Trondheim Calling | 5 nye artister til Trondheim Calling

5 nye artister til Trondheim Calling

Ida Jenshus
Ida Jenshus fra Steinkjer har hatt en eventyrlig musikkarriere siden hun albumdebuterte i 2008 med «Color of the sun». Tre kritikerroste album, tre spellemannspriser, og utallige turneer og festivalopptredener.

Det siste året har hun tatt et avbrekk fra konstant turnevirksomhet for å jobbe med nytt album som slippes i starten av 2015. Ida har vært på reisefot og søkt nye impulser og inspirasjonskilder, musikk har blitt skrevet alene og i samarbeid med andre i Sør-Frankrike, Woodstock og i Nashville, en gammel bygård på Kampen i Oslo, og skrivekjelleren hennes på Bakklandet.

Den første lyden av det nye albumet ble sluppet i form av EP-utgivelsen «Let It Go» nå i oktober, utgivelsen har fått veldig gode anmeldelser og vitner om en artist som er klar for å ta musikken sin i både nye retninger og nye høyder.

Det er en stor glede å kunne presentere Ida Jenshus til Trondheim Calling 2015!

Se hennes Facebook-side her.

Hanne Kolstø
Hanne Kolstø synes vi er en av de kuleste artistene Norge har, og endelig skal hun spille på Trondheim Calling! 

Hanne Kolstø slipper sitt nye album «Forever Maybe» 28.november på Jansen Plateproduksjon, dette er hennes fjerde plate på like mange år. Hanne Kolstø har gjort seg bemerket både her hjemme og i utlandet, P3 ga konserten hennes på Øyafestivalen i sommer terningkast 6, og hun har fått glitrende omtaler i internasjonale media som The Guardian, The Sunday Times og Q-magazine.

Se hennes Facebook-side her.

The Fjords 

The Fjords var det lokale bandet på Trondheim Calling 2014 som virkelig utmerket seg, konsertene resulteterte i umiddelbar booking til Pstereo og mange gode kritikker hos både nasjonal og internasjonal presse som var til stede.

The Fjords fulgte opp med en EP-utgivelse som både fikk gode kritikker og spillelistinger på P3 her hjemme og radiostasjoner i utlandet, deriblant på Færøyene. Bandet med Peter Vågan i spissen har utviklet seg fra å være et soloprosjekt til å bli et firemanns-band med en omhyggelig oppmålt og fengslende blanding av filmatisk electronica, pop og indie.

The Fjords slipper sitt debutalbum i februar og feirer albumslippet med konsert på Trondheim Calling!

Se deres Facebook-side her.

Dark Times

Dark Times har i løpet av fire år blitt kjent for sin nådeløse og aggressive punkeufori i Oslos undergrunnsscene. Trioen krysser stadig grensene mellom punk, støyrock, hardcore, pop og no wave, og bandets upolerte og direkte lydbilde er herlig upretensiøst.

Debutalbumet «Give» ble sluppet på Sheep Chase Records 9.oktober til veldig gode kritikker i Oslopressen.

Albumet ble spilt inn i et gammelt tømmerhus fra 1700-tallet i Rollag i Numedal. De fire hundre år gamle veggene viste seg å være det perfekte akkompagnement til Dark Times sitt støyende inferno. Albumet er produsert av Pål Bredrup og Trond Mjøen, kjent fra band som Okkultokrati, Haust og Haraball.

Se deres Facebook-side her.

Anana

Anana er en synthgæren jente fra Nøtterøy, som tidligere studerte musikkteknologi på NTNU og nå er bosatt i Oslo.

Hun beskriver selv musikken sin som dypvannspop, det er tjukke analogsynther, svevende lydlandskap, mørke stemninger og tung bass toppet med en glassklar stemme. Det minner litt om et musikalsk møte mellom Susanne Sundfør, M83 og James Blake. Anana har tidligere spilt festivaler som Slottsfjell og turnert med band som Bendik. Etter flere lovende singelutgivelser kommer endelig hennes debutalbum ut i løpet av høsten!

Se hennes Facebook-side her.

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.