Trondheim Calling | 5 trønderske og albumaktuelle til Trondheim…

5 trønderske og albumaktuelle til Trondheim Calling 2017!

Nytt artistslipp!
Foto: Presse

Nesten 50 artistnavn er allerede sluppet til vinterens festival, og nå slipper vi 5 trønderske artister som alle er aktuelle med nye album i tiden som kommer.

Soup er tilbake og slipper i 2017 nytt album produsert av Paul Savage (Mogwai, Franz Ferdinand), og Brutal Kuk slipper sitt første nye album på 10 år. Trondheimsbaserte Bokassa, The Sideways og The Regent er alle aktuelle med sine debutalbum i tiden som kommer. 

Kjøp festivalpass til Trondheim Calling 2017 her.

Foto: Presse

Soup (Trondheim)

Trondheimsbandet Soup er tilbake og slipper nytt album i løpet av vinteren og spiller sin første konsert i Trondheim på mange år på Trondheim Calling 2017!

Albumet er produsert og mikset av Paul Savage som tidligere har produsert album til artister som Mowai, Franz Ferdinand og Arab Strap.

Soup har et halvt dusin kritikerroste album bak seg, og bandet mener selv de låter slik som om Grieg hadde laget filmmusikk med rock- og elktronika-elementer. Anmeldere og fans har sammelignet dem med Sigur Rós, Pink Floyd, Mogwai og Sufjan Stevens. Det nye albumet gis ut på Crispin Glover Records i Norge, og Stickman Records i Europa. 

Sjanger: Post-Rock / Elektronika

Foto: Eivind Stuevold

Brutal Kuk (Trondheim)

Et av landets mest brutale band har fått i oppdrag å levere punkrock av ypperste klasse til Trondheim Calling 2017!

Brutal Kuk har siden den legendariske kvelden i Verkstedhallen sammen med Wannskrækk og Liliedugg i 2013, hatt en ny vår og har siden da holdt koken oppe med utgivelser og konserter over hele Norge. I 2015 feiret Brutal Kuk 10-årsjubileum for sitt legendariske album «Berusalem» med eksklusiv relansering på vinyl. For dem som trodde det skulle bli med mimringen, så kan vi med glede melde at 2017 er året det meget etterlengtede albumet «2016» ser dagens lys! Bandets femte album er spilt inn hos Per Borten i Sørgården Studio på Ler og gis ut på Crispin Glover Records i vinter.  Singelen "Brunt Hat" slippes i dag, tirsdag 15. november.

Sjanger: Punk

Foto: Erlend Lånke Solbu

Bokassa (Trondheim)

Bokassa er bandet for deg som digger riffene fra stoner-rockens groovy verden, men samtidig lar deg lokke av intensiteten, aggresjonen og farten til hard-core og punk. Trioens selverklærte misantropiske "stonerpunk" har så langt dratt dem over store deler av Norge, sammen med band som Johndoe, The Dogs, Hold Fast, The Cheaters og Warp Riders, for å nevne noen. 

Debuten "War On Everything" høstet lovord hos flere Norske medier. Musikknyheter.no kalte EPen en "sjangerdefinerende debut" og "en oppvisning i musikalsk aggresjon på plate". Førstesingel "No Control" ble også jevnlig spilt på NRK P13 og NRK P3s Pyro, listet hos flere studentradioer og inkludert i Platebutikken Tigers Bransjevelter #9. I det høsten sparket inn gikk bandet i gang med innspillingen av sitt første album, som vi får gleden av å bryne oss på like før de dukker opp på Trondheim Calling 2017!

Sjanger: Stonerpunk

Foto: Christina Undrum Andersen

The Sideways (Trondheim)

Fra oppveksten i de Nordmørske fjordtarmenes industrisamfunn har The Sideways hentet inspirasjonen til sin egen smeltedigel av catchy og vindskeiv rock. Med like mye referanser til foreldres og storesøskens rikholdige platesamlinger som deres egne Nuggets, har The Sideways’ lydbilde latt seg påvirke av 60-tallets pop og psychedelia, 70-tallets powerpop, 80-tallets New wave og postpunk, og ikke minst 90-tallets slacker-indie.

I Trondheim har de gjennom de siste årene søkt tilflukt i legendariske Brygga Studio for å la låtmateriale feste seg, og endelig kan vi oppleve denne musikalske reisen av apati, kjærlighetssorg og frustrasjon komme til live. Deres selvtitulerte album ble gitt ut i oktober via Brygga Records og deres eget under-label Wonderful & Strange Records. 

Sjanger: Indie rock

Foto: Presse

The Regent (Trondheim)

The Regent spiller hurtig, teknisk og fandenivoldsk melodisk pønk som snytt ut av nesa til 90-tallet. Til tross for sin korte fartstid har Trondheimsbandet imponert stort med sin selvutgitte EP og konserter spredt over hele kontinentet.

Det siste året har bandet gjemt seg bort i mørke og skjulte øvingsrom og studioer, og har jobbet med å fullføre sitt debutalbum, med planlagt utgivelse i 2017. På Trondheim Calling får vi servert de aller første smakebitene fra The Regents etterlengtede fullengder, noe en hver fan av punkrock bør få med seg!

Sjanger: Hardcore / Punk

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.