Trondheim Calling | 5 år med Trondheim Calling

5 år med Trondheim Calling

Foto: Grafikk: Erlend Rullestad

Nå er det omtrent akkurat 5 år siden musikkfestivalen og konferansen Trondheim Calling ble arrangert for første gang. Takket være oppslutningen fra publikum, musikkmiljøene og musikkbransjen har man hver vinter siden kunnet fylle festivalplakaten med ny norsk musikk og års-ferske artister, til det som har blitt en av Norge største showcasefestivaler. Noen musikkelskere har hjulpet oss med et lite tilbakeblikk på de beste minnene så langt.

 • Silje Halstensen
  Musiker (Bendik)

  Ingen tvil om at det beste minnet var første gang Bendik spilte på Trondheim Calling i det som må ha vært 2011. Det var takket være denne konserten at Bendik ble til et band, og som dere vet har det gått ganske fint med Bendik siden. Jeg er med andre ord veldig takknemlig for at Trondheim Calling finns og har hatt utallige fine opplevelser der både i 2011 og årene i etterkant.

 • Olav Sjelmo
  Daglig Leder, Verkstedhallen

  Mine beste minner fra TC starter fra slippfesten av samleren Trondheim Calling i Verkstedhallen. Et kulturpolitisk innlegg som motsvar til Adressa som hadde erklært trondheimsscenen død etter at ingen band fra Trondheim deltok på bransjefestivalen i Oslo det året. Siden har ikke TC sett seg tilbake. Fokuset på konserter og bransjeutvikling er like sterkt, men i fjor fikk TC en annen dimensjon inn i konseptet da de valgte å sette byutvikling (Innherredsveien, Østbyen) under lupen. En passende arena, det. Mer sånn!

 • Ine Hoem
  Musiker (Ine Hoem, Pelbo etc)

  Mitt beste minne fra Trondheim Calling er todelt. Første gang da vi spilte med Pelbo på Byscenen, ja, for det var vel på Byscenen, og det var helt vilt. Da var vi i kjempeform og leverte en av de bedre konsertene våre. Andre gang var i 2013 da jeg akkurat hadde sluppet min første singel om soloartist. Jeg var veldig nervøs, men følte meg samtidig veldig hjemme. Det har skjedd mye fint siden da. • Øyvind Rones
  Product Manager, Warner Music Norway

  Spidergawd 2014! Siden dette var de to første gangene man egentlig virkelig kunne få hørt hva Spidergawd egentlig gikk ut på, sånn rent bortsett fra at det er en superdupergruppe, er det sjelden jeg har vært så spent i forkant av en konsert. Settingen viste seg å være rent gull, lokalet var noe utenom det vanlige, sceneriggen var gøy, og låtene og bandet satt bedre enn jeg turte å håpe på i utgangspunktet. Gikk jo inn ganske så optimistisk, men gikk ut med en opplevelse som var over all forventning.

 • Sarah Winona Sortland
  Bookingansvarlig, Feminalen

  Jeg har alltid vært anmelder for Adressa under Trondheim Calling, og mens alle vennene mine har kost seg med en øl eller tre, har jeg konsentrert meg om å finne de mest interessante nye artistene - og søre for at de får en anmeldelse. Det er en viktig arena for synliggjøring av nye artister, og jeg ønsker å gi all oppmerksomheten til denne gruppen. Det har ført til mange oppturer- og et par nedturer. Konserter jeg alltid kommer til å huske er Farao, The Fjords og da jeg så Marie Denise for første gang. Og ja! Etterfestene på yacht-rock klubben er legendariske. At et sånt sted finnes i Trondheim er helt fantastisk weird.

 • Håvve Heringstad
  Gitarist, Archers Aim

  Et av de beste minnene jeg har fra Trondheim Calling er fra andre gangen festivalen ble arrangert. Da stod vi ute i snøværet på uteserveringen til Brukbar og drakk pils mens vi så band etter band. Et annet høydepunkt var i 2015, Ludvig Moon på Dokkhuset og en intimkonsert med Angelicas Elegy på øvingslokalet deres. Fine folk overalt, alltid. Minus dørvaktene på Yacht Club.

 • Vibeke Hay Wold
  Tour Manager, Spidergawd

  Oi, her er det mange fine minner i form av konserter, seminarer og fester. Jeg nevner i fleng: Spidergawd sin debut på Gråmølna, Monolithic på Blæst, å danse i stil med interiøret på Yacht Club til The Fjords(!) (Ha frist i minne at jeg ikke er noen danser til å begynne med), kalde øl og Blånæggel på KiT og Frances Wave (som skal bli med som support med Spidergawd på norgesturné i mars hurra!), og ikke minst treffe alle de fine flinke folka man ikke treffer hver dag, eller folk man ikke kjente fra før.

 • Mats Wang
  Musiker (Mats Wawa)

  Mitt beste minne fra festivalen var etter at vi hadde spilt vår første konsert, noe jeg var jævlig nervøs for på forhånd. Så gikk vi ut på vei til blæst for å se på barren womb, så var det nordlys over solsiden det var stas. Også er det veldig veldig rått på yatch klubben. ekslusiv stemning!

 • Gina Wold
  «Noe stort»

  For meg handler det om selve følelsen av å være en del av noe stort i en mindre by som Trondheim. Jeg husker fortsatt når jeg våknet søndagen etter første TC og tenkte «Dette kan jo bare bli enda bedre!» og det ble det! Jeg er utrolig stolt over at Trondheim har denne plattformen å heve seg på.

 • Arne Wormdal
  Musiker (Arne Åsmund)

  Fjorårets festival var en fantastisk langhelg fylt med herlige musikkopplevelser og flotte mennesker. Jeg var så heldig å få spille på Trondheim Calling i fjor og det er det artigste jeg har vært med på fra scenekanten. Jeg prøvde å få sett så mange nye artister som mulig og ble skikkelig imponert av blant annet Mats Wawa og Marie Denise. Høydepunktet var likevel når Barren Womb dundret gjennom hele den fantastiske nye fullengderen sin på åpningskvelden.

 • Marie Denise
  Musiker (Marie Denise)

  Et av mine beste konsertminner fra Trondheim Calling må ha vært Therese Aunes intimkonsert på Brukbar i 2013. Det var noe veldig sårt og fint ved den opptredenen som inspirerte meg voldsomt. De nære og fine konsertopplevelsene med unge, fremadstormende musikere er kanskje noe av det jeg elsker mest med Trondheim Calling. Det er så friskt og spennende!

 • Tete Lidbom
  Musikkprodusent, NRK P3

  Jeg har selv spilt på Trondheim Calling et par ganger, og det har vært smashing dét. Men høydepunktet må ha vært da demobandet Eye Of Horus smeltet fjesene til ekstatiske publikummere i 2012.

 • Kari Harneshaug
  Musiker (Kari Harneshaug)

  Det var jo selvsagt superkult å spille for et stappfullt Brukbar under Trondheim Calling i 2013. Ellers syns jeg Torgeir Waldemar spilte en helt magisk konsert i 2014!

 • Per Tronsaune
  Arrangementssjef - Olavsfestdagene

  Vi er på Trondheim Calling 2012, og på Byscenen. Kvelden er godt i gang flere steder i huset, og det er mye fint og interessant å høre. Er litt spent på neste act ut i Store Sal, med er et band jeg ikke har hørt før – Bendik. Jeg han fått et par tips om bandet, så jeg er klar. Inn på scenen kommer noen gutter med ei jente i front, og knaller i gang. Dette mitt første møte med Bendik, husker jeg godt. De lager en flott, liten konsert. Og vokalist Silje Halstensen imponerer. For et driv, for en energi og for en scenepersonlighet i Silje! Med gitaren sin, med keys, og med en fantastisk stemme! Så får det da heller være at Bendik den gang høres litt uferdige ut, og at jeg føler de har mer å gå på når det gjelder låtene, både rent melodiøst og i arrangementene. Siden den gang har jeg sett og hørt Bendik mange ganger, og sett at mer rutine har gjort dem godt, sett blomstringen på scenen og hørt bedre og bedre låter. Nå er de tilbake, Bendik spiller på Trondheim Calling 2016, og det gleder jeg meg til!

 • Magni Sørløkk
  Head of PR & Marketing - ACT Entertainment

  Mitt første år på Trondheim Calling var jeg stagemanager på utescenen på gamle Brukbar i full snøstorm, husker ikke hvem som spilte men at det var masse folk og god stemning, veldig kaldt og veldig fint men likevel glad den utescenen ikke ble videreført!

  Det utvilsomt sterkeste minne jeg har fra TC er absolutt ikke det beste, heller kleineste, da jeg i 2014 var ansvarlig for gjennomføring av konsertene på Verkstedhallen. Det var full HipHop-kveld på Svartlamon og Mats Dawg, KLISH og RSP sto på scenen. Plutselig midt under showet går strømmen på scenen, teknikerne løper rundt for å fikse sikringen som hadde gått mens artistene fortsetter å rappe uten mic og beats til stor jubel og allsang fra publikum. Det gikk sikkert ganske kort tid før strømmen var tilbake, men det føltes som en laaang, uendelig evighet og enda lengre da det gikk opp for meg at grunnen mest sannsynlig var at jeg plugga mobilladeren min i en strømpadde ved miksebordet et halvt sekund før det døde. Siden har jeg aldri rørt en stikkontakt under konsert.

 • Pål Rees
  Agent, Ramalama

  Tremoro Tarantura og Monolithic på Blæst – to spesielle band. Men Trondheim Calling er en jungel. Mange artister man har hørt snakk om men ikke har noe egentlig forhold til. Det er hyggelig når disse overrasker positivt. Jeg likte Ingeborg Oktober og Ludvig Moon på Dokkhuset. Og Lumikide i kirka.

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.