Trondheim Calling | 3 nye artister bekreftet til Trondheim Calling

3 nye artister bekreftet til Trondheim Calling

Foto: Stian Andersen

Elsa & Emilie, Hajk og Ludvig Moon slutter seg til de 53 andre artistene som hittil er bekreftet til vinterens festival. Vi har fortsatt et tosifret antall artister som skal offentliggjøres - stay tuned!

Foto: Stian Andersen

Elsa & Emilie (Haugesund)

For tre år siden bergtok to 16 år gamle jenter fra Haugesund den Norske musikkverdenen. Debutalbumet «Endless Optimism» fra 2014 ga dem Spellemann-nominasjon, tung spilletid på radio, en rekke store TV-opptredener og plasseringer i filmer og serier. Singelen «Run», som blant annet ble inkludert i NRKs store seriesuksess Skam, har blitt streamet over tre millioner ganger!

I august slapp 20-åringene første singel fra sitt kommende album. “Au Volant” er en mystisk, suggerende låt som lokker lytteren inn og legger tolkningen i dens hender. Singelens mørkere lydbilde vitner den om en duo som har vokst mye siden sist. 

«Au Volant» ble raskt listet på P3 og en rekke andre kanaler, men ble også lagt merke til internasjonalt. Låta fant veien til tredjeplass på det anerkjente trend-barometeret Hype Machine, etter massiv deling og omtale på internasjonale blogger og nettsider.

I januar 2017 er det duket for både ny singel og nytt album fra Elsa & Emilie, skrevet av dem selv og produsert av Kristoffer Bonsaksen fra Propeller Music (Emilie Nicolas, Lugn, Bendik, Highasakite).

Sjanger: Pop

Foto: Gaute Gjøl Dahle

Hajk (Oslo)

Hajk har i løpet av kort tid etablert seg som et av de mest spennende og vitale bandene i Oslo. Med vokalist og låtskriver Preben Andersen (Death By Unga Bunga) i front sammen med vokalist Sigrid Aase, brakdebuterte bandet på Øyafestivalen 2015 - som festivalprogramets desiderts ferskeste artist. Etter tre singelutgivelser og spillelisting på flere Norske radiokanaler har et stadig voksende publikum vist interesse for Hajk. I løpet av det siste året har bandet vært å se under Bylarm, Slottsfjellfestivalen og Klubbøya og har nylig signert med Jansen Plateproduksjon.

Musikalsk sett befinner Hajk seg i et moderne pop/rock-landskap, med et friskt og sympatisk uttrykk og knallsterke melodier. Bandet har latt seg inspirere av artister som Dirty Projectors, Unknown Mortal Orchestra og Amason, men står like fullt sterkt på egne ben, med et originalt og lekent uttrykk som også utfordrer sjangeren de befinner seg i. 

Sjanger: Pop/Rock

Ludvig Moon (Elverum / Oslo)

Ludvig Moon ble dannet da tidligere Team Me-medlem Anders Killerud valgte å takke for seg og starte for seg selv. Bandet debuterte med sin selvtitulerte EP i 2014, og fikk raskt oppmerksomhet for låta "Cult Baby" som ble listet på både NRK P3 og P13. Det britiske nettmagasinet The Line of Best Fit tok låte til sitt bryst og beskrev bandets musikalske utblåsning som "Small Scale Epic".

Nå er et av Norges mest lovende indie-band tilbake med debutalbumet «Kin».

"For meg vil denne plata alltid gjenspeile vinteren 2015. Det var da de fleste låtene på albumet ble skrevet. Et slags soundtrack til det å være blakk og rådvill i Oslo i tjueårene, uten å helt vite hvem man er og hva man skal bli. Det harmoniske og grandiose lydbildet som preger mye av plata gav en etterlengtet kontrast til den grå hverdagen vi i bandet befant oss i på denne tiden. Og gjennom arbeidet med plata lettet tåka, sakte men sikkert. Jeg håper historien som låtene til sammen har blitt kan ha samme effekt på noen andre der ute, også." vokalist Anders Killerud i et intervju med GAFFA Norge. 

Sjanger: Indie Pop

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.