka No Offending Borders. Med fjorårets utgivelse, minialbumet Jamais Vu, viste Norges egen man in black en musikalsk lekenhet der han plugget inn på de akustiske låtene fra debuten, mens han strippet ned de «bråkete» låtene fra andreplata. 

Selv om Waldemars låter ofte kretser omkring dystre temaer, betyr ikke det at det ikke går an å ha det gøy på scenen. Torgeir leverer virkelig rock til folket, men evner også å ta et steg tilbake når låten krever det. I starten av 2020 kommer Torgeirs tredje fullengder, og vi får gleden av å se ham i to vidt forskjellige settinger: Intimkonsert på vår minste scene Moskus, og med fullt band i byens storstue – Byscenen.

Myra

Med sin uanstrengte rapping og lekende lyriske stil har Myra (Regina Tucker) etablert seg som et sterkt navn i den norske rap-floraen. Det hele startet da hun la ut sin første låt «Hold An» på SoundCloud høsten 2016, noe som førte til en klar beskjed fra Leo Ajkic i sosiale medier: «Bransjen sover, men våkner snart». Han fikk rett. 

Kort tid etterpå var Myra booket til by:Larm (hvor hun ble en av de største snakkisene det året), og siden den gang har det ballet på seg med både klubbkonserter og festivalopptredener over hele Norge.

Tidligere i år slapp hun singlene «Stylist» og «Dette er mitt navn», etterfulgt av «Hjemløs i egen by» – som kom i begynnelsen av september. Vi gleder oss til å se henne på scenen i Trondheim!

Tacobitch

Tacobitch er et interdisiplinært kollektiv bestående av ambisiøse mennesker som er lei av å ikke ha det gøy! Musikken høres litt ut som musikanter som har lyst til å spille triangel, men foretrekker at triangelen høres ut som innsiden av vulkanen Katla på Island. Det betyr ikke nødvendigvis at profilen er sint eller pessimistisk, men heller feststemt, teatralsk og sporty.

I sommer solgte de ut Tyven under KlubbPstereo, og øyevitner kan melde om rimelig sjuke tilstander. Neste mulighet til å se dem live i Norge blir under Trondheim Calling. Vær der!

The Switch

The Switch har i en årrekke markert seg som et av Norges mest utrettelige poprockband, med en rekke sterke utgivelser på baken. Bandet ble dannet tilbake i 2010, av musikere fra ulike deler av Oslos musikkscene. Debutplata «Big If» kom i 2014, og siden har bandet gitt ut fire album. «The Switch Album» fra 2016 ble en favoritt blant anmelderne, og plata vant flere priser – deriblant en Spellemann. 

Nå er bandet aktuelle med sitt femte album, «Birds of Paradise», som slippes i slutten av september. Plata er deres mest ambisiøse til nå – en glassklar og psykedelisk hi fi-perle hvor bandets sterke tekster, svale vokalharmonier og lekne instrumentering er tydeligere enn noensinne. I 2020 kan vi dessuten glede oss til The Switch’ kommende live-skive, som ble spilt inn på Moskus her i Trondheim, da de spilte 3 utsolgte konserter under Klubb Pstereo i august.

Safario

Det unge multitalentet Safario har på veldig kort bemerket seg som en av Norges heteste hip hop-talenter. I desember i fjor debuterte han med EP-en «Kapiskate», som fikk fem stjerner fra både Gaffa og Subjekt – og ble dessuten hyllet av Lyrical Lemonade. Noen måneder seinere høstet han en ny femmer på terningen etter sin konsert på by:Larm, og i sommer spilte 19-åringen for et smekkfullt Sirkus-telt under Øyafestivalen. 

Denne høsten slipper Safario flere nye låter, og i februar ser du ham i Trondheim!

Blomst

Trondheimsbandet Blomst, som nå har blitt et Osloband, leverer en ekte statusoppdatering fra midten av 20-åra. I mars (på selveste kvinnedagen!) slapp de plata «Blomst IL», et album fullt av tekster som mange kan kjenne seg igjen i. Bandet tar tak i temaer som kroppspress, kjærlighet, flinke piker og sorg. 

Ida Dorthea Horpestad og resten av Blomst byr på et unikt og ærlig innblikk i hva som foregår bak smilet til en ung voksen, og låtene er – som vanlig – levert med en stor dose garasjepunk-energi. «Vi skjuler oss bak et glansbilde av et plaster. Her er det bare å rive av og la det stå til», sier Ida Dorthea selv. Vi gleder oss til å få gjengen tilbake på scenen i «hjembyen»!

Deathcrush

Oslotrioen Deathcrush har i mange år vært en snakkis både i undergrunnsmiljøene i Oslo og blant musikkskribenter verden over. Selv om tidlig oppmerksomhet førte til festivaljobber på Øyafestivalen, Roskilde og Iceland Airwaves uten å ha gitt ut en eneste låt og mye buzz i internasjonal musikkpresse er Deathcrush bandet som alltid har gjort ting på sin egen måte. 

Etter tidligere fullstendig boikott av album-formatet hvor de heller bare har sluppet en haug med singler spredt over 6 år, slapp Deathcrush sitt første album noensinne på kvinnedagen 2019. For et album det ble! «Megazone» er en bombe av punk, støyrock, enda mer fuzzgitar og dansbare beats. Her har Deathcrush samlet alt som var kult og fett på 80 og 90-tallets alternative scener samtidig som det låter veldig friskt! Albumet har ikke overraskende høstet strålende anmeldelser fra flere hold, blant annet Dagens Næringsliv, Dagbladet, Quietus, NME, MTV og Metal Hammer.

I See Rivers

I See Rivers består av de tre norske musikerne Eline Brun (Jostedal), Gøril Nilsen (Hammerfest) og Lill Scheie (Oslo) som fra sin base i Wales (og delvis Norge) spiller moderne folkpop inspirert av artister som Sufjan Steven og Feist. Den nyeste EP-en deres, «Play it Cool», fikk gode kritikker av musikkpressen i Storbritannia – blant annet fra Clash Magazine og Line Of Best Fit. Tidligere i år har bandet vært på en omfattende europaturné der de var support for den britiske artisten Cosmo Sheldrake, med utsolgte konserter i byer som London, Berlin og Paris.

Nå har gjengen brukt sommeren til å skrive og forberede debutplata si, og i november skal de igjen ut på turné med Cosme Sheldrake – denne gangen i England. Til vinteren vender de snuta hjemover til Norge og Trondheim Calling.

Cora Sandel

Cora Sandel fra Trondheim har medlemmer fra band som Youth Pictures of Florence Henderson, Askepop og Snöras. Derfor er det kanskje ikke rart at de serverer en tårnkake bestående av upbeat indierock, postrock og kranglete riff med brodd. Det ender opp som moderne powerpop der Johanne Rimuls klokkeklare og sjangerbrytende røst møter intrikate gitarer en øsende rytmeseksjon. 

Kvartetten ser med et nostalgisk blikk tilbake på forgåtte tider, om det å være forelsket og søvnløs i det man strekker seg etter en fremtid man foreløpig bare kan drømme om – og, ikke minst, om hvordan det er å være enkel og naiv i en komplisert verden. Bandet kommer til Trondheim Calling med sin debut-EP «The Days We Were Alive» og et knippe nye låter i rumpetaska.

Kontrollert Kaos

Kontrollert Kaos er et hiphop-kollektiv fra Sunnmøre. Bandet frontes av rapperne ZigZag-Zvor, Birdie Pirat, Andy Dandy og T2K, som på sine sagnomsuste konserter backes av DJ-ELjazz og fullt live-band. Dobbel-K - som de ofte går under - har gitt ut flere plater, singler og musikkvideoer via eget label, og har bygget opp et trofast publikum i den Vest-Norske undergrunnen. 

Det er likevel først nå at Kontrollert Kaos er i ferd med å få sitt store nasjonale gjennombrudd. Sommeren 2019 startet med at gjengen dro i land seieren på Musikkprisen og gjorde en knippe festivaljobber som toppet seg med et forrykende show på Jugendfest i Ålesund foran tusenvis av nyfrelste fans. Det er med glede at vi får presentere Norges nye rap-kollektiv, live på Trondheim Calling 2020!

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.