Trondheim Calling | 11 nye artister bekreftet til Trondheim Calling…

11 nye artister bekreftet til Trondheim Calling 2018

Foto: Gunnbjörg Gunnarsdottir

Tidligere i september ble de første navnene annonsert, deriblant Billie Van, JON OLAV, Lucy Swann og WNDR. Nå er 11 nye navn klare, både sterke popartister, garasjerock, indie og hardcore fra nordkalotten.

”Det er helt herlig å drive musikkfestival med målsetning å vise fram ny norsk musikk om dagen. Det skjer så utrolig mye med høy kvalitet i mange sjangere og fra mange sted i Norge som er en ære å få presentere til vårt publikum og bransjedelegatene” sier Festivalsjef i Trondheim Calling, Thomas Ryjord om slippet.

Woodland, Rick Ashtray og Panda Panda har tidligere vært demoartister på festivalen, og er nå klare for å komme tilbake og spille som plateaktuelle artister.

Festivalen arrangeres for 8. gang i februar 2018 med totalt 125 konserter på 15 ulike scener i Trondheim sentrum på en og samme billett.

Det er første gang festivalen er midt i Trondheim sentrum og strekker seg fra Studentersamfundet og Storsalen til intime Bar Moskus.

Et begrenset antall Early Bird 3-dagers Festivalpass er lagt ut for salg til og med fredag 29. sept, for kun 740NOK.

Kjøp Early Bird Festivalpass her.

Foto: Gunnbjörg Gunnarsdottir

Silja Sol (Bergen)

Etter suksessen med hennes Spellemann-nominerte debutalbum «På Hjertet», har Silja Sol vunnet mange hjerter med kritikerroste konserter og opptredener på Urørtfinalen, by:Larm, Øyafestivalen og Slottsfjell. Tidligere i år slapp hun sitt tredje og desidert beste album «Ni Liv», med singlene «Dyrene», «Ni Liv» og «Semmenemme» som har vært å høre i spillelistene til NRK P3 og P13 kontinuerlig siden september i fjor. 

Hvor hennes tidligere album, «På Hjertet» og «Væremeh» fløt nonsjalant mellom visepop, punk, pop og rock, er «Ni Liv» et stort steg videre mot alternativ synth-popen som akkompagnerer Siljas særegne tekster. Pressen har ikke spart på superlativene når de har anmeldt «Ni Liv» og de påfølgende konsertene på blant andre Bergenfest, Steinkjerfestivalen og hovedscenen til Øyafestivalen.

Sjanger: Pop

Ondt Blod (Kirkenes)

Ondt Blod har med sin blanding av fengende punkrock, og rå hardcore blitt omtalt som Nord-Norges stolthet. Etter Spellemannsnominasjon og euforisk tilbakemelding på debutalbumet «Finnmark», er Ondt Blod tilbake med ny plate våren 2018 på Fysisk Format.

Med blant annet en spillejobb på Roskildefestivalen og flere Norgesturneer bak seg, er Ondt Blod et av landets beste liveband, med konserter som i følge Itromsø kan beskrives som «om noen sprøyter inn fem liter kaffe, to Underberg og en liter Tequila i kroppen på samme tid». 

Bandet har medlemmer fra Kirkenes og Harstad.  Med skrikende tekster på dialekt, musikkvideo satt i hjembyen, platetittel, samt en vokalist i gákti på scenen, vitner alt om at Ondt Blod med stolthet flagger sin nord-norske og samiske identitet. 

Sjanger: Hardcore

Woodland (Trondheim)

Trondheimsbaserte Woodland slapp i 2014 sitt selvtitulerte debutalbum, og begeistret presse, bransje og musikkelskere over hele landet med sin nytenkende tilnærming til rock. Ved å sveise sammen fengende rockelåter med rå, akustisk deltablues, sto Woodland frem som et nytenkende band med respekt for gamle musikktradisjoner. 

I mars 2017 slapp bandet sitt andre album "Go Nowhere", hvor 70-tallets sammensatte rockelandskap dyrkes samtidlig som Mississipi-deltaet aldri ligger langt bak horisonten. Med sin unektelige energi og vilje markerer Woodland seg høyt og bestemt som et band med noe å by på for alle med sansen for en ekte rockenerve.

2017 har så langt vært et høydepunkt for bandet, de har spilt seg gjennom Europa for fulle hus sammen med Spidergawd, spilt for et stappfullt Parkteateret under Øyanatt, i tillegg til å jobbe med album nummer 3 som slippes mars 2018!

Sjanger: Rock

Panda Panda (Trondheim)

Med utgivelsen "Millions EP" markerte Panda Panda seg i 2016 som et friskt pust på Norges indie-scene, med styggfine låter og et voldsomt live-show. Der "Millions EP" viste klare referanser til shoegaze-helter som Sonic Youth og My Bloody Valentine, kommer Panda Panda nå rett fra studio med et album som lukter mistenkelig sterkt av syre, eklektiske stesøsken og nyslipte samurai-sverd. Her får lytteren mer av alt; det blir enda slackere, enda styggere, enda vakrere og enda mer Panda Panda.

Bandet har høstet svært gode kritikker både fra norsk og internasjonal presse, og har spilt på prestisjetunge festivaler som Pstereo, UKA og som demoartist under Trondheim Calling 2016. 

Sjanger: Indie

Sol Heilo (Oslo)

Sol Heilo er musiker, låtskriver, arrangør og klesdesigner. Hun er multiinstrumentalist og arbeider innen flere musikksjangre. Hittil kjenner vi Sol Heilo best som vokalist og medlem i norske Katzenjammer; bandet bak kjente låter som bl.a. «A Bar In Amsterdam», «Rock-Paper-Scissors» og «I Will Dance (When I Walk Away)». 

Etter stor suksess med Katzenjammer legger Sol Heilo nå ut på en ny reise med eget debutalbum, ’Skinhorse Playground’, som utgis 6. oktober 2017 via Propeller Recordings. Første single og album-smakebit ’America’ ble sluppet 18. august, og setter tonen for hva vi kan vente oss fremover.

Sjanger: Pop/Folk

Hanne Mjøen (Oslo)

Oppdalsjenta Hanne Mjøen befinner seg i et moderne pop-landskap med et urbant og lekent uttrykk og fokus på sårbare tekster og sterke melodier. Den unge låtskriveren har hentet inspirasjon fra skandinaviske artister som Tove Lo og Aurora, men står like fullt sterkt på egne ben, med et originalt og unorsk uttrykk.

Etter debuten med singlen "U" høsten 2016, har Hannes artistkarriere bydd på flere imponerende høydepunkter. Ikke nok med at debuten sørget for spillelisting hos NRK P3 - hennes andre singel sammen med produksjonsduoen Futre Duper la seg inn på listene samtidig med hyppig rotasjon gjennom våren. Tidligere i vår solgte hun også ut flere klubbkonserter, ble booket til Slottsfjellfestivalen, og ble håndplukket av NRK P3 til å spille på Findings Festival 2017.

”The City” er tredje i rekken av sprudlende pop-låter signert Hanne Mjøen. Med sine kompromissløse hooks og utfordrende produksjoner havnet Hanne Mjøen igjen på spillelistene til NRK P3. Som en av årets største norske pop-favoritter, har hun skapt store forventninger til fortsettelsen!

Sjanger: Pop

Foto: Andreas Bjørseth

SASSY 009 (Oslo)

SASSY 009 er et nytt norskt band, en trio som formet sitt helt eget, elektroniske musikkunivers, drevet av følelser og attitude. De lager progressiv undergrunnselektronika, i et lydbilde preget av markant bass, vokalharmonier og drømmende tverrfløyte. 

I høst debuterer de med EP’n «Do You Mind EP», som er en utrolig spennende musikalsk debut, fra Sunniva Lindgård, Teodora Georgijevic, Johanna Orellana som utgjør SASSY 009. Bandet har fått enorm respons fra internasjonal presse som Pitchfork, BBCr1, Beats 1, Fader, Resident Advisor, NTS, og nå er de signert på Oslo's Luft Recordings og London Label Hard Up.

Sjanger: Elektronika

Rick Ashtray (Oslo)

Rick Ashtray startet med å spille skranglete garagerock i Trondheim i 2012. Senere flyttet bandet fra rockebyen Trondheim og byttet sjanger til skranglete gubberock, som kan høres ut som om et tidlig Thin Lizzy som covrer BigStar. Det vage sjangerbytte ble foreviget på EPen INC, gitt ut av Black Pop Records (Jansen Records). I følge Gaffa ga de ut årets Rocke-Ep.

Bandet består av medlemmer fra blant annet Gold Celeste, Mats Wawa og Blomst, og nå holder de på med en ny fullengder som skal gjøre 2018 litt mer gubbete. I 2016 var Rick Ashtray demoband på Trondheim Calling, og har siden den gang pådratt seg oppmerksomhet fra alle hold. Nå gleder vi oss til de kommer tilbake til Trondheim Calling!

Sjanger: Gubberock

Turab (Oslo)

Turab er en 20 år gammel gutt fra Manglerud i Oslo. Han startet med musikk i en veldig ung alder, og bemerket seg allerede som 9-åring via prosjektet Gatekunst sammen med Kaveh og Cezinando. Siden den gang har han gitt ut en rekke låter, og i 2016 slapp han EP-en «Tenker høyt». 

Manglerud-gutten tilhører en ny generasjon hvor sang og rap glir over i hverandre, og med det fanger han samtidens urbane sound med sjarm og presisjon. Hans fire siste singler har blitt listet på både P3 og mP3, i tillegg gjorde han en super figur under finalen av Emergenza-festivalen som ble arrangert på Rockefeller 20. mai i år.

Singelen "Shawty" er første låta Turab har produsert og skrevet helt på egenhånd. Han var også med på førstesingelen av årets utgave av Gatekunst, "Liten Sirkel", sammen med Ezzari og Satilmis. Nå er han aktuell med singelen «Ride Home», der han har fått god hjelp av ringreven Lex Press fra «Cir.Cuz».

Sjanger: Rap

Yung Smul (Oslo)

Etter å ha lagt ut sin første låt sist julaften har ting gått utrolig fort for den unge vestkantrapperen Yung Smul. Han fylte scener både under Øya - og Slottsfjellfestivalen, og han signerte nylig med Sony Music. 

Lydbildet er preget av en direkte rap med blytunge 808-basser, lekne melodier og et særegent ordforråd. Nå er gutten klar for å lage kaos på Trondheim Calling, og vi gleder oss stort!

Sjanger: Rap

Living (Bergen)

Blant alle nyskapende pop-grupper i Bergens mangfoldige undergrunnsmiljø, representerer Living noe helt spesielt. Kvartetten som ledes an av brasilianske Lucas de Almeida har også bandmedlemmer vi kjenner fra Hvitmalt Gjerde, John Olav Nilsen & Nordsjøen og Strange Hellos. Sammen spiller de en type dansebar psykedelisk pop som kan kalles "dreamgrooves" eller "zenpop". Høsten 2015 slapp de sin første singel, «Florahedron», og strålende anmeldelser fra norsk og utenlandsk presse førte til flere spillejobber i både USA, Tsjekkia og Norge. 

I 2017 har Living spilt på både By:Larm, Øyafestival og Vill Vill Vest, og nå jobber de med sin første fullengder - «Absolutely» - som kan forventes våren 2018. 

Sjanger: Psykedelisk/Indie

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.