Trondheim Calling | 9 nye artister til Trondheim Calling 2017!

9 nye artister til Trondheim Calling 2017!

Mugisho brukte 15 måneder på å finne igjen foreldrene etter krigen i Kongo. Å få platekontrakt tok 20 minutter.
Foto: Stephen Butkus

Trondheim Calling er en av få festivaler som vier hele sitt program til nyere norsk musikk. Vi har allerede sluppet 30 artister og nå er 9 nye navn klare til vinterens arrangement. I slippet finner vi flere nye radio-favoritter som Mugisho, Magnus Bechmann, Pasha og Mats Wawa som kommer tilbake til festivalen hvor det hele startet.

Dette artistslippet er stort i sjangerspenn, og byr på både heftige (livs)historier og ny musikk. 

En av de nye artistene i dette slippet, er Mugisho fra Kongo. Han har en spennende musikalsk reise foran seg, men reisen han har vært på tidligere i livet er dramatisk. Da han var to år gammel brøt borgerkrigen ut, og han og søsknene ble skilt fra foreldrene. Livet tok dramatiske vendinger, og først etter halvannet år kom familien sammen igjen, da som flyktninger i Norge. Nå er han ute med debut-singelen Milano, som blant andre NRK P3, som listet låta så snart den så dagens lys.

Mugisho brukte 15 måneder på å finne igjen foreldrene etter krigen i Kongo. Å få platekontrakt tok 20 minutter.

Det psykedelske poporkesteret Mats Wawa kommer tilbake til Trondheim Calling etter et par hektiske år. I 2015 ble Mats Wawa oppdaget av Trondheim Calling som demoartist, før han hadde rukket å oppdage seg selv. Siden da har han spilt på blant annet By:Larm, Pstereo og Øyafestivalen. Radio-rotasjon og gode skussmål har det ikke manglet på, og våren 2017 kommer endelig debutalbumet.

Melhus-musikeren Hans Bollandsås har en av Trøndelags sterkeste musikalske stemmer, og i år er HANS singel-aktuell igjen. Denne gangen beveger han seg inn i et landskap bestående av soul og blues-inspirert rock. Til Trondheim Calling tar han med seg et live-band ledet av tung perkusjon og psykedeliske gitar-partier og sjelfull vokal.

Les mer om de 9 artistene her:

Foto: Stephen Butkus

Mugisho (Oslo)

Historien om veien fra musikkstudiene til Mugisho for bare noen uker siden slapp debutsingelen «Milano», er nesten for god til å være sann. Musikkdesign-studenten lette seg på egenhånd frem til alle norske plateselskap, sendte demoer på e-post, og knappe to timer senere satt han i møte hos Warner Music Norway med tilbud om platekontrakt.

Artisten, multi-instrumentalisten, låtskriveren og produsenten Mugisho er født i Kongo, men oppvokst i Norge. Da han var to år gammel brøt borgerkrigen ut, og han og søsknene ble skilt fra foreldrene. Livet tok dramatiske vendinger, og først etter halvannet år kom familien sammen igjen, da som flyktninger i Norge. Det var heldigvis starten på en solskinnshistorie, med mye musikk og glede hos en sammensveiset familie på ti som etablerte seg i utkanten av stor-Oslo. 

Sjanger: Pop 

Foto: Mata Wawa

Mats Wawa (Kragerø)

Mats Wawa er et psykedelisk poporkester som konsertdebuterte som demoartist på Trondheim Calling 2015, mens gjengen studerte i Trondheim. Mye har skjedd siden da, gruppa har spilt både by:Larm, Pstereo og Øya og har i 2016 sluppet to EP, "Classics" og "Rolig". 

De har hatt heftig rotasjon på NRK Urørt og ble trukket frem som en av høydepunktene under årets By:larm av britiske NME. Våren 2017 kommer debutalbumet.

Bak en forfriskende sval stemme filosoferer midtpunktet Mats rundt smått og stort, mens hans utrolige band danser i eklektiske komposisjoner, groovy riff og soft rock. 

«Mats Wawa are slack enough to loosen any crowd, and judging by the reaction they got from the psyched up crowds at both gigs I pitched up for, this laid-back, happy troupe of colourful musicians with a whole lotta love to give, are the stuff for which festivals were made.» The 405 @Bylarm 2016

Sjanger: Psykedelisk pop

Foto: Ingeborg Farnes

Magnus Bechmann (Sandvika)

20-åringen fra Sandvika i Bærum er så vidt ferdig med videregående før musikkarrieren tar av for fullt. Inspirert av artister som Sondre Lerche, Dan Croll og Dirty Projectors skriver Magnus Bechmann fengende popmusikk full av catchy melodier og gitar-hooks. I 2015 kom debutsingel «Keep On Playing Nice» som gikk rett inn på spillelistene til NRK P3. Tidligere i år gjorde han sin konsert-debut på Bylarm i Oslo og fikk skryt fra selveste NME:

"With the youthful naivety of ‘Leisure’-era Blur and catchy pop hooks ripped straight from Two Door Cinema Club, teenage prodigy Magnus Bechmann has the look and the tunes to go real far.» 

Hans nye singel «Running Off», produsert av Erlend Mokkelbost, ble sluppet på Brilliance Records 5. august. Låten fulgte i debutsingelens fotspor og la seg inn på listene til NRK P3, hvor den ligger fortsatt etter 9 uker. 

Sjanger: Indie / Pop

Foto: Simon-Skreddernes

Darling West (Oslo)

Darling West er ein sang og eit band. Songen vart til på ein støl på fjellet, der mange av låtane til bandet har sett dagens lys. Bandet vart danna då Herr Tor Egil Kreken (vokal, banjo, gitar) og Fru Mari Kreken (vokal, mandolin, mountain dulcimer, munnspill) fann ut at den beste måten å sikre seg kvalitetstid saman på, var å legge til eit felles musikalsk prosjekt på timeplanen. 

I mai 2014 gav bandet ut si fyrste plate, Winter Passing, og vart belønna med Spellemannsnominasjon i countryklassen. Nå er de ute med nytt album "Vinyl and a Heartache" også denne gangen til strålende kritikker. Dagbladet trillet terningkast 6! 

Sjanger: Folk/Country

Foto: Julia Naglestad

Marte Wulff (Kristiansand)

Marte Wulff er en Spellemanns-nominert artist, komponist og tekstforfatter fra Kristiansand, bosatt i Oslo. 2016 markerer hennes 10-års jubileum som artist, og med sitt selvtitulerte femte album signaliserer hun et vendepunkt i karrieren. Samtidig befester hun sin posisjon som en av Norges mest troverdige tekstforfattere og formidlere.

Etter sin siste soloutgivelse, hvor hun gikk bort fra bandkonseptet for å utvide sin musikalske og kunstneriske horisont, har Marte Wulff nå rendyrket en særegen og direkte visepop. Singlene «Herje Fritt», «Gå Mæ Vill» og «Si det Sånn» har allerede blitt meget godt mottatt, og hennes selvtitulerte nye album ble sluppet 23. september på Propeller Recordings. 

Sjanger: Vise / Pop

The Modern Times (Tromsø) 

Tromsøbandet The Modern Times leverer energisk og catchy rock med klare inspirasjoner fra band som Pixies, Television og The Strokes. Bandet har spilt sammen siden 2011 og har tidligere gitt ut albumet «People With Faces» under bandnavnet Red Headed Sluts. Albumet ble kåret til det tiende beste rockealbumet i Tromsøs historie av Buktafestivalen.

Med Magnus Volds særegne vokal i front har de et unikt og originalt lydbilde, som man sjeldent hører i Norge for tiden. The Moderen Times slapp singelen ”Keyholes & Birds” på Drabant Music 7. oktober og ble umiddelbart hentet inn til å spille både Bylarm og Trondheim Calling i 2017. I forkant av besøket slipper The Modern Times sitt debutalbumet ”This is The Moderen Times” 27.januar.

Sjanger: Rock

Foto: Silje Rasmussen Sandnes

HANS (Melhus)

Hans Bollandsås har vært artist og musiker i snart 20 år. Han har servert musikk i alle varianter, både som frontfigur og som gitarist i flere kjente band. I 2010 lamslo han hele Norge som deltager i X-Factor og gikk helt til topps som vinneren av konkurransen. Etter seieren har mannen fra Melhus gitt ut fire album, turnert landet rundt og gjort seg bemerket som en av Trøndelags sterkeste musikalske stemmer.

Tidligere i år ble «I Love You So» sluppet, en singel som gir oss et inntrykk av hvilken retning HANS skal ta på sitt kommende album. Under Trondheim Calling presenterer han soul og blues-inspirert rock, sammen med et live-band ledet av tung perkusjon, psykedeliske gitarpartier og HANS’ egne sjelfulle vokal.

Sjanger: Soul / Blues

Foto: Andy Yeo

Svankropp (Trondheim)

Svankropp omtaler seg selv som et skandinavisk cyber-punk-fenomen inspirert av sci-fi, 80-talls glam-rock, støyete indie, goth og en og annen powerballade. Det er trygt å slå fast at musikken kan bevege seg i mange forskjellige retninger, men det er fremdeles umulig å komme bort fra at det låter umiskjennelig som Svankropp. 


Svankropp slapp sin første offisielle singel «Lifecries» tidligere i år og ble booket til sommerens Pstereo-festival. 7.oktober kom endelig debutalbumet på Riot Factory.


Gitarene låter som de er hentet fra et gammelt nedstøvet Nintendospill, vokalen er pakket inn i et absurdistisk slør, og fengende hooks kappes i to og settes sammen igjen på merkelige vis. Det er rett og slett et avantgardistisk skue i møte med bandets inspirasjonskilder. 

Sjanger: Indie / Alternativ pop

Foto: Håkon Stubberud

Pasha (Sandvika)

Pasha er en av de mest karakteristiske nye rapperne som beveger seg i musikk-Norge om dagen. Bare 22 år gammel har Pasha allerede skapt en solid buzz i media med sin enestående, lekne stil. Toneangivende magasiner innen sjangeren, som blant andre Transworld, 730.no, Clique og Kingsize Mag har lagt sin elsk på det unge hiphop-håpet og vi gleder oss stort til han står på scenen under Trondheim Calling.

Pashas første singler «Around the Area» og «Colorblind» toppet Spotifys «viral»-lister i Skandinavia og fikk medhold fra The Ride Channel og Rap City. Det siste året har han gjort seg kjent som en karismatisk energibombe på scenen, og sikret seg oppvarmingsjobber for hiphop-legendene ONYX og DJ Premier. Tidligere i år opptrådte han på X GAMES i Oslo der han ble en umiddelbar favoritt, før han senere solgte ut slippkonserten til debutalbumet «Bodega».

Sjanger: Hiphop/Rap

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.