Trondheim Calling | 5 nye navn til vinterens festival!

5 nye navn til vinterens festival!

Monica Heldal (Bergen)

Med debutalbumet "Boy From The North" høstet Monica Heldal strålende mottagelse både blant presse og publikum, og ikke minst hele to spellemannspriser, som årets popsolist og årets nykommer.

Musikken fenger både lyttere med et hjerte som banker for britisk folkrock, de som liker den mørkere delen av countrymusikken så vel som radiolytteren. Monica Heldal blir ofte omtalt som en av Norges mest lovende musikalske eksportartikler, hun har blitt håndplukket til å varme opp for Ben Howard i Europa, for John Butler Trio i USA og spilt på mange festivaler som CMJ, Eurosonic, Øyafestivalen, Bergensfest og Buktafestivalen.

Tellef Raabe (Ålesund)

Tellef Raabe er fra Ålesund, bosatt i Bergen og spiller mørk 80-tallinspirert indiepop. Med hans karakteristiske barytonstemme i front har de smarte, rare og fengende låtene hans vekket både nasjonal og internasjonal oppmerksomhet det siste året.

Til tross for at han enda ikke har debutert som plateartist så har Raabe spilt på Slottsfjell og by:Larm, turnert i Norge og utlandet samt fått en god del spilletid på radio. Ved siden av å lage mørk og rar pop så er Tellef en oppsiktsvekkende travel mann med flerfoldige andre musikalske og litterære sideprosjekter.

Debutalbumet slippes via Riot Factory i mars 2016.

Undergrünnen (Haugesund)

Undergrünnen er det nye eksplosive rockebandet til Pål Jackman fra Wunderkammer og Per Steinar Lie og Ørjan Haaland fra The Low Frequency in Stereo. Med en neve kraut, en god neve energi og knivsodd afro på norsk leverer trioen en helt egen vri på hvordan en rocketrio skal høres ut. MC5 møter afrobeat på Norsk!

Debutalbumet ble sluppet i september på Jansen Plateproduksjon til svært god mottagelse.
Vokalist og gitarist Pål Jackman er også orkesterleder i det kritikerroste bandet Wunderkammer. Per Steinar Lie og Ørjan Haaland startet The Low Frequency in Stereo og har gitt ut 5 studioalbum, mottatt flere spellemannsnominasjoner og spilt hovedscenen på Øyafestivalen.

Siv Jacobsen (Oslo)

Med sterke referanser til Ane Brun og Laura Marling, inviterer Siv oss inn som flue på veggen i hennes mest personlige øyeblikk. Sangene på EP'en The Lingering ble til mens hun gjemte seg bort i en knøttliten leilighet i New York. Utgivelsen har høstet svært gode kritikker i både norsk og internasjonal presse, med blant annet terningkast 5 i VG og Gaffa, samt lovord i blant annet Pate Magazine, Clash Magazine og The Line Of Best Fit.

Siv Jacobsen utmerket seg på Slottsfjell-festivalen i Tønsberg i sommer og vil også være å se på By:larm neste år.

"Låtene er usedvanlig sterke, og Jakobsen synger med en dirrende nerve”- Stein Østbø, VG.

Snøskred (Trondheim)

Det Trondheimsbaserte indiebandet Snøskred er tilbake med sin første singel siden 2012. «Puzzle», bandets første singel fra albumet som kommer tidlig 2016, er en elegant hyllest til og utforsking av «band med gitarer» for å sitere bandet selv.

Etter å ha startet som et kritikerrost og spennende shoegazeband i 2012, har Snøskred gått gjennom et hamskifte. 2015-versjonen har beveget seg bort fra støykaskadene i retning klassisk indie, 90’s style. Navn som Pavement, Wilco, Yo La Tengo og Talk Talk nevnes som viktige innflytelser, men da mer som en henvisning enn som konservativ kopiering. Subtilt, saktegående og introvert, men fremdeles umiddelbart fengende - det føles i det hele som om Snøskred har noe tidløst risset inn i rillene.

Artister som allerede er sluppet: Kid Astray, Izabell, Marte Eberson, Intertwine, Frances Wave

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.