Trondheim Calling | Artistslipp! 7 sterke til Trondheim Calling

Artistslipp! 7 sterke til Trondheim Calling

Foto: Francisco Munoz

Trondheim Calling har hittil sluppet 41 artister til vinterens festival, og med dette slippet nærmer vi oss hele 50 artister!

Blant artister som allerede er bekreftet finner vi 19 demoartister der flere spiller sin første konsert, og mer etablerte artister som The Dogs, Karin Park og dePresno. I tillegg kommer tidligere demoartister tilbake som headlinere, blant annet Pom Poko, The Fjords og Amanda Tenfjord.

Nå er 7 nye navn bekreftet til festivalen:

Real Ones

(Bergen)
Sjanger: Pop / Rock / Folk

Real Ones har lenge vært Norges i særklasse beste liveband. Kanskje er de Norges beste band, punktum.
– Sven Ove Bakke, Dagbladet

I over to tiår har Real Ones imponert som et fantastisk liveband. De startet som et rent folkemusikkband, men som følge av en stadig søken etter nye uttrykk har de siden da utviklet seg til å bli et av Norges mest særegne ensembler i krysningspunktet mellom folk, pop, rock med klare referanser til verdensmusikk og elektronika. 

I 2018 slapp Real Ones sitt 11. album «Hey Future, Hey Past».

Dette er kanskje vårt mest tilgjengelige album. På mange måter vår ultimate pop-plate, selv om det egentlig er en folkrock plate. Vi har gått i ulike retninger på våre siste plater. Sist ga vi ut en latinamerikansk messe, men nå er tiden inne for å dyrke den mest umiddelbare siden av Real Ones.
– Ivar Chelsom Vogt, gitarist

Real Ones har alltid mottatt svært gode kritikker for sine plater og har blitt godt mottatt av publikum verden over. 1994 holdt Real Ones sin første konsert i Bergen. Noenogtyve år, 10 album, 4 EP’er, 2 Spellemannpriser, 975 konserter i 15 land på 3 kontinenter senere, er de fem barndomsvennene klare for nye eventyr!

Aftenposten har kåret «Back On My Feet» fra det siste albumet til en av de beste sommerlåtene i 2018.

Bror Forsgren

(Oslo) Sjanger:
Indie Pop

Da Bror Forsgren (Lionheart Brothers, Jaga Jazzist m.fl.) solodebuterte i 2015, var det ikke med hvilken som helst plate: På Jansen Records-utgivelsen «Narcissus» hadde han med seg et arsenal av musikere, samarbeidet med Trondheimsolistene og presenterte et orkestralt pop-verk, der tankene umiddelbart gikk til storheter som Scott Walker, The Beach Boys, Brian Eno og Ennio Morricone. Albumet ble svært godt mottatt i både norsk og utenlandsk presse, blant annet Financial Times, The Independent og Sunday Express. Forsgren turnerte i Kina og Japan, samtidig som albumet ble nominert til Spellemannprisen her hjemme.


Det siste året har han komponert i samarbeid med sitt nye, faste band, bestående av Fred Strand, Frantz Andreassen og Peder Simonsen. Gjennom iherdig arbeid i både øvingsrommet og studio, har de videreutviklet Bror Forsgren-soundet, blitt samspilte og begynt innspillingen av et nytt album. De første smakebitene kommer live under Trondheim Calling.

Aiming For Enrike

(Oslo)
Sjanger: Rock

Av og til dukker det opp band man rett og slett ikke kan unngå å forelske seg i. Kaster du deg inn i den musikalske virvelvinden som Tobias og Simen i Aiming For Enrike gjør hver eneste gang, er vi ganske sikre på at du raskt blir fanget i den. Der inne er det atmosfærisk, det er stakkato, det er voldsomt, det er fargesprakende og det er fascinerende. Men mest av alt er det utrolig moro. 

 

Bandet beviser at det bare trengs to unge musikere med en sterk felles vilje for å skape en ny, original lyd. De lager en form for musikk som – både på plate og på scenen – får blodet til å bruse. Sammen har Aiming For Enrike laget sitt eget univers, hvor alt sentrerer rundt det som skjer mellom de to i øvingslokalet, studio og scenen. Det du ser er det du hører, og det du hører er pur lykke. For lytter og for band – og endelig på Trondheim Calling!

Hollow Hearts

(Tromsø)
Sjanger: Country

Hollow Hearts har i løpet av det siste året trampet fram som et forrykende bra liveband fra nord. Med sin innovative og til tider grensesprengende roots/americana-musikk har de spilt en rekke konserter over hele landet, som både har rørt og engasjert publikum.

Etter kun et drøyt års tid som band  ga de ut debutalbumet «Annabelle» vinteren 2018, og hadde utsolgt releasekonsert i hovedsalen på Kulturhuset i Tromsø. Deretter ble det over 15 festivalbesøk, blant annet ved Varangerfestivalen, Bergenfest, Bukta- og Øyafestivalen. Og det stopper selvfølgelig ikke der. Allerede i 2019 er bandet klare med sine to neste utgivelser; minialbumet «Travelling Song» i februar og plata «Peter» høsten 2019. Men før det blir det flere konserter, blant annet på Trondheim Calling!

Shikoswe

(Bergen)
Sjanger: Indie pop

Bergensbaserte Shikoswe har gjort seg bemerket med sin klartenkte og fengende drømmepop. Den første singelen fra hennes kommende debutalbum, «To The Dogs», satte en lovende tone for ha som er i vente fra en låtskriver som Dagsavisen omtalte som «en popsmed helt utenom det vanlige». I forrige uke slapp hun en helt ny låt, «Back In The Tall Grass», som også blir å finne på debutplata etter nyttår. 

I tillegg til å jobbe med ny musikk har Shikoswe brukt de to siste årene på å spille live, blant annet på Øyafestivalen i 2017 og Bergenfest i 2018 – med stigende anerkjennelse som et av de mest lovende indie-prosjektene her i landet. Vi gleder oss til å se henne på Trondheim Calling!

Sauropod

(Oslo)
Sjanger: Rock

Denne Oslo-trioen gjestet både Øya og By:larm i 2015, uten å ha gitt ut musikk på forhånd! Dermed var debutalbumet «Roaring at the Storm» veldig velkomment året etter. Siden den gang har bandet utvidet horisonten kraftig, med flere lange Europa-turneer og besøk hos utenlandske festivaler. Deres høylytte og hyperaktive punk/trad-rock/grunge-blanding har blitt svært godt mottatt, og i august slapp de sin første EP på Propeller Recordings. Sauropod er også kjent for å være et enormt bra liveband, og de gjorde en strålende figur da de var med på norgesturneen til Sløtface i mars. Vi gleder oss til å se dem på Trondheim Calling!  

The Secret Sound of Dreamwalkers

(Oslo) Sjanger:
Country / Folk

The Secret Sound of Dreamwalkers beveger seg mellom country, psykedelisk rock og vise-folk. Tekstene deres inneholder personlige observasjoner av medmenneskelige relasjoner, med et billedkraftig språk som leker med drømmeaktige og mystiske symboler – derav bandnavnet. Kristine Marie Aasvangs melodiøse komposisjoner og sangteknikker sender deg raskt til et steppelandskap i Asia, en forlatt countrybule, snødekte vidder i Finnmark eller fjellheimen lenger sør. 

 

Trioen slap debutalbumet sitt i 2017, til strålende kritikker, og den nye plata slippes i 2019. Bandet har turnert både på klubbscener og på festivaler i hele Norge, og nå ser de frem til å spille enda mer i tiden som kommer – blant annet på Trondheim Calling!

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.