Trondheim Calling | De fem første artistene!

De fem første artistene!

Fay Wildhagen (Oslo)

Fay Wildhagen høstet på kort tid anerkjennelse for sin musikk fra kjente norske og utenlandske artister og festivaler, selv om de ikka hadde sluppet noe offesielt.

I februar presenterte P3 et knippe internasjonale og nasjonale artister de mente ville prege 2014, og øverst på listen lå Wildhagen.

Fay Wildhagen har allerede spilt på blant annet Slottsfjell og Øyafestivalen og varmet opp for artister som Monica Heldal, Valkyrien Allstars og Kaja Gunnufsen.

Nå jobber de med sin første utgivelse. I sommer slapp Fay Wildhagen låta "We Are" som fort gikk helt opp til A-lista på P3.

Sjekk websiden her: http://faywildhagen.com/

Ben Baller (Trondheim)

Ben Baller fra tidligere Sørsia Gerilja er en del av det kontroversielle plateselskapet Bølgemaskin.

I tillegg til å ha utgitt singlene "B.A.L.L.E.R." og "Birte", har han det siste året vært scenekompis med Shitrich, og levert minneverdige konserter på bl.a. By:Larm, Øya, Pstereo og Parken denne sommeren. Etter en hektisk festivalsommer, jobbes det nå mot et album, som forventes klart i første halvdel av 2015. Kul og tilbakelent i stilen, og med en karakteristisk sigg- og whiskystemme skildrer Ben Baller sin turbulente livsstil over klassiske, tunge hiphop-beats. Ispedd en stor dose selvironi, utføres dette på en så finurlig og sjarmerende måte at det er umulig å ikke dra på smilebåndet.

Sjekk Facebook her: https://www.facebook.com/kraniebrudd

Hasta (Porsgrunn)

Norges mest talentfulle 17-åring. Thomas Wesenlund Wahl aka '' Hasta'' er et lovende talent som allerede som 13 åring begynte han å eksperimentere med beats. I vår ga han ut sin andre EP på det Ohio-baserte plateselskapet Apothecary Compositions. Soundet beskriver han selv som noe rolig og ladback med mye fokus på bass, i tillegg til å eksperimenteres det hyppig med elementer fra alle mulige sjangere. Han blir inspirert av alt fra Cashmere Cat til Opeth. I tillegg til jevnlige digitale drypp på Soundcloud spiller porsgrunnsgutten på stadig flere klubber, og han spilte på sommerens Hovefestival.

Sjekk Facebook her: https://www.facebook.com/thisishasta/

Svankropp (Trondheim)

Svensk-Norske Svankropp er et band bestående av studenter og tidligere studenter ved jazzlinja på NTNU, og som på kort tid har gjort seg bemerket som Ukas Urørt og nå sist under Pstereofestivalen tidligere i sommer.

Musikken er futuristisk og ren science fiction, et sted mellom hypnotiserende shoegaze og buldrende improrock. Inspirert av Deerhoof og My Bloody Valentine, tar de deg med på en reise rett tilbake til fremtiden.

Svankropp kommer snart med sin første utgivelse, og et veldig naturlig navn å presentere på Trondheim Calling 2015 sitt førsteslipp!

Sjekk Facebook her: https://www.facebook.com/svankropp

Warp Riders (Halden)

Kompromissløs rock’n’roll full av lidenskap, sjel og glede. Tungt og groovy, med klare bluesreferanser og skitten lyd, hvor instinkt og følelse er viktigere enn intellekt. Det er det vanskelig å forestille seg at disse gutta ikke vokste opp på begynnelsen av 70-tallet. De unge guttene fra Østfold har vært kåret til et av landets mest lovende band av Pyro på P3, vært Ukas Urørt og turnert Danmark og Tyskland.

Warp Riders er et band som lever av spenning og tar den helt ut inspirert av storheter som Black Sabbath, Kyuss, og Jimi Hendrix.

Sjekk Facebook her: https://www.facebook.com/warpriders

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.