Trondheim Calling | De første artistene bekreftet til Trondheim…

De første artistene bekreftet til Trondheim Calling 2022

Trondheim Calling 2022 skjer 3.-5. februar og vil gjennomføres i kjent drakt der publikum kan gå fra scene til scene (i snø og nordavind) i Trondheim sentrum og se konserter med up and coming artister.

De første artistene er nå klare, og du kan kjøpe festivalpass til 20% rabatt!

Early Bird Festivalpass i salg NÅ

Du kan nå sikre deg Early Bird Festivalpass til kun 790,- (+avg.)!
Festivalpasset gjelder for alle 3 dagene, og du kan se over 70 konserter på flere spillesteder i Trondheim Sentrum.

De 7 første artistene er klare

JONAS ALASKA

Da Jonas Alaska slapp låta «Light Switch» førsommeren 2021, var det til unisont hakeslipp, og stormende jubel. Den uber-fengende nye popsingelen ble umiddelbart listet på både NRK P3 og NRK P13, og var sommerens lydspor for mange som kanskje ikke en gang visste at det var ringreven fra Åmli de hørte på. Nylig fulgte han opp med den minst like fengende «You Don’t Know How to Dance», også den til strålende mottagelse og radiolistinger. Det er altså all mulig grunn til å glede seg til det nye albumet som skal slippes i høst. Første sjanse til å høre de nye låtene live, blir selvfølgelig på Trondheim Calling 2022!

Etter slippet av det kritikerroste albumet «Roof Came Down» i 2020, satte Jonas Alaska seg ned med blanke ark og en intensjon om å skrive poplåter for andre artister. Inspirert av Billie Eilish og hennes debutalbum, løsrev han seg fra alle regler og hindre som hadde blitt satt opp over årenes løp. Underveis i låtskriverprosessen ble han imidlertid så glad i låtene at han bestemte seg for at de skulle utgjøre hans sjette studioalbum. Alaska kontaktet den fremadstormende produsenten Eivind Helgerød (Emilie Nicolas, Kristian Kristensen, Astrid S, Cezinando) etter å ha fulgt med på prosjektene hans i lengre tid. Sammen har de kommet opp med et lydbilde og en produksjon som er fjernt fra det publikum har blitt vant til å høre fra Alaska.

JONATHAN FLOYD

Jonathan Floyd er Norges nye pop-snakkis. Med fem knallsterke og fengende singler bak seg, har ikke oppmerksomheten latt seg vente. 20-åringen kan på tross av sin unge alder vise til over to millioner avspillinger på Spotify, terningkast 6 hos VG, tittelen Ukens Låt, samt A-listing hos NRK P3 på de to siste singelene “Heartbreaker feat. Arif” og “Danser på Kanten”.

Inspirert av helter som The Weeknd og Unge Ferrari kombinerer han retroinspirerte R&B-produksjoner med melankolske og fengende melodilinjer som har imponert lyttere over hele Skandinavia. Blant annet har 730, Bands of Tomorrow og Tidal har gitt han statusen “one to watch” og forventningen er stor før hans kommende EP.

REBMOE

RebMoe kom tilsynelatende fra intet da hun dukket opp på den Grammynominerte artisten Coucheron’s «Honky Donk». Utgivelsen via Atlantic Records skapte blest i blogosfæren, og låta samlet inn millioner av streams på tvers av platformer som Spotify, Soundcloud og Youtube. Etter å ha ligget lavt i et drøyt år kom RebMoe tilbake med et smell; masterstudenten på Cambridge University sto bak en av de mest spilte låtene på P3 i 2018.

På en produksjon full av «attitude» fra Coucheron skapte RebMoe og Pasha et lydspor som hadde passet perfekt som kjenningsmelodien til en hvilken som helst «Fast and the Furious» film. Låta ble favorisert av Nothing But Hope And Passion, Hilly Dilly og youtubegiganten Trap Party.

Med en helt unik stemme og fengende hook ble RebMoe fort en favoritt innen EDM-miljøet, etter å ha samarbeidet med alt fra nevnte Coucheron, Joas Aden og ikke minst Tiesto. Nå er RebMoe i full gang med sitt solo prosjekt som beveger seg mellom bedroom pop, disco og quirky electro pop. Etter et år i hyppig rotasjon på NRK P3 under pandemien er Reb klar for å vise fram sitt energiske scene show. På et stappfult «Akademisk Kvarter» under høstens Vill Vill Vest i Bergen fikk publikum en sniktitt av showet som på imponerende vis beveger seg mellom nedstrippede, nakne låter, punk rock stemning med fullt live band og mosh pits. Nå er hun klar med sin debut-EP og Trondheim Calling 2022!

BEHARIE

Beharie er en ung, gammel sjel med et særegent uttrykk som balanserer mellom identitetssøking og selvstendighet. Den såre vokalen er krydret med himmelske vokalharmonier, og befinner seg dypt inne i indie-/soul-landskapet.

Med inspirasjon hentet fra artister som Frank Ocean, Moses Sumney, Fleet Foxes og Leon Bridges, skaper Beharie en musikalsk verden som trekker tråder mellom råskapen og historiefortellingen til soulen, blandet sammen med melodiøse og eksperimenterende linjer fra pop, indie og singer-songwriter-tradisjonen.

Etter å ha sluppet sin selvtitulerte debut-EP i 2019, har Beharie brukt tiden godt i studio. 2021 startet med et samarbeid på Thomas Dybdahl nyeste album, og i april 2021 slapp Beharie sin andre EP til meget god respons. Til tross for sin korte karriere som soloartist, har Beharie også rukket å varme opp for nasjonale og internasjonale navn som Bernhoft og Madison McFerrin.

ONSLOOW

Onsloow entret den norske indie-scenen i 2020. Med sine tre singler har de fanget oppmerksomheten til kritikere og lyttere med nostalgisk forhold til 90-tallet. VG trillet femmeren, NRK P3 kalte det "Tidløst, repeat-knapp-vennlig og relativt unorsk. En fryd for øret!" og bandets duvende powerpop ble radiolistet på NRK P13.

Småkranglete gitarer og øsende trommer møter fengende strofer fra vokalist og frontfigur Johanne Rimul, i et lydbilde som forener det smale og det kommersielle. På konserter med Onsloow kan du forvente en symbiose av aldrende småbarnsforeldre som kun lengter tilbake det som en gang var, og unge hipstere som på nytt har omfavnet 90-tallets estetikk og sjarm.

Onsloow fra Trondheim kommer til Trondheim Calling med sitt rykende ferske debutalbum i kofferten, som også rommer flørt med postrock, shoegaze og punkrock. Dette leverer de i et innbydende og tilstedeværende format der allsangen aldri ligger langt unna.

UR MONARCH

ur Monarch lager særegen og gøyal popmusikk, hvor hun som låtskriver henter inspirasjon fra både k-pop og hiphop. Gjennom lekne beats, fengende melodier og gode hooks, forteller hun morsomme historier fra situasjoner i hverdagen. Etter å ha sluppet singlene «human garbage disposal plant (scooter)», «moulaga» og «kool aid», er hun klar med debut EP-en “pas une blague” 24. september 2021.

ur Monarch debuterte på scenen 1. juli 2020 under strømmefestivalen Exist For Love Sessions, hvor hun ble håndplukket av AURORA som en av få artister. Samme år spilte hun på Vill Vill Vest sin digitale festival og den splitter nye bergensfestivalen med det passende navnet «12 Grader og Regn».

Helt siden den spede start har det vært stor nysgjerrighet rundt ur Monarch fra nasjonal og internasjonal bransje og presse. Musikknyheter listet henne blant årets mest spennende norske debutanter i 2021 og TIDAL har trukket henne frem som «artist to watch 2021». ur Monarch var en av de artistene vi gledet oss mest til å se på Trondheim Callings sommerfestival 2021, men da det gikk som det gikk får vi heldigvis sjansen igjen! Ikke gå glipp av ur Monarch på Trondheim Calling 2022!

EMILIE MALENE

Emilie Malene er en 19 år gammel debuterende artist fra Ålesund, og vinner av Musikkprisen 2021. Hun er for tiden aktuell med sin debut-singel «Won't Change», en låt hun skrev da hun var 16 år gammel.

Emilie Malene henter inspirasjon fra flere ulike artister, blant annet Griff, Emilie Nicholas og Sigrid. Hennes egen musikk faller innenfor sjangeren pop, men hun henter også mye inspirasjon fra soul og R&B.

Musikk har alltid vært en stor del av livet til Emilie Malene. Alt fra foreldrenes støvete platesamling til kor og korps og storband, og til musikklinja på videregående, har vært med å forme henne som musiker, låtskriver og artist. I 2021 tar hun endelig steget ut i verden og lanserer sin egen artistkarriere med fullt fokus på å komme seg opp og frem i Norsk og internasjonalt musikkliv! Vi gleder oss til å se årets Musikkprisen-vinner på Trondheim Calling 2022!

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.