Trondheim Calling | 11 nye artister klare for Trondheim Calling!

11 nye artister klare for Trondheim Calling!

Trondheim Calling har allerede sluppet 30 artister til programmet, og annonserer nå 11 nye artister som er bekreftet til å spille på festivalen i vinter.

«Tirsdagens artistslipp kunne vært programmet til en egen liten festival, med bred sjangerspredning, høyaktuelle headlinere og unge stjerneskudd med enorm hype. Her har vi blant andre Konradsen som på alvor har kommet inn i søkelyset til store internasjonale plateselskap, Linni som omtales som en av Norges beste rappere om dagen, og lokale Amanda Tenfjord som nylig gjestet Lindmo og straks skal ut på turné sammen med Highasakite. På toppen av programslippet finner vi popstjerna dePresno som endelig kommer ut med sin fullengder og The Dogs som fortsatt holder seg aktuelle med albumslipp første mandag i året, hvert år!»
Markus Sletten, bookingsjef

Disse skal spille på Trondheim Calling 2019

The Dogs

(Oslo)
Sjanger: Rock

Landets mest hardtarbeidende rockeband, The Dogs, slipper også i 2019 et nytt album på årets første mandag! For 2019s del betyr dette at albumet kommer i salg mandag 7.januar. Frontmann, Kristopher Schau, beskriver albumet på denne måten;

«Haha, vi er jo et band som prøver hardt å IKKE forandre oss. Det er dette soundet, denne type låter vi liker, og gudskjelov det folka som kommer og ser oss liker også, så først og fremst låter det som oss får man håpe. Proggen og «kunstnerisk utvikling» finner du annensteds. Alle i bandet vil jo bare lage best mulig musikk innenfor vårt eget univers, og man blir jo bedre til å spille og til å sette sammen disse riffa, så skivene blir jo strammere og strammere for hver gang synes vi. Tekstlig er det en videreføring av fjorårets «The Grief Manual», men i stedet for klaginga og sorgen som var temaet der, er «Before Brutality» hakket hissigere i tematikken. Der fjorårets kanskje var mere grining i sofaen heller denne mere mot grining utendørs. Med knyttede never og glasskår i knokene. Det er like mye de andres skyld denne gangen. Eller forresten, det er jo alltid mest ens egen skyld, men LITT mer de andres enn tidligere.»

Om bandet har hatt mye å henge fingra de siste 7 åra, så blekner det i forhold til året som kommer.

«Det er jo som en bolledeig som ikke slutter å ese detta bandet, også skal det mere og mere rosiner inn for hvert år. Det første som skjer denne gangen, etter at vi har gitt ut skiva, er at det kommer en til. Vi spiller jo alltid inn fler låter enn det som blir gitt ut, så da tenkte vi det kunne passe å komme en egen LP, som bare selges på konserter, med låter som enten har vært gjemt på b-sider eller som aldri har vært gitt ut. Første anledning til å få seg den blir da på turnèstarten i Horten, på Glassmagasinet, 25.januar. Etter dèt skal det spilles bortimot kontinuerlig frem til avslutninga på Rockefeller 6.april. Alt dette mens vi lager demoer for skiva som skal komme i 2020. Det vurderes et dobbeltalbum der, altså, for endelig å komme ajour, men det spørs om vi rekker å få øvd inn alt. Også er det festivaler og ny albuminnspilling til sommeren etter det, før vi hiver oss i bussen og gjør Tyskland litt grundig i September. Drabant Music har endelig fått opp et bra apparat der nede, og slipper i den forbindelse hele katalogen på tyskerenes favorittformat… CD. Ja, og oppi alt dette skal det legges selvsagt ned litt kumlokk overalt»

For de som ikke har fått det med seg har The Dogs fått trykt opp egne spesiallagde kumlokk med deres egen logo, som vil bli lagt ned i byer de har et spesielt godt forhold til mens de er ute på veien.

«Before Brutality» er bandets sjuende album og deres tredje på Drabant.

dePresno

(Bergen)
Sjanger: Pop

dePresno ble en av de mest spennende norske nykommerne etter at han ut fra intet slapp sin første singel «Forever» i mai 2015. Siden den gang har karrieren gått eventyrlige veier for den unge bergenseren. Gjennom NRK P3 Urørt tok dePresno singelen «Stranger in Disguise» helt til finalen i mars 2016, og hadde en av årets mest spilte låter på kanalen med «Hide and Seek». Singelen har generert 2 millioner avspillinger på Spotify og har blitt fremført bl.a. på Lindmo, TV-Aksjonen og live hos Christine på NRK P3. Det samme året varmet han opp for a-ha foran 16.000 tilskuere.

Til tross for Bjarte dePresno Borthens unge alder reflekterer tekstene hans over de store spørsmål i livet med en dybde og modenhet som kan minne om tekstuniverset til artister som Leonard Cohen, Paul Simon og Tim Buckley. Med smarte popmelodier som vitner om en bred og allsidig platesamling, står dePresnos låter igjen som noe av det mest spennende og forseggjorte i Norsk popmusikk. Likevel har vi bare fått høre smakebiter av det som er i vente, for det er først nå at debutalbumet er klart!

26. oktober fikk vi høre første smakebit «Paper Thin», fra debutalbumet som kommer i løpet av våren 2019. I februar kommer endelig dePresno til Trondheim Calling!

Amanda Tenfjord

(Trondheim)
Sjanger: Pop

Amanda Tenfjord fra Ålesund har vært et hett tips når man har spurt hvem man skal se opp for i 2018. Den 21år gamle artisten flyttet til Trondheim for å studere, men fikk for alvor fart på artistkarrieren etter hun ble plukket ut som demo-artist til Trondheim Calling 2017. Amanda klarte på rekordtid etter festivalen å sikre seg management-avtale med Indianer, platekontrakt med Propeller Rec. og booking-avtaler med Polar Artist og United Talent. Nå er hun på stø kurs mot toppen av Norsk pop, og vi gleder oss over at Amanda Tenfjord kommer tilbake til oss med ny musikk! 

Ikke bare har hun spilt strålende konserter og vist seg frem på blant annet by:Larm, Trondheim Calling og Klubbøya, samt mottatt Forbildeprisen (2017) og streamet i hopetall på egenhånd, men også utenlandsk musikkbransje har fått øynene opp for den 21 år gamle Ålesunds-jenta. Som selveste NME skrev: “There’s a promising power inside her which is definitely worth keeping an eye on in the year ahead”.

Til nå har Amanda Tenfjord sluppet tre singler via Propeller Recordings som alle har blitt listet på riksdekkende radio og flitting spilt her til lands. Hun har også singlene fikk også spilletid på BBC Radio 1´s Best New Pop, sammen med spilletid hos Huw Stephens, Annie Mac og Phil Taggart. 

Amanda gjestet nylig Lindmo i beste sendetid på NRK 1, og skal i vår ut på omfattende turné sammen med Highasakite. Før den tid ser du henne på Trondheim Calling 2019!

Linni

(Bergen/Oslo)
Sjanger: Rap

Linni er alteregoet til rapper og ex Yogutt Jonas Grieg. Med Yoguttene fikk Linni fire førsteplasser på iTunes-listen, en strøm av radiosingler og opptredener på Skandinavias største festivaler. Deres betydning for den kommersielle og kunstneriske oppsvingen vi har sett i norsk hiphop de siste par årene kan neppe overvurderes, og Linni regnes som en av den nye generasjonens sterkeste rappere og tekstforfattere.

Linni’s første album «Minimum» kom som et lavmælt soloprosjekt i kjølvannet av Yoguttenes utagerende og festvennlige hiphop, på tampen av 2015. Plata ble omtalt som et mesterverk av Dagbladet, og ble fulgt opp av «Maksimum» som sørget for enda mer oppstandelse i pressen. I fjor høst kom «Medium» som gjorde triologien komplett og sørget for Linnis første spellemannsnominasjon.

Linni hviler ikke på laurbærbladene og er i gang med enda flere albumutgivelser i tiden fremover. Vi gleder oss over at Linni nå kommer til Trondheim Calling!

Spielbergs

(Oslo)
Sjanger: Indie Rock

Karrierepilen til Spielbergs har pekt rett opp siden den første gangen de tittet mysende ut av øvingslokalet for snart to år siden. Spielbergs er tre erfarne indie-huer fra Oslos undergrunn som slår seg løs med gitarbasert indierock. De har gjort seg godt bemerket her til lands siden oppstarten, og nå har også det store utland virkelig fått øynene opp for Oslo-trioen. 

James Parrish og Jay Taylor, som driver det anerkjente Prescription PR i UK, så bandet inne på et stappfullt Fru Lundgreen under Trondheim Calling 2017. De falt så hardt for Spielbergs at de bestemte seg for å starte plateselskap for å sikre seg bandet før noen andre rakk å signere dem. I vår slapp de Spielbergs’ første utgivelse «Distant Star EP» internasjonalt på sitt nystartede label "By The Time It Gets Dark". 

EP’en med tilhørende singler har fått strålende omtale i blant annet NME, Clash Magazine, Kerrang!, DIY Magazine, The Line of Best Fit og The 405. Stereogum inkluderte i april Spielbergs i sin Band to watch-spalte, der Ian Cohen skrev en glødende artikkel om bandet. Vinteren 2019 slippes deres etterlengtede debutalbum og vi har gleden av å ønske Spielbergs velkommen tilbake til Trondheim Calling i 2019!

Chris Abolade

(Oslo)
Sjanger: R&B

CHRIS ABOLADE aka ABBO er kanskje best kjent som drivende dyktig fotograf, dynamisk dare-devil og en del av det kreative kollektivet BROSLO. Det kom derfor som en overraskelse på mange da oslogutten slapp den bunnsolide debutsingelen «Mandag» (riktignok på en fredag) og ryddet seg umiddelbart plass i søkelyset til norsk musikkbransje. 

Singelen ble gitt ut i 2017 av Warner Music Norge og produsert av label-mate Mugisho. Siden den gang har Abbo gitt ut flere singler som har blitt spilt på riksdekkende radio, og blitt listet på noen av Spotify’s mest populære og toneangivende spillelister. Tidligere i år slapp han «Tranquilo» som på rekordtid nådde en milion avspillinger på Spotify og ligger nå på over 6 millioner. Forventningene til hvordan veien blir videre for Chris Abolade er skyhøye og vi gleder oss til å se dette stjerneskuddet på Trondheim Calling 2019!

Temporary

(Trondheim)
Sjanger: Pop / Singer-songwriter

Trondheims-duoen Temporary spiller folk-inspirert pop som hviler på elektriske gitarer og stemningsfylte harmonier. Debut-EP’en fra 2017 ble bemerket fra flere hold: Med fire av fem låter anbefalt av Urørt på P3. Videre dro singlene «Tumbling Down» og «Drag Me Out» duoen inn på NRK P3 og P1 hvor de gikk i heftig rotasjon utover året. Musikken til Temporary har også blitt brukt i NRK-serien «Unge Lovende». 

Med fulle hus på Moskus under Trondheim Calling 2017, UKA 2017, Moldejazz 2017, og Øya Festivalens Klubbdag både 2017 og 2018, som en knippe av konsertopptredener det siste året, har duoen bygd et ekstatisk og stemningsfullt live-show hvor det veksles mellom duo og band på scenen. 

Duoen har nylig signert platekontrakt med Drabant Music, og står tidlig 2019 klare for å utgi sitt debutalbum!

Konradsen

(Oslo / Tromsø)
Sjanger: Alternative pop

Konradsen er Eirik og Jenny og et soverom på Grønland med synther og planter. Men Konradsen er også en slags familie med et hav av stemmer og lyder som kjemper om å få siste ordet. I sentrum av det hele: et lunt piano og en omsluttende stemme som samler alle disse elementene som er en del av Konradsen.

Bandet gjør for tiden ferdig sitt debut-album, og slapp sin første singel «Never Say A» 4. oktober på Su Tissue Records. Singelen er mikset av Tom Carmichael som tidligere har jobbet med storheter som James Blake, Chance The Rapper, Ratboy og Haim.

Heartbreak Satellite

(Trondheim/Oslo/København)
Sjanger: Indie pop/Elektronika

Heartbreak Satellite er Ragnhild Fangel Jamtveit fra Pom Poko), Tobias Pfeil aka Tobi Duchampe og Trondheimsbaserte Håkon Kjenstad fra blant andre Spring Breakers, Panda Panda og Tuvaband. Trioen spiller upretensiøs og skranglete elektropop med nikk til band som Broadcast og CoCoRosie.

I 2018 signerte de platekontrakt med Brilliance Records som ga ut den energiske singelen “Are U OK?”. Låten har blant annet blitt brukt i TV-serien Unge Lovende og fått mye radiotid i Norge. Debutalbumet “Foxy” ble sluppet i august før bandet la ut på omfattende turné. Til vinteren står Trondheim Calling 2019 for tur!

Hôy La

(Trondheim / København)
Sjanger: Indie Pop

Hôy La er den københavnbaserte trønderske produsenten Ingri Høyland, som på kort tid har blitt et navn på den skandinaviske undergrunnsscenen. Selv om hun fortsatt er et relativt ubeskrevet blad her i hjemlandet hennes, går det gjetord om dette geniet i det københavnske musikkmiljø.

Høyland er en insisterende låtskriver og produsent som brukte 8 måneder på å få rettighetene til 6 sekunder fra en gammel kinesisk visesang for å sikre seg et ”uunnværlig sample”. De 6 seks sekundene viste seg å være bryet verdt når singlen ”Please” ble skamrost av en rekke internasjonale og skandinaviske medier og radiostasjoner.

Live skaper Ingri Høyland, sammen med bandet sitt et dystopisk, følsomt og insisterende univers. Et univers hvor det elektroniske møter det akustiske i et lydbilde som er like bløtt som det er mørkt og forførende. Hôy La startet våren med en kritikerrost og fullpakket konsert på bransjefestivalen Spot Festival i Århus og fortsatte sommeren med en rekke anerkjente festivaler i Danmark. Nå er hun klar for Trondheim Calling og gleder seg til å møte publikum på sin (egentlige) hjemmebane!

Avast

(Stavanger)
Sjanger: Alternativ metal / Indie

Avast fra Stavanger blander estetikken fra svartmetall med atmosfæren fra post-rock og indie-rock for å skape et lydbilde som er både nervepirrende og trollbindende. Bandet fant sammen i 2015, og spilte inn sin selvtitulerte debut-EP som ble gitt ut på Dark Essence Rec året etter. Utgivelsen brakte med seg en drøss av gode omtaler og sørget for å sende bandet ut på en omfattende Europa-turné. De siste året har blitt tilbrakt i studio for å arbeide og finpusse på debutplata «Mother Culture», som endelig så dagens lys 26.oktober i år.

Anmeldere og konsertarrangører har forsøkt seg på flere sjangerbeskrivelser, men det som ofte går igjen er blackgaze og post-black metal. Flere har også påpekt at det er tydelig at bandet har sine røtter i pønk og hardcore, spesielt med tanke på at tekstene ikke tar for seg den typiske okkulte black metal-tematikken. Med samfunnskritiske tekster forkledd som poesi og filosofi stiller bandet seg kritiske til mange aspekter ved den moderne sivilisasjon, og «Mother Culture» er et konseptalbum basert på den filosofiske romanen Ishmael av Daniel Quinn.

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.