Trondheim Calling | De sju første artistene klare!

De sju første artistene klare!

I februar 2018 flytter Trondheim Calling videre inn mot sentrum, og nå er de første artistene klare!

Det første artistslippet speiler på mange vis hele festivalen – med både lokale og nasjonale navn, kjente og mer ukjente artister byr vi på ny norsk musikk!

Bookingansvarlig i Trondheim Calling, Markus Sletten, sier følgende om artistslippet:

– Slippet utgjør bare en brøkdel av det ferdige programmet, men representerer på mange måter vårt fokus på variasjon. Vi har alt fra singeldebutanter til mer etablerte artister, rock fra Tromsø, eksotisk verdensmusikk fra Bergen og ikke minst sjangeroverskridende WAC (We Are Castor) fra vår egen by.

Trondheim Calling opplevde i år publikumsrekord med over 8000 besøkende og fulle konsertlokaler. For 2018 utvider festivalen kapasiteten med å flytte inn på viktige helårsscener som Studentersamfundet og Byscenen, samtidig som vi tar farvel med Solsiden hvor mange av festivalens scener har vært de siste årene. 

Et begrenset antall Early Bird 3-dagers Festivalpass er lagt ut for salg på ticketmaster.no, for kun 740NOK.
Her sikrer du deg billetter.

Disse er bekreftet til Trondheim Calling 2018:

Foto: Anthony Huus

Billie Van (Oslo)

Billie Van har så langt gitt oss to fantastiske smakebiter fra det kommende albumet sitt. Og alle de som var så heldige å se konserten hennes på Øya, vet at det er mer der det kommer fra! Albumet Pure Emotions slippes 8. september, og i februar tar hun turen til Trondheim Calling!

Billie Van har for lengst bevist at hun kan lage ypperlig pop av det fengende slaget, tar med dette albumet et skritt inn i de mer melankolske krokene av poplandskapet. Det låter emosjonelt, storslagent og oppriktig og understreker på alle måter tematikken, som hun forteller at for det meste er svik, brudd og bitterhet. 

Sjanger: Pop/Alternative

WAC (Trondheim)

WAC (tidligere We Are Castor) tar deg med på en eklektisk reise fra østkyst til vestkyst og tilbake på det moderne musikalske kontinentet. Navnet er nok fortsatt ukjent for mange i Norge, men har godt over en million avspillinger på Soundcloud og tusenvis av følgere fra hele verden. Fra et hjemmestudio i Trondheim har et sammensurium av komposisjoner, samples og musikalske uttrykk smeltet sammen til låter og produksjoner av verdensklasse.

De som var tilstede under We Are Castors første, og per dags dato eneste konsert under albumslippet til «Bon Voyage» på nå nedlagte SUPA i 2013, kan fortsette å leve lenge på den opplevelsen. Vi andre kan glede oss over at det nå kommer en ny sjanse! Vi har nemlig gleden av å presentere en mildt sagt eksklusiv konsert med WAC under Trondheim Calling 2018!

Sjanger: Elektronika

Lucy Swann (Oslo)

Lucy Swann, startet sin musikalske karriere tidlig og etter å ha utforsket seg selv innenfor ulike klassiske sjangre, og som vokalist for et pop-band, fant hun frem til sin egen rå stemme inspirert av Aretha Franklin og Etta James. Da debutalbumet «La Petite Mort» ble gitt ut i 2010, kom hun som en friskt pust gjennom norsk musikk med sin sjelfulle stemme og mystisk svevende bakteppe av drivende elektronisk popmusikk. I etterkant av albumslippet, spilte Swann en rekke konserter i Norge og ble booket til Øyafestivalen. 

Nå er Lucy Swann endelig tilbake med ny musikk. Dette er en bekjennende plate med mye mørk humor, og et særegent lydbilde med en kakofoni av harmonier og rytmer og på nytt føles hennes musikk ut som en forfriskning i det norske landskapet. Første smakebit av albumet slippes allerede denne høsten og vi gleder oss stort til å se henne opptre for første gang på Trondheim Calling i 2018!

Sjanger: Pop/Alternative

WNDR (Oslo)

Bjølsen-gutten WNDR har rukket å bli en ringrev i klubb-Oslo, figurert på topp 10-lister i utlandet og musikktjenesten Shazam i UK, og hatt en rekke spillejobber over hele Europa. Da SXSW booket ham tidligere i år var han sporenstreks å finne på en rekke «tastemaker»-lister og låtene hans har allerede lukrativ sync i utlandet. Radiolistingen av forrige singel «Medicine» hos NRK P3 ble derfor mer en som en etterlengtet anerkjennelse i hjemlandet enn starten på et reelt gjennombrudd. I møtepunktet mellom R&B og klubbmusikk, har WNDR skapt seg et eget rom fylt av tunge 808-trommer og unike akkordprogresjoner. 

Tidligere i år signerte han med Sony Music og slapp sin nyeste singel “Human” til meget god respons. Under KlubbPstereo på Studentersamfundet i august solgte han ut Klubben sammen med den franske house-produsenten Darius. I februar vender han tilbake med sitt forrykende live-set og ny musikk!

Sjanger: EDM

Sunshine Reverberation (Tromsø)

Garasjepunk-band har hentet sin inspirasjon fra psykedelia og krautrock og kan nevne King Gizzard, The Oh sees og White Fence som referanser. Ved en nærmere lytt på musikken vil du også finne toner fra Iggy & The Stooges og The Jon Spencer Blues Explotion.

Bandet ble startet i Tromsø sent 2014, etter en lang jam session i en kjeller. I april 2017 slapp de det selvtitulerte debutalbumet som mottok gode anmeldelser fra både nasjonal og internasjonal musikkpresse. Musikken deres har blitt spilt på radio i alt fra England til Israel og selvfølgelig på norske radiostasjoner.

Bandet jobber for øyeblikket med sitt andre album og i februar 2018 kommer de til Trondheim Calling!

Sjanger: Garasje-Punk

9 Grader Nord (Bergen/Sri Lanka)

9 grader nord for ekvator finner vi den eksotiske øyen Sri Lanka, hvor også halvparten av bandmedlemmene stammer ifra. Med instrumenter som blant annet bambusfløyte og cajon slår de seg løs på ragaer fra A til Å. Som band debuterte de for første gang under Festspillene i Bergens mest fargerike scene RIFF, og har siden spilt på både Hulen, Nattjazz, Vill Vill Vest, Bylarm og Klubbdagen under Øyafestivalen i år.

Musikken byr på en blanding av baila, flamenco, carnatisk, bollywood og jazz. 4. august slapp 9 Grader Nord sin etterlengtede første singel «Victoria», og vi gleder oss til å se dette fargesprakende på scenen under Trondheim Calling 2018!

Sjanger: World

JON OLAV (Ørsta)

Den ferske popartisten JON OLAV er klar for å vekke engasjement og han elsker å vise fram sin audmjuke langefinger. 

JON OLAV er ein artist du anten vil elske eller hate. Han er ikkje redd for å for å sei kva han meiner og har, heilt på eiga hand, tatt på seg oppdraget med å trekke meining tilbake til popmusikken. Dette viste artisten med debutsingelen “Hei Erna” der han leika seg inn i den politiske debatten med ei naiv og nonsjalant instilling. Ung og dum som han er utfordra han også mainstream media, med P3 i spissen, til å vere med på å fremme musikk med meining i. Med ein debutsingelen og ein musikkvideo som gjekk viralt, er no JON OLAV klar for å ta Noreg med storm. 

Sjanger: Pop/Rock

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.