Trondheim Calling | 5 harde til TC2020

5 harde til TC2020

Det blir ikke Trondheim Calling uten at vi også samler en god dose musikk av det hardere slaget fra norsk undergrunn innenfor hardcore, punk og metal!

Vi topper laget med selveste Djerv som var tilbake med et brak i sommer og som spiller sin første konsert i Trøndelag på 8 år under festivalen, og Sibiir som siden sist de gjestet festivalen og rev ned taket på Blæst i 2016 har gitt ut to fantastiske album, turnert Europa med Kvelertak og Enslaved og spilt festivaler som Roskilde, Wacken og Øyafestivalen. 

Golden Core er en norsk-islandsk metalduo som fortsatt ikke er gamle nok til å drikke øl men som allerede har gjort stort inntrykk på den nordiske metalscenen for sin krysning mellom stoner metal, dom med tekster på norrønt. 

Lâche (Trondheim) er et post-hardcoreband som ryktes å være en av de beste live-bandene i byen og punkbandet Freedumb (Oslo) slapp i høst det nydelige albumet «Post-Modern Dark Age». 

Fredag 31.januar byr vi på en reinspikka hard lineup på Olavshallen Lille Sal og Fru Lundgreen, hvor man under festivalen kan gå tørrskodd mellom de to scenene.

Den kvelden vil også Bakrus, Artwork of Hate og Obzene som allerede er plukket ut til Trondheim Calling som demoartister spille.

«Jeg gleder meg veldig til å se Djerv igjen etter mange års pause, og Golden Core er et av Norges yngste og mest lovende metalband som må sjekkes ut. Vi synes også det er veldig stas at vrengpedalen er tilbake for fullt blant demobandene.»
Thomas Ryjord, festivalsjef

Vi er nå utsolgt for Early Bird Festivalpass, men har lagt ut et knippe festivalpass til hyggelig førjulspris kun 790,-.

Sikre deg rabattert festivalpass her.

Djerv

Djerv er tilbake for fullt! I 2020 slipper bandet ny musikk, men først står de på scenen under Trondheim Calling!

Djerv frontes av Agnete Kjølsrud fra Animal Alpha og backes av trommeslager Erlend Gjerde fra bl.a. Stonegard. Bandet entret den internasjonale rock og metal-scenen i 2011, med en debut som fortsatt imponerer den dag i dag. Albumet ble innspilt av Daniel Bergstrand (In Flames, Meshuggah), og mikset av den Grammy-vinnende produsenten Matt Hyde (Deftones, Slayer, No Doubt). Det selvtitulerte albumet satte umiddelbart bandet på kartet, og anmelderkorpset var unisont positive. Det hadde de all grunn til å være: De neste årene etablerte Djerv seg som et band å regne med på den europeiske rock- og metalscenen, med opptredener hos en rekke anerkjente festivaler – og turné med de amerikanske legendene i Ministry.

Etter en lengre pause fra scenelivet vendte Djerv tilbake med et knippe eksklusive festivalkonserter sommeren 2019. Og nå er de endelig klare for Trondheim igjen, for første gang siden 2012!

SIBIIR

Med sin sømløse blanding av metal og mørk hardcore, har SIBIIR definitivt gjort seg til et av de mest spennende bandene i Norge. På tampen av 2016 slapp de sitt selvtitulerte debutalbum på Fysisk Format, til kjempekritikker. 

 Oslo-gjengen er kjent for å være et ekstremt bra liveband, og de har turnert i Europa med Kvelertak opptil flere ganger – samt gjort support for Enslaved. Ved siden av har de rukket å gjeste festivaler som Roskilde, Øya, Wacken, Tons of Rock og Summer Breeze – bare for å nevne noen. Denne høsten slapp bandet andreplata «Ropes», som ble særdeles godt mottatt av anmelderne. Alt ligger til rette for en vilt bra konsert under Trondheim Calling!  

Freedumb

Freedumb har vært en del av den norske punkscenen siden 2003, og bandet gjør ingen tegn til å sakke ned: De har vært i konstant utvikling siden starten. Trioen har vært på turné over store deler av Norge, og dessuten har de fått en drøss med gode anmeldelser – også i utenlandske blogger og webzines som InEffectHardcore og Snoozecontrol. 

Bandet har vært gjennom flere besetninger siden debutplata i 2010, men i dag består Freedumb av Torstein Eriksen (vokal/bass), Kim Trøbråten (gitar) og Arne-Magnus Fjelle (trommer). Denne høsten slapp de albumet «Post-Modern Dark Age», det første av totalt tre plater som vil gis ut de neste åra. Det er bare å glede seg til fortsettelsen!

Colden Core

Golden Core er en norsk-islandsk metalduo. Stilmessig spiller bandet en krysning mellom ulike sjangre, hovedsakelig stoner metal og doom, med tekster på norrønt. Bandet består av Simen Jakobsen Harstad (gitar) og Johannes Thor Sandal (vokal/trommer), begge hjemmehørende på Ammerud i Oslo. De to unge metalrockerne begynte å spille sammen vinteren 2014 (da ni og elleve år gamle), og siden den gang har de gjort et solid inntrykk på metalscenen i Norge, Danmark, England og Island. 

Duoen har over 100 spilte konserter bak seg, i tillegg til supportjobber for band som Napalm Death og Bongzilla. Nylig kom plata «Fimbultrýr», produsert av Yngve Andersen (Blood Command), mikset av Kurt Ballou (Converge) og mastret av selveste Brian Gardner (Melvins, Michel Jackson, Queens Of The Stone Age). Vi ønsker de velkommen til Trondheim! 

Lâche

Lâche er et post-hardcoreband fra Trondheim, startet i 2016. Bandet presenterer et lydbilde inspirert av 80-/90-talls emo, blanda med 2000-talls hardcore. Eller, for å si det på en annen måte: Lâche er lyden av tre gutter, innestengt i en bunker, hvor det er mye tid til refleksjon som tærer på et ungt sinn. Bandet har en energi på scenen som beskrives som voldsom, sår og atmosfærisk, og det er kanskje ikke så rart: Musikken deres gjenspeiler de utallige følelsene man opplever i livet. 

I 2019 ga bandet ut sjutommer-splitten «SPLIT SEVEN» med Copper & Stars, og i høst har de spilt på Harpefoss Hardcorefestival – i tillegg til å gjennomføre en miniturné i Norge og Sverige. Nå er de endelig klare for festival i egen hjemby!

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.