Trondheim Calling | Demoartistene til Trondheim Calling 2018 er nå…

Demoartistene til Trondheim Calling 2018 er nå klare!

Foto: Dev Dhunsi

Trondheim Calling er en av få festivaler i landet som vier hele sitt program til ny norsk musikk. Hvert år tilbys unge og uetablerte artister om å søke som demoartist og nå er juryens 22 utvalgte klare!

Tidligere år har artister som Pom Poko, Highasakite, Rytmeklubben, Bendik, Broen, The Fjords og Mats Wawa fått stort utbytte av å spille som demoartist på et tidlig stadium i karrieren.

På grunn av stor etterspørsel fra artister som ønsker å spille på Trondheim Calling har vi åpnet for demosøknader fra hele Norge og doblet antallet demoartister. 50% av plassene er forbeholdt trønderske artister.

De siste årene har det vært rekordhøyt nivå rekordlavt alderssnitt blant søkerne, og det er tydelig at det skjer veldig mye spennende i de ulike byenes ulike unge musikkmiljø som vi gleder oss til å presentere på festivalen.

Blant de utvalgte demoartistene finner vi Jimmy Smash som nylig ble A-listet på P3 med debutsingelen sin, den 16-årige rap-stjerneskuddet Gerald Ofori fra Trondheim og Tromsøbandet Lüt som kort tid har etablert seg som et av Norges mest spennende liveband.

Konsertkveld på Bycenen fredag 17. november

Trondheim Calling og Byscenen inviterer fredag 17. november til «Lyden av 2018» hvor alle trønderske demoartister blir invitert til å spille konsert.

De lokale demoartistene får her også møtt mentorteamet som skal se konsertene og gi de rådgiving hvordan de kan utvikle seg uttrykksmessig og bransjemessig fram mot festivalen, for å få størst mulig utbytte i å delta på Trondheim Calling. Mentorordningen ble for første gang gjennomført i 2017 med stor suksess, hvor mentorhjelpen hjalp artister som Pom Poko og Amanda Tenfjord hurtig inn i den profesjonelle musikksfæren. 

Foto: Michael Schult Ulriksen

brenn.
Lillehammer

Catcoast
Trondheim

Chêne
Oslo

Evil Has Landed
Trondheim

Foto: Øystein Eldholm

Frede Gabriel
Trondheim/Tromsø

Ganezha
Bergen

Foto: Dev Dhunsi

Gerald Ofori
Trondheim

Foto: Ane Martine Tømmeraas

I Like To Sleep
Trondheim

Foto: Terje Arntsen

ISÀK
Alta

Foto: Alvin Santos

Johannes Holtmon
Bergen/Trondheim

Kristian Grostad
Steinkjer/Oslo

LÜT
Tromsø

Foto: Ida Vie

Nadia Warholm
Trondheim

Naoko
Trondheim/Ålesund

Foto: Kristin Støylen

Palli
Trondheim

Ponette
Oslo

Sturla
Orkdal

Foto: Johanne Log

Tilla
Oslo

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.