Trondheim Calling | De 11 første artistene er klare for Trondheim…

De 11 første artistene er klare for Trondheim Calling 2019!

Førsteslippet består både av helt nye band som Takomaha og JUNO som ikke har rukket å gi ut musikk enda, nye P3-favoritten Lil Halima og singelaktuelle Karin Park, til Pom Poko og The Fjords som fikk sitt gjennombrudd på tidligere års festivaler og som nå blir invitert tilbake som hovednavn med nye plater i baggen.

«Med første artistslipp ønsker vi å gi en liten smakebit av mangfoldet man kan oppleve og oppdage under Trondheim Calling. Disse 11 artistene representerer ulike sjangre og stiler, aldersspenn, kjønn og geografi. I tillegg har vi alt fra kommende debutanter, til nye bransjefavoritter, til større publikumsfavoritter som er aktuell med ny musikk. Sist men ikke minst har vi med bunnsolide undergrunnsband som trosser kommersielle rammer, og sørger for nye ideer og utvikling i norsk musikk.»
Markus Sletten, bookingansvarlig

Nye scener å flytte inn på

Det skjer mye i musikkbyen Trondheim om dagen, og det speiles ikke bare i form av artistslipp med lokale headlinere. På Trondheim Calling 2019 kan publikum oppdage sine nye publikumsfavoritter på hele 4 nye konsertscener som alle åpner denne sommeren eller høsten. 

«Dette er første gang siden 2013 at vi som festival ikke trenger å bygge ekstra scener på restaurantgulv eller i kunstgalleri for å plass til alle 100 konsertene i festivalprogrammet. At det åpnes flere nye utesteder i år som skal satse stort på musikk i sentrum er en veldig positiv utvikling for Trondheim som musikkby.»
Thomas Ryjord, festivalsjef

Slik blir Trondheim Calling 2019

Trondheim Calling tok i fjor farvel med Solsiden og flyttet hele festivalen inn i Trondheim sentrum. Festivalen fortsetter i sentrum og takket være flere nye sceneetableringer blir festivalopplevelsen mer kompakt i 2019. Alle 12 scener blir å finne innenfor en radius på 1 KM i sentrum i spennet mellom Olavshallen og Byscenen. Nye offisielle scener blir Lokal Bar, Lokal Klubb, Crispin Glover Records Shop og TYVEN. I tillegg til Olavshallen Lille Sal, Fru Lundgreen, Moskus, Good Omens, Vår Frue Kirke, Byscenen, Byscenen Anneks og Alma´s.

Alle 3 kvelder blir det festival warm-up både for publikum og bransjedelegater med ulike pop up vorspiel i senterdelen av Olavskvartalet før konsertene braker løs!

Konferansedelen for bransjen og artister fortsetter som før på Clarion Congress og Rockheim. 

Disse er bekreftet til Trondheim Calling 2019:

Karin Park
(Oslo / SE)
Sjanger: Pop

Karin Park er endelig tilbake med ny musikk, og har satt sammen et helt nytt live-show sammen med londonbaserte Nick Sheldon (Black Hill, Pandora Drive) og Ottar Moe (Gerilja). Det er med stor glede at vi kan presentere Karin Park på Trondheim Calling 2019!

Omringet av hodeskaller fra dyr og lysestaker i messing, under høye tak i en sakral bygning i de dype skoger i Sverige, ligger Karin Parks hjem og studio. Dette er hvor hun har spilt inn sin nye singel Blue Roses. Låta er skrevet og produsert sammen med den prisbelønte produsenten Robot Koch fra Berlin/Los Angeles. Beaten er hard, bassen trykker mot brystet og gjennom hennes lidenskapelige stemme strømmer et driv som bare Karin Park kan skape.

Hvis du går gjennom Karin Parks platesamling finner du alt fra Beyonce til Einstürzende Neubauten. I bokhyllene hennes finner du bøker om Nancy Cunard og Marina Abramovich, eller rett og slett bibelen som hun har flere av rundt omkring i huset. Dette hjemmet - som ligner på en gammel kirke - har hun bygget sammen med ektemannen sin Kjetil Nernes - frontfiguren i kultbandet Årabrot, der Karin også spiller synth.

Blue Roses er hentet fra hennes kommende EP som slippes den 2 november 2018 på Djura Missionhus. Blue Roses forteller historien om å være naiv og sårbar, men også om å føle mestring. Den handler om å vokse opp.

Pom Poko
(Trondheim/Oslo)
Sjanger: Indie Rock

Høsten 2016 dukket det opp et snodig band i Trondheim Calling-juryens søknadsbunke. Med to ytterst kompromissløse demoer spilt inn gjennom én mikrofon i øvingslokalet dagen før søknadsfrist, klarte Trondheimsbandet så til de grader å stikke seg ut. Selv om bandet ikke hadde gitt ut noe, spilt noen konserter eller i det hele tatt eksistert lenge nok, kjente juryen til musikerne som med bakgrunn fra band som Panda Panda og Lumikide hadde nok av spilleerfaring. 4 måneder senere gikk Pom Poko av scenen under Trondheim Calling 2017 etter å ha overbevist publikum, delegater, presse og internasjonale gjester om at det her var årets sensasjon.

Det tok ikke lange tiden før bandet signerte booking- og managementavtale, og tidligere i år kunne bandet slippe nyheten om at Pom Poko har gått inn i samme artiststall som blant annet Beach House, Susanne Sundfør, Ezra Furman, Father John Misty og The Flaming Lips. Nå er Pom Poko ute med sin første singel på det anerkjente plateselskapet Bella Union! «Follow The Light» er ute 4. september.

Pom Poko ble den virkelig store hypen etter konsertene på Trondheim Calling, da de ble plukket ut til Urørt-finalen, gjorde to svært bemerkede konserter under by:Larm, mottok Forbildeprisen fra Norsk Tipping før de brått ble booket til The Great Escape i England. Der spilte Pom Poko tre konserter, og ble mildt sagt lagt merke til av både bransje og presse. NME fulgte opp med å plukke bandet som sitt ”top find” fra festivalen, og siden har henvendelser kommet fra alle hold. 
 

På live-fronten har Pom Poko vært svært travle og har nå vært å se på blant annet Slottsfjellfestivalen, Øyafestivalen og Pstereo her i Norge, samt Roskildefestivalen, Tallinn Music Week, Eurosonic, JaJaJa og på en lengre Europaturné tidligere i år. Fremover står Reeperbahn Festival, Iceland Airwaves for tur før Pom Poko kommer tilbake til Trondheim Calling med sitt debutalbum klart! Ikke gå glipp av dette!

The Fjords
(Trondheim)
Sjanger: Pop / Elektronika

The Fjords har vært gjennom en eventyrlig reise siden de spilte en av deres første konserter som demoartist under Trondheim Calling 2014. Som et av festivalens klare «vinnere» brakte spillejobben med seg bookingavtale og festivaljobber over hele Europa, platekontrakt og internasjonal distribusjon, og etter hvert signerte bandet med management i UK. I det EP-en All In ble sluppet våren 2014 var bandet et at årets mest lovende norske band. Likevel var først et år etter da musikkvideoen til All In kom at det virkelige gjennombruddet skulle komme. Med det anerkjente trønderske filmselskapet Helmet bak produksjonen, skapte den kontroversielle musikkvideoen storm i internasjonal presse. Brått var Trondheimsbandet på radaren over hele verden og kunne lansere sitt debutalbum «Silhouettes» til massiv medieomtale. The Fjords har i løpet av de seneste årene blitt spillelistet på NRK P3 og P13, plukket ut av Spotifys Spotlight, og har høstet lovord fra BBC1, BBC6, Noisey, The Guardian, NME, Rolling Stone Magazine, The Independent og mange flere.

The Fjords kombinerer tradisjonell låtskriverkunst med moderne elektroniske elementer og en touch soul, en sammensetning som ofte blir omtalt som majestetisk og episk. Våren 2018 slapp bandet sitt kritikerroste andre album «Ladders» som med sin nakne produksjon og sterke tekster om mellommenneskelige forhold og det indre liv, bergtok musikkanmeldere. Allerede neste år kan vi glede oss til ny musikk fra The Fjords, og deres tredje album ventes utgitt i løpet av våren 2019. Vi har gleden av å invitere en av byens store publikumsfavoritter tilbake til Trondheim Calling 2019!

Lil Halima
(Oslo)
Sjanger: Pop

Lil Halima debuterte med sitt soloprosjekt under by:larm 2018, til strålende omtale fra norsk presse. Debutsingelen «Abstract» ble sluppet i april, og nå er hun aktuell med andre singel fra sin kommende EP.

Lil Halima sin lidenskap for musikk har fulgt henne hele livet. Da faren reiste fra Kenya til Bardu i 1995 hadde han med seg kenyansk musikk og amerikansk hiphop i bagen. Dette skulle legge grunnlaget for en oppvekst fylt med mangfoldig musikalsk inspirasjon for Lillian Halima Anderssen.

19-åringens flerfoldige talent innen sang, låtskriving, piano, fiolin, musikkproduksjon og billedkunst, kommer alle til uttrykk i hennes musikalske prosjekt. I tillegg til å skrive og produsere musikken selv, maler hun coverne til utgivelsene sine.

Universal Music/Def Jam Norway oppdaget Lil Halima på Instagram vinteren 2017 der hun la ut små snutter av seg selv som spilte og sang egne og andres låter – gjerne innspilt på mobiltelefon. I april debuterte hun med den selvskrevne og -produserte introduksjonslåten «Interlude» uken før slipp av debutsingelen «Abstract» som hun også har skrevet og co-produsert selv. Singelen gikk rett inn på spillelistene til NRK P3 hvor den i august ble fulgt opp av andre singel «Train» som på kort tid ble spilleliste og streamet over en halv million ganger på Spotify. I løpet av høsten 2018 slippes hennes debut-EP.

NAG
(Stavanger/Egersund)
Sjanger: Punk/Metal

NAG er tilbake med oppfølgeren til sitt Spellemannsnominerte debutalbum fra 2016. Med det passende navnet «Nagged To Death» tar stavangerbandet sin svartmetalliske hardcore punk til nye høyder. De raske partiene er raskere, de harde partiene hardere og tekstene er enda mer passiv aggressive. Bandet tar inspirasjon fra gamle helter som Motorhead, Mayhem og Discharge, samt enda eldre helter som Theodor Kittelsen og gammel folketro. Resultatet er et moderne uttrykk med gjenklang til en glemt tid da bratte fjell, dype skoger og det endeløse havet ga folk mareritt.

NAG er Arnfinn, Espen og Ørjan som har spilt i en rekke band i det vestlandske undergrunnsmiljøet. Deres internasjonalt kritikerroste debutalbum brakte dem opp av undergrunnen og ut i verden hvor de har spilt alt fra kjellerklubber i Tsjekkia, store festivaler i Norge og svære konsertscener på turne sammen med Kvelertak. Nå gleder vi oss til fortsettelsen og ser frem til å bli filleristet på Trondheim Calling 2019!

TØFL
(Trondheim/Stavanger)
Sjanger: Indie pop

Indiepop-bandet TØFL (les: tøffel) fra Stavanger ga ut sin debut-EP «Eg Ska» 20. april 2018, på labelet Brilliance.3 av 5 låter har blitt listet på NRK P3 siden de slapp første singel i august 2017. EPen høstet god kritikk fra blant annet GAFFA og Klassekampen, som begge ga den 5/6.

TØFLs naivistiske, relaterbare tekster, eksplosive, livlige live-show og dansbare låter har resultert i oppvarmingsjobber for blant andre Sløtface, Silja Sol og Dagny de siste to årene. I april dro bandet på sin første Norgesturné, med utsolgte konserter i både Oslo, Trondheim og Stavanger. Under klubbøya ble bandet publikumsfavoritt og vant konkurransen om å få den siste plassen i Biblioteket på Øyafestivalen 2018. I løpet av de siste to årene har samtlige medlemmer flyttet fra Stavanger til Trondheim og raskt etablert seg som et av de mest lovende bandene her i byen. Vi gleder oss til TØFL skal ta scenen under Trondheim Calling 2019 - på hjemmebane!

Farida
(Toten)
Sjanger: RnB

Norsk-algeriske Farida har bare sluppet tre låter, men allerede sjarmert internasjonal musikkbransje. Planen nå er å erobre Norge med RnB fra Gjøvik. Farida har bl.a åpnet opp for artister som Ne-Yo, Method Man, Ryan Leslie og siste Dua Lipa, og spilte også på SXSW i Texas i mars 2017.  

EP'n «I Don't Drink» kommer ut månedsskifte, og slippfest blir på Parkteatret 20 september. Farida ble med sin nye låt «Foreplay» #TrackOfTheDay hos Clash Magazine for andre gang dette året, og 24/8 kom hun rett inn på New Music Friday Global med 2,8 millioner følgere. 

Pikekyss
(Oslo)

Sjanger: Indierock/Indiepop

Pikekyss er norsk indie-pop´s nye forførerske. Med en ungdommelige lekenhet inviterer bandet lytteren til å ta på seg danseskoene og å bli med inn i deres verden. Tekstene fremføres med et preg av ung naivitet, samtidig som de synger om et ærlig og tidvis kritisk syn på verden rundt seg. Pikekyss leverer et energisk, dansbart og lekent set, og de tre jentene i front trollbinder publikum fra første låt. Bandet spilte to fulle show på by:Larm i fjor, i år spilte de på klubbdagen på Øya og i vinter kommer de til Trondheim og Trondheim Calling!

Isak Shorty
(Ålesund)
Sjanger: HipHop

Isak Shorty har bare så vidt begynt å slippe musikk, og det har allerede skjedd en hel del rundt rapperen fra Ålesund. Isak Shorty har sluppet fire låter hittil, og i 2018 vant han Musikkprisen 2018, en nasjonal musikkonkurranse som blant annet Momemtium (Jugendfest, Ocean Sound Recordings) står bak. Isak Shorty spilte på Øyafestivalen og Jugendfest i sommer, og i vinter kommer han til Trondheim og Trondheim Calling!

JUNO
(Trondheim)
Sjanger: Jazz / Alternative

JUNO har sitt utspring fra jazzlinja ved NTNU i Trondheim, og spiller originale komposisjoner som utforsker grenseområdet mellom fri og arrangert musikk. Den uvanlige besetningen med to vokalister, trommer, kontrabass og saksofon gir musikken et karakteristisk preg. 

Bandets særegenhet har vekket oppmerksomhet hos musikkelskere langt utenfor våre landegrenser før de en gang har rukket å gi ut musikken sin. Høsten 2017 var JUNO plukket ut til å være med på Oslo Jazzfestivals "Nordic Showcase", og i løpet av sommeren har de unnagjort en imponerende festivalturne som blant annet har stoppet innom Edinburgh Jazz & Blues Festival, Kongsberg Jazzfestival, Vinterjazz i Århus, Festspillene i Nord-Norge og Jazzfest i Trondheim. Vi gleder oss til februar 2019 når JUNO står på scenen under Trondheim Calling med et rykende ferskt album i bagasjen!

Takomaha
(Oslo)
Sjanger: Rock

Dette flerhodede trollet, med besetning bestående av medlemmer fra Solstorm, Tremoro Tarantura og Yokii, stilte på alt annet enn bar bakke da de gjorde aller første konsert på Øyafestivalens klubbdag foran et stappfullt Revolver.

Det lille vi har hatt gleden av å sniklytte til så langt, lover et voldsomt dronete og hypnotisk rockeøs ispedt mengder av deilig støy som ikke står tilbake fra kjent og kjær noiserock fra inn- og utland. Takomaha - gammal morro eller den nye vinen? Uansett hvordan man vrir og vender på det så er dette et band du ikke vil gå glipp av. 

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.