Trondheim Calling | 11 nye konferanseposter klare!

11 nye konferanseposter klare!

Nå er hele 11 nye konferanseposter klare til Trondheim Calling 2018!
Tirsdag 12. desember ved midnatt stiger prisen på delegatpass, husk å kjøp pass innen da for kun 1150NOK.

Q&A med John Leckie(UK)  

Produsenten og studioteknikeren John Leckie har arbeidet med noen av de mest innflytelsesrike britiske band og artister i moderne tid slik som Muse, Stone Roses, Radiohead, The Verve, Simple Minds, Pink Floyd og George Harrison. På Trondheim Calling 2018 ønsker vi å rette søkelyset mot det musikalske håndverket og det å jobbe fram sin debut, og anerkjennelsen av musikkprodusentens rolle i en slik prosess er viktig. John Leckie var produsent på debutalbumene til band som Stone Roses, Muse, The Verve og XTC og han vil gi oss et genuint innblikk i hvordan han produserte det som skulle bli noen av rockens største utgivelser.

Hvordan jobber NRK med norsk musikk?

NRK har i en årrekke løftet frem norske artister. Nå de siste årene ser vi også at NRK er blitt en stadig viktigere plattform for musikk også utenfor radiolistene. Musikken har vært en viktig del av serieproduksjoner som for eksempel Skam.

Under Trondheim Calling i fjor fortalte NRK P3 om hvordan man best promoterer seg mot radio, hvordan spillelistene til P3 fungerer og hvordan Urørtredaksjonen jobber. – I år retter de fokus på hvordan NRK helhetlig jobber med musikk. Enten det er på nett, TV eller på radio.

Her kan du altså få svar på hvorfor du skal holde deg synlig for NRK uten at radiolistene nødvendigvis er målet. 

Samtale: Hvilke virkemidler har du tilgjengelig som ung artist i Norge?

Det finnes flere springbrett og virkemidler for unge artister i Norge for å bli lagt merke til for publikum og bransjen. 

Alt i fra spillelister på streamingtjenestene, radioprogram, nettplattformer, showcasefestivaler og konsertserier til talentkonkurranser  og stipender.

Hva funker best, og hvordan kan man bruke tilbudene for å bygge opp under en ny norsk artist?

Dette spørsmålet finnes det like mange svar på som det finnes artistkarrierer,  så vi har samlet en knippe flinke folk som jobber med å løfte ny norsk musikk i ulike roller for å dele sine erfaringer.

Foto: Anne Valeur

Musikkjuss 101: Artistrettigheter og Avtaler

Hva trenger du egentlig å vite, du som enten selv er artist eller som skal representere artister?

Det går ofte fort når det tar av i musikkbransjen. Forhåndskunnskap om bransjens utvikling, hva som er «vanlig» og hva du bør gjøre for å sikre dine rettigheter er derfor nødvendig. Har du det, vil du være i bedre posisjon til å kunne oppnå gode avtaler. Dette er viktig både for artister og deres medspillere.

Hva innebærer egentlig alle de avtalene du har fått på bordet? Er vilkårene i forslagene du har mottatt rimelige? Er det nå på tide å innhente profesjonell hjelp i forhandlingene, eller er klarer du dette selv?

Seminarholder er advokat Marius Øvrebø-Engemoen, som er spesialist på juss på musikkfeltet. 

Ny personvernlov – hva vil den bety for meg som arrangør?

 I 2018 kommer det en ny personvernlov i Norge som stiller mange krav til bedrifter i alle bransjer. Frist for ha på plass nye rutiner er 25. mai 2018. Den nye loven gir virksomheter nye plikter, og personene man behandler personopplysninger om, de registrertefår nye rettigheter. I praksis vil dette si at mange nye rutiner må på plass, man må sette av tid og ressurser for å sette seg inn i nye regler og lære opp ansatte. NKA og Ticketmaster Norge informerer om hvordan du som arrangør bør gå frem og hva det vil bety for vår bransje.

Innledere: Stine Helén Pettersen (partner og advokat i Bing Hodneland), Limita Lunde (advokatfullmektig i Bing Hodneland og daglig leder på Parkteatret Scene), Øyvind Skjold Jevne (manager, Ticketmaster Norge).

HEIM Festival inviterer til vorspiel på Moskus!

Siste helgen i juli skal den første utgaven av HEIM Festival finne sted i Hasselvika, en rask tur med hurtigbåten fra Trondheim. Under Trondheim Calling inviterer vi til å starte fredagskvelden sammen med oss på Moskus fra kl 17.

Vi tar med oss den svært lovende duoen Daiisy som spiller en liten konsert, i tillegg er det store sjanser for en aldri så liten overraskelse eller to. Det blir også mulighet til å få et lite innblikk i hva festivalen har å tilby utover det musikalske. Bli med da vel!

Foto: Christina Undrum Andersen

Phonofile vorspiel på Bar Moskus (tor. 1.2. kl 17)

Vi serverer sodd direkte fra Inderøy Slakteri og byr på en god bayer til maten!

Kom innom Moskus kl 17-18.30 og for et godt grunnlag og en rolig start før du hiver deg ut i Trondheimsnatta!

Norske Konsertarrangører (NKA) og Byscenen inviterer til møteplass og vorspiel!

I tradisjonen tro inviterer NKA medlemmer, venner og samarbeidspartnere til møteplass og uformelt vorspiel på Trondheim Calling. Denne gangen gjør vi dette i samarbeid med Byscenen, som også er en av scenene under festivalen. Det blir masse bra folk, topp stemning, enkel matservering og hyggelige priser i baren. For de som er nysgjerrige på Byscenen blir det også guidet omvisning av teknisk sjef Thomas Denstad og daglig leder Ulrich Bang Sørensen – og for de som vil teste konkurransegenet blir det shuffleboard-turnering i kjelleren. Vel møtt!

Foto: Jõrund Fõreland Pedersen

NKA satelittkontor

Norske Konsertarrangører (NKA) er landets største interesse- og kompetanseorganisasjon for konsertarrangører og representerer over 300 medlemmer. Gode konsertopplevelser trenger gode arrangører og NKA arbeider hver dag for å gi norske konsertarrangører et tilbud som gjør dem i stand til å utvikle seg og være dyktige arrangører over tid. Vi legger til rette for kompetansedeling og nettverksbygging, og for å skape arenaer der arrangører kan møtes for å lære av hverandre. I forbindelse med

Trondheim Calling flytter vi kontoret til Trondheim der vi er tilgjengelige for medlemmer og bransje som ønsker å slå av en prat, ønsker råd, veiledning eller noen til å se på kontrakten din.

Musikkutstyrsordningen Satellittkontor på Trondheim Calling

Fredag 2. februar flytter vi Musikkutstyrsordningens kontor til Trondheim Calling.

Spiller dere i band og trenger øvingsutstyr? Har dere et øvingsrom som trenger utbedring? 

Trengs det øvingsrom der du bor?  Driver du en scene som trenger lyd- eller lysutstyr? 

Vil du starte opp en scene, bygge et øvingsanlegg, sette i gang et prosjekt eller gjøre en teknisk eller akustisk oppgradering? 

Lurer du på veien videre og hvilke muligheter som finnes for å få hjelp, råd og tilskudd? Kom innom satellittkontoret vårt på Trondheim Calling, ta en prat og få svar på alt du lurer på!

Music Norway Pop Up Offfice 

I forbindelse med Trondheim Calling åpner Music Norway et satellittkontor torsdag 1.februar  hvor vi er tilgjengelige for bransjen som ønsker å snakke om sine eksportplaner. 

Music Norway jobber for å eksportere og promotere norsk musikk internasjonalt. Via ulike tilskuddsordninger, sterkt internasjonalt nettverk og god kjennskap til de viktigste markedene kan de bistå deg som er klar for å satse internasjonalt, om du er musiker eller bransjeaktør.

Med et stort nettverk og god markedskompetanse kan vi bistå eksportklare aktører med å konkretisere planer og satsningsområder og hjelpe å finne relevante aktører for dine internasjonale ambisjoner.

Stikk innom for å slå av en prat!

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.