Trondheim Calling | Demoartist på Trondheim Calling 2017?

Demoartist på Trondheim Calling 2017?

Snøskred-konsert på Trondheim Calling 2016 Foto: Line Skjærvik

Hva har artister som Highasakite, Bendik, Broen, Blomst og The Fjords til felles?
De har alle fått stort utbytte av å spille som demoband på et tidlig stadie i karrieren. Til Trondheim Calling hvert år kommer det musikkbransje fra hele Norge og Europa som ønsker å finne nye artister å jobbe med og booke til sitt arrangement.

Trondheim Calling er en av veldig få musikkfestivaler som dedikerer sitt program til unge norske artister på vei opp. Hvert år tilbys unge og uetablerte artister fra Trøndelagsfylkene, Nordland og Møre å søke som demoband.

Trondheim Calling har utviklet seg til å bli en av Norges største innendørs musikkfestivaler og musikkonferanser og blir arrangert for 7. gang 2-4. februar 2017.

Nytt konsept!

For 2017 introduserer vi nytt demobandkonsept. Alle 15 artister som blir plukket ut blir også presentert på 3 konsertkvelder på Blæst i høst. (Torsdag 20. okt, Torsdag 27. okt, Fredag 4.nov)

Alle demoband får tildelt hver sin mentor som skal være på konserten, for så gjennomføre en mentortime i øvingsrommet hvor de skal gi tips til hvordan bandet kan utvikle sceneframførelsen sin og gjøre seg enda mer klar for å spille på festivalen.

Mentorene vil være ulike etablerte musikere og musikkbransjeaktører fra Trøndelag som har mye erfaring rundt det å gjøre en bra konsertframføring. Som demoartist vil du også bli tilbudt ulike nyttige kurs fram mot festivalen i regi av oss og samarbeidspartnere.

Med dette tilbudet ønsker vi å hjelpe demoartistene med å best mulig utbytte av å spille på festivalen til vinteren!

Søknadsinformasjon:

Informasjon i søknadskjema brukes i første omgang for utvelgelsesprosessen. Det er ikke nødvendig eller ønskelig å få ytterligere materiale i posten eller pr. mail.

Dersom dere blir tilbudt en plass i programmet vil tekstinformasjonen du har lastet opp bli brukt i vår markedsføring, dette er greit å ha i bakhodet når du skriver.

Kriterier:

Vi er på utkikk etter lovende og fortrinnsvis unge artister som har gjort seg bemerket lokalt, og er klare for å presenteres for et større konsertpublikum og for den norske musikkbransjen. Søknader fra allerede etablerte profesjonelle grupper og band blir ikke vurdert, om du er det så ta heller kontakt for ordinær booking.

- Artist må holde til i Midt-Norge (inkludert Møre og Romsdal) og Nord-Norge.
- Unge og uetablerte artister under 25 år prioriteres
- Alle sjangere vurderes
- Jury ser etter artister med originalitet, gode låter og eksportpotensial som plate og liveartist
- Du trenger ikke å ha spilt konsert eller gitt ut plate før, for å kunne søke, men må kunne vise til konkrete planer og ønsker om å utvikle deg som artist.

Hvis du blir valgt ut:

Alle demoartister tilbys å spille to konserter under Trondheim Calling samt å spille på en av våre 3 konsertkvelder på Blæst i høst og mentoroppfølging.

Alle artister som spiller får gratis festivalpass samt konferansepass som gir fri tilgang til over 50 nyttige seminar og kurs om musikk og mange muligheter for å møte norsk og internasjonal musikkbransje.

Festivalen stiller med standard backline, lyd og lys og profesjonelt crew på alle scener samt festival catering. Festivalen stiller reisestøtte/hotellovernatting til demoartister som er bosatt lengre enn 7 mil fra Trondheim.

Fristen for å søke om å spille på Trondheim Calling 2017 gikk ut 20. september kl. 23.59.
Unge Ferarri, konsert på Trondheim Calling 2016 Foto: Marius Berg
Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.