Trondheim Calling | 8 nye artister til Trondheim Calling 2016!

8 nye artister til Trondheim Calling 2016!

Trondheim Calling 2016 har allerede sluppet snart 50 artistnavn, i dag er 8 nye navn klare. Slippet inneholder noen etablerte navn, noen navn vi tror i stor grad vil prege musikkåret 2016 og en god neve med nye band innenfor det hardere segmentet. 

Er programmet med dette komplett? Neida. Festivalen annonserte for en måned siden at den utvides til en ny bydel i Trondheim og dermed gjenstår det enda et 20-talls artister som slippes når julestria er over!

Trondheim Calling 2016 har allerede sluppet snart 50 artistnavn, i dag er 8 nye navn klare. Slippet inneholder noen etablerte navn, noen navn vi tror i stor grad vil prege musikkåret 2016 og en god neve med nye band innenfor det hardere segmentet. 

Er programmet med dette komplett? Neida. Festivalen annonserte for en måned siden at den utvides til en ny bydel i Trondheim og dermed gjenstår det enda et 20-talls artister som slippes når julestria er over!

Sugarfoot

Tidligere i høst kunne vi høre Sugarfoot i ny stil gjennom samarbeidet med den skjulte låtskriverskatten Hans Stenøien, men så snart innspillingen av ”Tonight We Bloom” var ferdigstilt startet bandet opp arbeidet med nytt album i legendariske Rancho Del La Luna i Joshua Tree, California.

Studioet har huset utallige historiske innspillinger, særlig for artister og prosjekter tilknyttet miljøet rundt Queens Of The Stone Age, Kyuss og Eagles Of Death Metal. Sistnevntes gitarist, David Catching, er eier og eneste boende ved Ranch Del La Luna, som bare en drøy måned etter Sugarfoots besøk sto på scenen da terroren brøt ut på Bataclan i Paris.

På oppfordring fra Eagle Of Death Metals Jesse Hughes og Josh Hommes gir Sugarfoot ut sin versjon av deres låt ”I Love You All The Time”. Låten er spilt inn og gitt ut for å vise støtte og medfølelse til ofrene og de etterlatte etter terroraksjonene i Paris og er en del av en musikalsk veldedighetsaksjon. Kanskje er også cover-låta en takknemlig hilsen til David Catching for lån av ørken, solnedganger og en stjerneklar himmel som bakteppe for albumet som venter oss i 2016.

Vidar Vang

Etter seks album på engelsk, ga Vidar Vang høsten 2015 ut sitt første Norskspråklige album, “Vårres egen lille krig”, og fikk enorme tilbakemeldinger fra en samlet musikkpresse.

Høsten 2000 tok Nordlendingen Vidar Vang med seg et hundretalls sanger og flyttet til Oslo. To år etterpå debuterte han med albumet «Rodeo» på EMI og ble nominert til Spellemannsprisen. Siden den gang har Vidar Vang bygd seg opp til å bli en bauta i Norsk musikkliv. Hans nyeste utgivelse er rett på sak, skrevet med kulepenn og kassegitar. Lydbildet er cinematisk og rocka, produsert sammen med Cato ”Salsa” Thomassen. Til Trondheim Calling tar Vidar Vang med seg et stjernelag av musikere som han har jobbet med gjennom høstens turné, samt nye låter som skal ut som et nytt album allerede i 2016.

Ary

Med et gudbenådet talent, scene-aura, og stemmeprakt overbeviste ARY stort under Bylarm 2015. I løpet av det siste året har ARY så til de grader preget Norsk musikkmedia. Tidligere i år ble det klart at ARY var plukket ut av P3 til å representere Norge på Europas største bransjefestivalen Eurosonic i Nederland. Vi har hørt stemmen hennes rotere på radio, både som vokalist på Carl Louis sin «Telescope», men også med hennes egen singel «Higher» som begge i lang tid har vært listet på NRK P3 sine topplister. Fremtiden for dette nye stjerneskuddet virker å være meget lovende og vi gleder oss til å presentere henne på Trondheim Calling 2016.

Gundelach

I slutten av November i høst hadde den toneangivende bloggen Pigeons and Planes premiere på
singelen Spiders. Låten spredde seg raskt i blogosfæren, VELDIG raskt. Ikke mer enn en uke hadde gått før låta la seg på Hype Machines toppliste og superstjernen Pharrell Williams håndplukket låten til sitt radioshow. Hva som venter for Gundelach i 2016 er uvisst, men det lover absolutt bra!

Gundelach, med fornavnet Kai er fra Oslo. Siden en alder av 16 år, har Kai Gundelach vært tilstede i Oslos klubbmiljø - først da han snek seg inn på klubbene med falskt legg, senere som oppvarmer for DJ’ene han så opp til i ungdomstiden. Innimellom festene, og gjennom et studieopphold i Stockholm, jobbet Kai i hemmelighet med produksjon vakre og intrikate elektroniske melodier kombinert med fløyelsmyk falsettvokal og pulserende beats sammen med kompis og medkomponist Pål Ulvik Rokseth. De få smakebitene vi har fått til nå er i form av to singler «Alone In The Night» og «Spiders» som henholdsvis nærmer seg 1 million avspillinger i Spotify og har gått inn på NRK P3s spillelister. Til Trondheim Calling tar Gundelach med seg fullt band for å vise frem musikken sin i et format kun få har fått gleden av å oppleve til nå.

Attan

Den nord-norske vinteren er kjent for en lang mørketid og kompromissløse minusgrader. At brorparten av medlemmene i det Oslo-baserte metalbandet ATTAN er født og oppvokst under slike forhold er et faktum som ikke lar seg skjule.

En fandenivoldsk kulde ligger som et iskaldt teppe over bandets uttrykk. Knusende dommedagsklanger marinerer låter stappet med aggresjon fra begynnelse til slutt. Upolerte desperate skrik brytes av brutale brøl mot et massivt frontalangrep totalt blottet for komfort – en intensitet som sender tankene i retning metal og hardcore storheter som Will Haven og Vision of Disorder. Selv nevner bandet artister som Converge, Emperor, Neurosis, og Cult of Luna som kilder til inspirasjon. ATTAN ga ut debut EPen ”From Nothing” på det amerikanske plateselskapet Shelsmusic i November til veldig gode internasjonale kritikker.

Siibiir

SIBIIR er et mørkt, kaldt og karrig band fra Oslo. Med inspirasjon fra black metal og harcore skaper de kvintetten et lydlandskap preget av beinharde rytmer, blytunge riff, bekmørke melodier og brutal skriking. Bestående av ringrever fra Oslos musikalske undergrunn, er SIBIIR klare for å levere et heseblesende og brutalt liveshow.

4. september slapp SIBIIR sin første dobbelsingel ”Swallow & Trap Them! / These Rats We Deny” på Disiplin Media og har fått omtale i de store metal- og punkmagasinene i verden. Vi ser frem mot fortsettelsen med høte forventninger og gleder oss til bandet inntar scenen under Trondheim Calling 2016!

Døden

Trondheimsbandet Døden har blitt beskrevet av media som en «veritabel hardcore-supergruppe» som spiller «dyster hardcore» og har «et helt eget angstfult uttrykk».

Døden inntraff Trondheim i 2013 og bandets besetning har lang fartstid i byens hardcore og rockmiljø både på godt og vondt.

Døden gjorde sin første konsert i 2015 på Pstereofestivalen med ny besetning som nå teller medlemmer fra band som Desperado, Rifu, Reilly Express, Black Moon Circle, Disko Violente og Seid. Bandets debutskive slippes i februar 2016.

Regn

Regn er Magnus og Hans som spiller mørk, støyete og desperat musikk på henholdsvis bass og trommer. Deres første utgivelse ”Mareritt” dukket opp fra intet på en sensommersdag i august og har sakte men sikkert lurt seg inn i bevisstheten til alt fra ihuga fans til tastemakere og musikkanmeldere over hele verden.

Uten at vi nødvendigvis har fått det med oss her vi sitter i de Norske stuer, har duoen, med bakgrunn i alt fra labels og festivalarrangering til band som MIO, FORK og Årabrot, hatt flere turnérunder i utlandet og havnet på flere ”årets beste-lister” hos musikkmagasiner og –blogger. Selv om debutenalbumet er rimelig fersk, jobbes det allerede med oppfølgeren som skal få alt fokus nå i vinterdvalen før Regn dukker opp på Trondheim Calling 2016.

Kommer du langveisfra og har lyst å dra på Trondheim Calling? Null problem, Trondheim Calling tilbyr pakker på pass + hotell både for det vanlige konsertpublikummet og for musikkdelegatene. Les mer og bestill her.

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.