Trondheim Calling | De tre nominerte til NTNU Musikknæringspris 2015!

De tre nominerte til NTNU Musikknæringspris 2015!

NTNU musikknæringspris skal sette fokus på næringsaktører som jobber for å fremme trøndersk musikkproduksjon og ved hjelp av sine egne aktiviteter er med på å bygge et musikknæringsapparat rundt artister i Trondheim og Trøndelag.

NTNU musikknæringspris skal sette fokus på næringsaktører som jobber for å fremme trøndersk musikkproduksjon og ved hjelp av sine egne aktiviteter er med på å bygge et musikknæringsapparat rundt artister i Trondheim og Trøndelag. Tidligere vinnere er plateselskapet Riot Factory, musikkollektivet Kakao Musikk og lydstudioet Greener Productions. Prisen er på 25.000NOK, midler som vinneren fritt benytter til å utvikle sin næring videre. Dette er de tre nominerte:

Crispin Glover Records
Trondheimsbasert plateselskap som har gitt ut musikk siden 2005 og som siden oppstarten har vært kjent for innovative og fantastiske vinylomslag gjerne i begrenset oppslag som fort blir utsolgte. Crispin Glover Records har til nå godt over 50 utgivelser bak seg med artister som Spidergawd, Sugarfoot, BC og Gode Ord Dør Sist. De siste årene har selskapet også satset mer på å eksportere sine artister, særlig til Tyskland hvor de har fått etablert flere faste samarbeidspartnere. Crispin Glover Records er en viktig støttespiller for mange trønderske artister med en genuin innlevelse i sitt arbeid.

Trondheim Elektroverksted
En arrangør og idéfabrikk et sted mellom musikk, kunst og teknologi. Trondheim Elektroverksted / TEV er anno 2014 først og fremst en arrangør med fokus på elektronisk musikk og beslektede sjangere. De ser på som sin oppgave å fremme nye og spennende strømninger innenfor klubbmusikk, elektronika, elektronisk pop, hip-hop og annen musikk innenfor DJ-, sampling- og produsentkulturen. Trondheim Elektroverksted leverer månedlige klubb- og konsertarrangementer på BrukBar / Supa, faglige arrangement som DJ-seminarer og produksjonsworkshops, og står bak Leutenfest, Trondheims nye flotte klubbfestival for elektronisk musikk og hip-hop.

Aalberg Audio
Oppstartsselskapet Aalberg Audio AS har som formål å sette Norge og Trondheim på kartet innen musikkutstyrsbransjen, med verdens første trådløse fjernkontroll for gitarpedaler. Vinteren 2015 skal deres første produkt, delaypedalen EKKO med den trådløse fjernkontrolleren AERO rulles ut på det internasjonale markedet. Selskapet har de siste årene bygd opp et stort nettverk av støttespillere blant internasjonale gitarister, gitar og musikkmagasin og distributører, men patent og produksjon skal holdes hjemme i Trøndelag. En rekke oppfølgingsprodukter er allerede planlagt og denne satsningen er helt unik i Trøndersk musikk og næringslivshistorie!

Tallene fra denne avstemningen samt fagjury sine stemmer bestemmer hvem som vinner årets pris som deles ut torsdag 29.januar på Dokkhuset på konferanseåpningen.

Fram til 22. januar kl 12.00 kan publikum stemme på sin favoritt blant de tre nominerte. Du avgir din stemme ved å klikke på bildet av aktøren du ønsker skal vinne.

iFrameResize({ heightCalculationMethod: 'grow', enablePublicMethods: true });

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.