Trondheim Calling | 19 nye artister bekreftet til Trondheim Calling!

19 nye artister bekreftet til Trondheim Calling!

Konsertprogrammet er komplett!
Foto: Presse

Over 50 artistnavn er allerede sluppet til vinterens Trondheim Calling, og med dagens slipp som består av 19 nye navn er konsertprogrammet til Trondheim Calling 2017 komplett.

I slippet finner man blant Mikhael Paskalev som endelig er tilbake med ny musikk, indieheltene Kråkesølv fra Bodø som tross for sin unge alder har rukket å gi ut hele 5 album og vinne Spellemann for årets popalbum, Amish 82 skal spille sin første konsert på mange år og ikke nok med det også spille inn livealbum på Trondheim Calling 2017.

Førstkommende mandag legger vi ut spilleplan med artister fordelt på scene og tidspunkt. Dagsbilletter til torsdag, fredag og lørdag legges også ut til salg på ticketmaster.no.

Foto: Geir Mogen

Amish 82 (Trondheim)

Amish 82, trioen som banet vei for nyskapende trøndersk elektro med sine blendende synther og beats, har endelig vendt tilbake fra sitt kontemplative elektro-eksil.

I tiden fremover skal Amish 82 ut med en serie med avantgarde-pop-utgivelser fra ulike hjørner av sitt lekne synth-univers. Først ut er EPen «I\ 3» som ble til i samarbeid med multi-instrumentalist og komponist Kirsti Huke. Amish 82 har alltid laget feststemning på sine konserter, og på comebacket på Trondheim Calling skal det også spilles inn livealbum, det skrives et nytt album for denne anledningen som framføres for første og siste gang på festivalen. Dermed blir publikum med på å lage Amish 82s neste full-lengder. 

Sjanger: Elektropop

Foto: Julie Lauritzen

BAYA (Sandvika)

Sammen med band som EYE EMMA JEDI og senere Lovespeake, har Andrew Murray sett store deler av verden fra scenekanten. På siden har han i en årrekke lagd original og overraskende fengende elektronika. Under artistnavnet BAYA (tidligere kjent som Baardsen) har Andrew levert offisielle remikser av storheter som Grimes, Warpaint og Dan Croll, og er i Februar klar med sin første EP-utgivelse via britiske Obsenic.

BAYA er født og oppvokst på Rykkinn i Bærum, men har et slektstre som stammer tilbake til Skottland og Elfenbenkysten. I en alder av 23 år la han ut på en ferd for å finne sin Ivorianske far som i 1988 ble tvunget til å forlate Norge på grunn av visumproblemer, og dermed legge bak seg samboer, et ufødt barn og sitt virke som kunstner i Oslo. Denne ferden langs BAYAs blodsbånd var et vendepunkt for artistkarrieren til den unge Andrew og har inspirert hele hans tekstunivers. 

Sjanger: Elektronika

Foto: Rune Vandaskog

Bloody Beach (Bergen)

Fra Bergen til Bylarm, til Roskilde, MS Dockville i Hamburg og SXSW i Austin, Texas - via omfattende turneer i Spania, Tyskland, Nederland og England - og tilbake til fødebyens Vill Vill Vest. Bloody Beach har siden starten i 2007 gjort seg selv til et globalt kultband av høy klasse.

Med en god dose pop, en klype psykedelisk rock, marinert i afrobeat, dub og surf, ble debutalbumet «Bloody Beach Pirate Radio Presents» fra 2014 mottatt med stående applaus fra Dagbladet, VG, Bergens Tidende og store musikkmagasiner og blogger i UK og USA. Nå er de endelig klar for å vise verden sitt andre album, men før det ser du dem live på Trondheim Calling 2017!

Sjanger: Tropidelica

Foto: Signe Fuglested Luksengard

Broen (Oslo/Trondheim)

I et halvt år har det kritikerroste bandet jobbet i studio med det som blir oppfølgeren til et av fjorårets mest overraskende suksesser, debutalbumet ”Yoga”. I 2017 får vi se Broen i ny drakt og med nye låter, men med samme energiske sjarm og spilleglede som har overbevist kritikere og publikummere over hele Europa.

Det snakkes fremdeles om folkemengdene som samlet seg utenfor lokalene under Trondheim Calling og Bylarm i 2015, hvor Broen bergtok stappfulle konsertlokaler og sikret seg plasser på blant andre Roskilde, Øya og Pstereo.

I mai 2016 lanserte bandet singler og ”Yoga EP” internasjonalt til strålende kritikker fra blant andre The Guardian og KEXP, og hele tre av låtene fra EPen har blitt spilt gjentatte ganger av legendariske Lauren Laverne på BBC6. Broen gjør seg nå klar for utgivelse av sin andre fullengder våren 2017 og tar for alvor steget ut i det internasjonale farvannet.

Sjanger: Indie pop

Foto: Johanna Siring

Chris Holsten (Lillestrøm)

Chris Holsten, Lillestrøm-gutten med den særegent fløyelsmyke stemmen, har denne sommeren for alvor sørget for å få sitt navn på det Norske folks lepper. I det hans artistkarriere så vidt hadde startet, toppet han hitlistene i Norge, Sverige og Korea som låtskriver og vokalist.

Hans særegne stemmeprakt har vært ettertraktet i DJ- og produsentmiljøet og er blant annet å høre på Broiler-hiten ”Rays Of Light” som er streamet over 13 millioner ganger på Spotify og lå hele 12 uker på VG-lista. Han har også lånt stemmen sin til Martin Björk som la seg som nummer 1 på hitlistene i Sverige med låta ”Ricochet”. 

Sjanger: Pop

Foto: Jørn Veberg

Fight The Fight (Oslo)

Fight the Fight (tidligere Oslo Faenskap) sin selvtitulerte debutplate er velkomponert, profesjonell og proppfull av energi, akkurat det man forventer av et band som har herjet i den norske undergrunnen i en årrekke. Men, det er mer ... mye mer. Det er en vilter, ung og kompromissløst rocka metal-granat med hooks, vendinger og refrenger som setter seg umiddelbart. Med referanser fra rock, punk, metal og black-metal tar Fight the Fight med seg en lenge etterlengtet dose friskhet inn i den norske hardrock-scenen.

Fight the Fight er et ungt band, med medlemmer i en alder av knapt 20 år, men til tross for dette har de allerede vært et band i over 10 år. De har spilt på de alle største festivalene i Norge, turnért Europa og fått massiv ros fra blant annet Metal Hammer UK for sine fenomenale liveopptredener. I løpet av sin karriere har de spilt flere hundre konserter. Det er den klassiske historien om barndomsvenner og skolekamerater som starter et band. Ambisjonene er store og drømmene enda større. Bandet ble fort livets midtpunkt og de bruker all sin tid og energi på det. De driver prosjektet sitt til det ytterste av sine evner, og har lykkes i å nå sitt mål: skape en debutplate som fullbyrder både deres ambisjoner, og samtidig er en sterk visjon for hva fremtiden vil bringe dem.

Fight the Fight er klare, og deres debutplate er deres bevis på dette.

Sjanger: Metal

Foto: Erika Hebbert

Hanne Hukkelberg (Kongsberg / Oslo)

Hanne Hukkelberg er en av Norges mest vitale og særegne artister. Hun har levert kvalitetsmusikk til musikkelskere over hele verden i en årrekke, etter å ha mestret kunsten å bevege seg sømløst mellom sjangere med sin helt personlige sound - det være seg elektronisk knitre-pop akkompagnert av regnvær, lyrisk postrock med fryser- og stekeovnstrommer, eller eksperimentell Indie med bestikk-synth.

Fire autentiske album er blitt utgitt, rost og applaudert internasjonalt. Albumene har havnet på gjeve lister over årets beste utgivelser hos bl.a. NPR, Sunday Times og BBC, og Hukkelberg har lagt flere verdensomspennende turnéer bak seg. Som et resultat av dette kan det nevnes at hun på flere turnéer har vært oppvarmingsartist sammen med vennene i amerikanske Wilco. Om man skal utheve én bragd her hjemme i Norge, må det være at hun har mottatt Spellemannprisen i Åpen Klasse for albumet Rykestrasse 68. På Trondheim Calling får vi en eksklusiv smakebit på det vi kan vente oss fra Hanne Hukkelberg i 2017!

Sjanger: Alternative pop

Foto: Presse

Hear Me Roar (Stavanger)

Klar for litt oppriktig hjerte-smerte? Med tidløse melodier om slitesterke temaer byr Hear Me Roar på melankoli med klare streif av sollys. Roar Kopperstad har selv sin musikalske bakgrunn fra punkrock og metal - og farges muligvis av det på den måten at hans uttrykk som låtskriver og formidler av disse sangene er ærlig, direkte og troverdig. Musikken kan sjangermessig best beskrives som organisk pop/rock med en nerve av country og bluegrass, ala Ryan Adams, Jackson Browne og sørstatsrock. 

Da Hear Me Roar spilte under festivaltreffet 100 Dagar i februar 2016, ble bandet valgt ut som årets store Vestlandssatsing og fikk dermed en travel festivalsommer foran seg. Nå er de snart ute med sitt første album og gjør seg klar for Trondheim Calling 2017.

Sjanger: Pop/Rock

Foto: John Artur Nordqvist

INVADER ACE (Oslo/Stockholm)

INVADER ACE er norske Peder Simonsen på tuba og trommemaskiner og svenske Anton Tootell på gitar og vokal. Elektronika-duoen har valgt å ta avstand fra nymotens computer-maskiner og digitale synther for å produsere musikk for dansegulvet. INVADER ACE resirkulerer, og har slått seg til ro med en rigg bestående av hjemmesnekra elektronikk og en vegg av gamle rør-radioer fra 50-tallet. Sammen setter de sine egne instrumenter inn i nye kontekster og utfordrer oppfatningen av hva elektronisk musikk kan være anno 2016.

Musikken deres har blitt beskrevet som en miks av MR. OIZIO og NISEENMONDAI, og som en mer støyete versjon av Battles. En kritiker lurte på om han her hadde snublet over DAFT PUNKs gutteroms-demoer fra deres yngre dager. Referansene er mange, men samtidig er det ingen som er helt som INVADER ACE.

Sjanger: Elektronika

Foto: Presse

Kim Olve Breistrand (Trondheim)

Når en selbygg blir singel er det enklere å felle trær enn tårer. Da forholdet med eksen tok slutt, tok Kim Olve Breistrand turen ut i skogen for å så nye spirer, felle gamle trær og samle tankene. Han endte opp med å skrive ut hjertesorgen ved hjelp av musikken. Nå har han spilt inn sin debut-EP på hjemgården i Selbu.

Den trondheimsbaserte låtskriveren har skrevet en sår, ektefølt og rørende debut. «Kalde Kyss» flyter mellom rock-basert country og visesang på dialekt med en rett-fram-het som kan minne om både Ryan Adams og årgangs Jackson Browne. Velrenommerte Brygga Studio i Trondheim (Ida Jenshus, The South og Marthe Valle) har stått for etterarbeidet i form av miksing og mastring og Brygga Studio har nå startet plateselskapet Brygga Records som ga ut «Kalde Kyss» i November.

Sjanger: Viser/Country

Foto: Synne Sofi Bønes

Kjartan Lauritzen (Bergen)

Straight outta Sognefjorden kommer den unge rapperen Kjartan Lauritzen. I løpet av det siste året har karrieren hans virkelig tatt fart. Singelen “Havanna” nærmer seg en million lyttinger, og oppfølgeren “Fredag” ble listet på NRK P3 og har blitt spilt på kanskje NRKs største TV-suksess de siste 20 årene, SKAM. Han har tidligere gitt ut EPene “Mestertyv” og “Under Skyen”, og slipper snart sitt første offisielle album.

Kjartan Lauritzen flyttet til Bergen i 2013, ble booket til sin første konsert av gjengen bak Hester V75 og ble ikke lenge etter med i det fremadstormende kollektivet Vibbefanger. Siden den gang har han blant annet spilt en lovpriset konsert på Slottsfjell, og debuterte på Oslo-scenen foran et nesten utsolgt Parkteateret høsten 2016. Like raskt som streaming-tallene strømmer inn, har Kjartan gjort seg kjent for sine hyper-energiske konserter med sin bror bak spakene, og faste makker Adeo546 som hype-man. De er allerede booket til Bylarm og flere sommerfestivaler og vi gleder oss stort til å se han snu Trondheim Calling på hodet!

Sjanger: Rap/Hiphop

Foto: Martin Losvik

Kråkesølv (Bodø)

Bodøs store stolthet og et av Norges desidert beste live-band heter Kråkesølv og kommer til Trondheim Calling 2017! Å ha representanter fra Kråkesølv tilstede på festivalen har nærmest blitt en tradisjon, etter vi kunne presentere soloprosjektene til Fredrik Olsen og Petter Valdemar NOHR Unstad i henholdsvis 2015 og 2016.

Kråkesølv ga i høst ut sitt femte album, og tittelsporet «Pangea» har ligget på listene til blant andre NRK P3, P13, NRK Nordland siden i sommer. Men, som så mange andre band, er det på scenen de virkelig føler seg hjemme og låtene kommer til sin rett. Nå pakker de gig-bagene atter en gang og setter kursen mot Trondheim Calling 2017. Dette blir en konsert du neppe vil gå glipp av!

Sjanger: Alternativ Pop/Rock

Foto: Presse

Marie Sahba
 (Trondheim/Oslo)Marie Sahba er som et friskt pust i Norsk musikkliv. Den Norsk-Iranske 23-åringen fra Trondheim leverer popmusikk med elementer både fra den fjerne Østen og britisk rock fra tidlig 80-tallet. I 2015 ble hun plukket ut av vår demo-jury - den gang under navnet Marie Denise - og ga publikum og bransjedelegater hakeslepp da hun demonstrerte hva hun var god for. I etterkant ble hun booket til Pstereo, Feminalen og spilte flere Norske festivaler og konserter i kjølvannet av den Urørt-anbefalte, forlokkende låta «Limbo».I januar 2017 slipper hun sin offisielle debutsingel «Black Veil» som beskriver det å være kvinne i krysningen mellom øst og vest. Gjennom våren 2017 skal hun pendle mellom Norge og Liverpool for å fullføre sitt første album som har planlagt utgivelse høsten 2017. I desember spiller hun på Øyafestivalen og Aftenpostens warm-up på Parkteatret i Oslo og blir også å se under By:Larm 2017. Det er med en sann glede at vi ønsker Marie Sahba tilbake til Trondheim Calling i 2017!


Sjanger: Alternative Pop

Foto: Presse

Mikhael Paskalev (Ålesund/Liverpool)

Med sin første utgivelse på over tre år er Mikhael Paskalev endelig tilbake med den uforskammet fengende singelen «Witness». Låten ble umiddelbart omfavnet av NRK P3 her hjemme, og den tilhørende musikkvideoen er noe av det beste vi kan huske å ha sett i sin sjanger.

Siden Paskalev gjorde sitt inntog på den internasjonale musikkscenen, dansende i underbuksa til tonene av megahiten «I Spy», har han virkelig satt sine spor. Her hjemme ble det kritikerroste debutalbumet «What’s Life Without Losers» nominert til Spellemannpris, og han spilte på alt som kunne krype og gå av festivaler og klubber. I utlandet har Paskalev turnert i hele Europa, USA og Australia, hatt en av de mest spilte låtene på Australias viktigste radiokanal (Triple J), og hans musikk har figurert i en rekke filmer, serier og reklamer verden over. 

Det er lenge siden fansen har fått oppleve Paskalev live, og den nye, meget dansbare «Witness» har ikke gitt oss mindre lyst til å se ham på scenen. Derfor er gleden stor over at han pakker med seg sitt utmerkede band tar turen innom Trondheim Calling på nyåret!

Sjanger: Pop/Rock

Foto: Audun Reime Berthelsen

Skóg (Trondheim)

Skóg karakteriserer seg selv som et nostalgisk vesen med evig hjertesmerte, noe som gjenspeiler seg i de kalde og nesten desperate indiemelodiene som hyler fra scenen når de aksjonerer for full hals. Dette utfører trioen helt klart på en utmerket måte, noe som har gitt uttelling med seier i lokale Ladehammerslaget og anbefaling hos NRK P3 Urørt. I år var de å se på Klubbdagen under ØYA i Oslo, og nylig vant de Studentersamfundets Demotape-konkurranse som de delte med Trondheim Calling-aktuelle Herman Wildhagen. Nå kan de nesten ikke vente med å innta scenen på årets Trondheim Calling!

Sjanger: Folk-pop

Foto: Tord Øverland Knudsen

Spielbergs (Oslo)

Spielbergs er klare for sin første konsert i Trondheim, og det på Trondheim Calling 2017! Tidligere i høst slapp de debut-singelen “Daisy! It’s the New Me” til meget gode anmeldelser, og er snart klar med den episke “Ghost Boy” som kommer på Furuberget i desember.

Utgivelsene er spilt inn med drømme-teamet Tord Øverland Knudsen (The Wombats) og Marius D. Hagen (Team Me) i produsentstolene. Andreas Westhagen fra Carnival Kids/The Hallway står bak miks.

Som band er Spielbergs helt rykende ferske, men alle medlemmer har lang fartstid fra Oslos indiescene og er det motsatte av uerfarne. De har blant annet spilt i band som Call:Vega, Accidents Never Happen, Lukestar, Magnus Moriarty, Truls & The Trees og Team Me.

Sjanger: Indierock

Foto: Presse

Temporary (Trondheim / Hitra)

Temporary består av Mikael Øgaard og Jonas Peitersen som spiller folk-inspirert pop. Med to elektriske gitarer og stemningsfylte vokalharmonier, skaper duoen usedvanlig behagelig og vakker stemning i musikken, hvor Bob Dylan og Sixto Rodriguez står som de største inspirasjonskildene. Tidligere i år vant de prisen for "Årets mest lovende artist" under Adresseavisas UtAwards. De vant også en av prisene på Bandwagon 2015, som ga duoen spillejobb på selveste Norwegian Wood. 

Temporary er for tiden i Brygga Studio, og vil om kort tid komme med sin første EP som vi får gleden av å nyte i live-format under Trondheim Calling 2017.

Sjanger: Indie/Folk

Foto: Presse

Thea & The Wild(Oslo)

Det er vanskelig å ikke la seg hypnotisere av musikken til Thea and the Wild. Da debutplata "Strangers and Lovers" ble nominert til Spellemannsprisen i 2014 og rost opp i skyene fra musikkritikere i inn og utland, markerte Thea seg som en av landets fremste og mest spennende låtskrivere. Hun lager fengende pop preget av perkusjon og en punka holdning, og skriver tekster som setter seg som et stikk i magen og blir der.

Thea vokste opp i et hippie-kollektiv på Grunerløkka med sin britiske mor og hennes venner, noe som har preget Theas liv, karriere og ikke minst musikksmak. Hennes kommende album har hun produsert i samarbeid med multi-instrumentalistene Cato «Salsa» Thomassen og Børge Fjordheim, og første smakebit slippes i begynnelsen av 2017. Gled deg til et eklektisk fyrverkeri du sent vil glemme!

Sjanger: Alternative Pop

Foto: Kim Ramberghaug

Untzheimer (Trondheim)

Untzheimer er en elektronisk power-duo bestående av to ringrever innenfor låtskriving, studio- og produsentarbeid. Med gitar, trommer og et utvalg harde synther skaper Tomas Nerbø Smågesjø og Axel Tidemann melodiske beats og harde synth-linjer som sender lytteren ut i en følelse av dyp transe.

I sommer dukket singelen Der Fyrbøter opp via Disco:Wax og demonstrerte hva duoen er god for. Under Trondheim Calling gleder vi oss til Untzheimer skal fylle dansegulvet gjennom de sene nattestimer.

Sjanger: Elektronica

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.