Trondheim Calling | 6 nye artister klare for Trondheim Calling 2022

6 nye artister klare for Trondheim Calling 2022

Med Goat The Head, Heave Blood & Die, j00, Lokoy, Veps og fijitrip er hele 14 artister bekreftet til vinterens festival!

Trondheim Calling 2022 skjer 3.-5. februar og vil gjennomføres i kjent drakt der publikum kan gå fra scene til scene (i snø og nordavind) i Trondheim sentrum og se konserter med up and coming artister.

Få Early Bird Festivalpass igjen!

Nå er det under 30 festivalpass igjen til Early Bird-pris! Sikre deg billigste festivalpass til kun 790,- (+avg.)!
Festivalpasset gjelder for alle 3 dagene, og du kan se over 70 konserter på flere spillesteder i Trondheim Sentrum.

GOAT THE HEAD

11 år etter deres kritikerroste «Doppelgängers» så dagens lys, er death-thrasherne i Goat The Head ute med sitt tredje album «Strictly Physical»!

I kor med fødselsropet til det tredje årtusenet, ble Goat the Head til som et barn av idealer om oppriktighet, intensitet og galskap. Bandet slo seg raskt frem på metallmusikkscenen med den råe "Neander Tales EP". Med bisarre og fengslende live-show laget de seg et rykte som skulle spre seg langt utover Norges grenser, og grunnlaget ble lagt for utgivelsen av debutalbumet «Simian Supremacy» i 2007.

Etter hvert som fanbasen vokste, økte konsertene i antall, energi og nivå av galskap. Etter å ha vært vitne til en konsert i en luguber boksering i London, ga HIM-vokalist Ville Valo følgende betraktning til opptoget: «...(it’s like) watching the Animal Planet with a chainsaw gaffa-taped to your head»

Nå er galskapen tilbake! «Strictly Physical» ble sluppet via Trondheimslabelet Crispin Glover i februar 2021, og albumet ble markert med en live-stream fra Sørgården Studio. Men nå er Norge gjenåpnet og vi får endelig se Goat The Head i levende live – og det på Trondheim Calling 2022!

HEAVE BLOOD & DIE

Fra Tromsø via Urørtfinalen, til Øyafestivalen og videre til Roskilde. Nå med Fysisk Format i ryggen, er Heave Blood & Die klare til å følge opp 2018s «Vol. II» med plata «Post People». Dette er en panoramisk sørgemarsj som fyrer av noen av de samme indre eksplosjonene som The Cure, Smashing Pumpkins og Killing Joke på sitt mest storslåtte. «Post People» ble sluppet våren 2021, og vi gleder oss til å endelig se bandet tilbake på scenen under Trondheim Calling 2022!

j00

j00 er tilbake med splitter nye indie-cry-bangers og eksplosiv 3D-pop! Siden forrige gang vi hadde gleden av å vise frem dette unge bandet som en av Juryens Utvalgte, har de sementert sin posisjon som Norges nye indie-pop-håp. Nå har bandet signert med Propeller Recordings, blitt hentet inn på flere store festivaler og lagt en større klubbturnering bak seg.

Musikken har blitt møtt med tung rotasjon hos Urørt på NRK P3, og de har også blitt lista på Spotifys «New Music Friday». j00s mangefasetterte popmusikk henter inspirasjon fra band som Sylvan Esso, Warpaint, Oneohtrix Point Never, Bon Iver og Beach House. Bandet eksplosive 3D-pop vil treffe deg midt i hjerterota!

LOKOY

Lasse Lokøys soloprosjekt er et tredimensjonalt kaleidoskop av elektronisk pop, og denne helt unike musikalske verdenen føles som lysår unna hans andre liv som bassist i punkbandet Sløtface. Britiske NME gir debutplata hans skryt for store ambisjoner, og magasiner mener Lokoy «hører mer hjemme sammen med Gorillaz enn Green Day».

Det hele startet da Lasse Lokøy var midt i en slitsom verdensturné med Sløtface, i forbindelse med deres debutalbum, «Try Not To Freak Out». Etter ukevis med bilsyke i baksetet på varebilen og manglende evne til å lese eller se på TV, vendte han oppmerksomheten mot Logic og sin egen musikk. Lasse har alltid hatt en forakt for regler, og nå trengte han ikke å ta hensyn til et tradisjonelt bandoppsett. Hans evne til sampling og musikkproduksjon, samt kjærligheten til hiphop, R&B, pop og elektronika, tok musikken hans i en retning som virkelig kan kalles unik.

Debutalbumet «badminton» trosser alle sjangerkonvensjoner og har satt standarden for hva vi kan forvente av den unge stavangermannen. I løpet av de siste årene har han samarbeidet med alt fra dePresno og girl in red til Safario, Nils Bech, Uffie og vår egen trondheimsbaserte Emilie Østebø – som blir å se på scenen sammen med Lokoy under Trondheim Calling!

VEPS

Med singlene «Ecstasy», «Girl On TV» og EPen «Open The Door» har de fire 17 til 18 år gamle jentene i Veps skapt bølger både på den norske og den internasjonale indie-scenen. Deres unike, nittitallsinspirerte sound og bråmodne låtskriving har høstet lovord fra medier som Clash Magazine, Daily Star og Far Out Magazine.
Her hjemme har VG, NRK P2 og P13 og en rekke andre også fått øynene opp for Veps. I løpet av 2021 har de satt tydelige spor etter seg under by:Larm i Oslo, Vill Vill Vest i Bergen, Reeperbahn i Tyskland og The Great Escape i England.

Har du ikke allerede fått med deg hypen rundt Veps, så er det på tide å henge se på og få med seg bandet under Trondheim Calling 2022!

FIJITRIP

Bak artistnavnet fijitrip står 20-åringen Simon Olsen fra Alta. Med sin unike vri på indie-pop, har han klart det kunststykket å slå gjennom internasjonalt midt under en global pandemi. Hans debut-EP «Tech» ble sluppet i midten av april 2020 til enorm respons. fijitrips musikk er elektronisk og eksperimentell pop inspirert av alt fra The 1975 til Yunglean, med glitchy produksjoner liggende under hans sjelfulle vokal. Etter omtaler i internasjonal musikkpresse, og spillelisting i bl.a. New Music Friday UK og New Pop Revolution på Spotify, har fijitrip blitt spådd en lysende fremtid i vente. Nå banker musikkbransjen på døra, og fijitrip signerte nylig bookingavtale med United Talent Agency - som representerer noen av verdens største artister. Her hjemme i Norge er han fortsatt er relativt ubeskrevet blad, men stadig flere har fått øynene opp for den unge artisten. I februar ser du ham live på Trondheim Calling!

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.