Trondheim Calling | 5 nye navn til festivalen!

5 nye navn til festivalen!

Trondheim Calling arrangeres for sjette gang 4-6.februar 2016 og har allerede sluppet et 15-talls artistnavn til neste års program. I dag åpner salget av festivalpass og vi markerer dette med å slippe noen veldig spennende navn som vi tror i stor grad vil prege musikkåret 2016!

Bendik (Bodø)

Mye har skjedd siden for Bendik siden hun var demoartist på tidenes første Trondheim Calling i 2011. To kritikerroste albumutgivelser, konserter på klubber og festivaler over hele Norge, spellemannsnominasjon , og nylig ble Bendik nominert til P3 Gull i kategorien Årets Live for andre gang!

Sterke kontraster har fulgt Silje Halstensen siden hun startet Bendik i 2008. Det er en jente med en gutts navn. Lydbildet drives av få musikere, men låter som et orkester. Det er såre tekster som møter faste hjerteslag. Tredjealbumet til Bendik slippes over nyttår, og singelen ”Siste Gang” som ble sluppet i september gikk rett inn på B-lista til P3.

DAGNY(Tromsø)

DAGNY er en artist og låtskriver fra Tromsø. Hun vokste opp i et hjem fylt med musikk. I 2012 flyttet DAGNY til Storbritannia. Der fortsatte hun å utforske musikken sin. I 2013 dro hun på sin første stueturné. Siden har hun vært på årlige stueturnéer og spilt musikk i over hundre husstander i Norge for hundrevis av fans. I slutten av 2014 solgte DAGNY ut sin første headlinerkonsert på The Old Queens Head i London. Hun fulgte opp med å spille på en av Storbritannias største festivaler, Isle of Wigh Festival, og gjorde support for Jarle Bernhoft i Manchester og London.

I september 2015 hadde DAGNY ut sin radiodebut med singelen «Backbeat» hos Zane Lowe på BBC1. Over natten nådde den Topp 10-listen hos Itunes Norge, og # 2 på Hype Machine og er nå A-lista på p3. Den ble lagt til Spotify sin spilleliste ”New Music Friday” og var omtalt av iTunes på deres pop-side. Låten var ukas singel hos Spotify Norge og nådde # 18 på Global Viral Charts.

DAGNY har uten tvil fantastisk travelt år fremfor seg, med en rekke konserter på plakaten i 2016 med første Trondheimskonsert på Trondheim Calling 2016. Debut EP-en planlagt å slippes tidlig neste år med fokus på to nye singler før sommeren.

Shevils (Oslo)

Shevils med Anders Voldrønning fra legendariske Silence The Foe i spissen er tilbake med oppfølgeren til det kritikeroste debutalbumet «Lost In Tartarus» fra 2013 som høstet toppkritikker verden over, også belønnet i gamle trakter med et terningkast 6 i Adresseavisen.

På sin nye plate "The White Sea" strammer bandet skruestikka noen solide hakk ytterligere. Shevils har skapt seg et eget parallelt univers i moshpiten hvor drivet til Helmet, energien til Refused, tyngden til Melvins, intensiteten til Fugazi og aggresjonen til Rage Against The Machine møtes for en kaffetår, alternativt wall of death. Shevils har spilt konserter med band som Kvelertak, Shining og Buzzcocks og endelig kommer de til Trondheim Calling for å servere en musikalsk knyttneve i konsert-format!

Unnveig Aas (Oslo)

Unike Unnveig Aas har på kort tid blitt kjent som den lille lavmælte kvinnen med den store sorgfulle stemmen. I løpet av få år har hun rørt publikummere på klubber, scener og festivaler over hele Norge, spilt support for Judy Collins, John Fullbright og Daniel Romano.

I sommer spilte Unnveig Aas på blant annet Piknik i Parken og Øyafestivalens klubbdag og hun er også en av demoartistene på neste års By:larm. 15.oktober slapp hun ”love EP”, produsert av Marcus «Bror» Forsgren kjent fra Jaga Jazzist og Lionheart Brothers. Hennes låter har blitt hyppig spilt på P3 og høstet lovord på internasjonale musikkblogger og vi venter spent på hennes første fullengder.

Sauropod (Oslo)

Ryktene om Oslobandet Sauropod har gått en stund, og det med rette. Konsertene har vært så gode at de blant annet ble booket til Øyafestivalen 2015 uten å ha gitt ut noen musikk. Det er det vi kaller en bra start. Bandet selv omtaler musikken sin som «generelt bråkete, melodiøs, frenetisk og euforisk musikk spilt på en svært nedstrippet måte».

Sauropod har nylig signert det trønderske plateselskapet Riot Factory og første singel fra det kommende debutalbumet hadde nylig premiere hos Britiske Clash Magazine. Singelen «Winter Song» er gnistrende, kraftfull, full av deilige melodiske hooks, og viser virkelig essensen av Sauropods univers. Tre og halvt minutt fullstappet med soniske utbrudd, fengende melodilinjer og høy energi.

Festivalpass legges ut til salg i dag fredag 6.november!

Fram til 15. januar koster festivalpass kun 490NOK + avgift. Kjøp billetter til festivalen her.

Artister som allerede er sluppet: Monica Heldal, Kid Astray, Carl Louis, Izabell, Marte Eberson, Tellef Raabe, Frances Wave, Snøskred, ,Intertwine, Chain Vallet, Antler, Siv Jacobsen, Biru Baby, Undergrünnen.

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.