1. - 3. Februar 2018

Trondheim Sentrum

Kristin Slotterøy
nyheter

Barneprogram på Trondheim Calling lørdag 3. februar

Lørdag 3. februar blir det musikkprogram for både barn og unge på Trondheim Folkebibliotek. Det blir både barnekonsert med Pom Poko og SLAM! poesi-workshop! Arrangementene er gratis.

Kristin Slotterøy

Pom Poko presenterer norsk musikkhistorie (4-10 år)

Når: lørdag 3. februar kl. 14.00-15.00 Hvor: Rådhussalen, Trondheim folkebibliotek
Gratis inngang (NB. Forbeholdt barn! / Voksne kun adgang i følge med barn)

20 sanger går igjen i norske barnehager, flesteparten laget før 1960 melder Aftenposten. Barnehageforskere mener på sin side at barn har kapasitet til å lære mer enn bare ”Bæ bæ lille lam”. Trondheim Calling er en festival som ønsker å gi konsertopplevelser med ny norsk musikk til publikum i alle aldre. Derfor har vi gitt kometbandet Pom Poko utfordringen om å gjøre en spesialkonsert for barn under Trondheim Calling hvor de skal spille sine unike versjoner av låter som har vært viktige i utviklingen av norsk musikkhistorie.

Pom Poko hadde sitt store gjennombrudd på Trondheim Calling 2017 som førte de helt til festivalscener som Roskilde og Øyafestivalen i fjor sommer. Bandet som ble stiftet av studenter fra Jazzlinja i Trondheim og henter elementer fra hele pop-historien ispedd en voldsom konsertenergi.

SLAM!poesi-workshop (8-12 år)

Når: lørdag 3. februar kl. 12.30-14.30 Hvor: Børssalen, Trondheim folkebibliotek 
Krever påmelding: https://tfb.hoopla.no/sales/slam

La oss lage mikropoesi sammen!

På SLAM!poesi-workshop leter vi fram fine rim og kjenner på hvordan det er å si dikt høyt. Vi lager våre egne mikrodikt og fremfører for hverandre etterpå.

Kurset ledes av Cecilie Wold Andersen. Cecilie er student ved Forfatterstudiet i Tromsø og har bidratt med tekster til flere antologier. Hun ble i november kåret til Nord-Norsk mester i slampoesi, og hun har deltatt i NM i smalpoesi i Oslo.