Trondheim Calling | Demobandene er klare!

Demobandene er klare!

Totalt 50 artister skal prege årets festivalprogram, og demoartistene er selve kjernen i Trondheim Calling. Demobandene er de nyeste og yngste artistene som er i ulike faser i startgropa i sin musikkarriere, og som ved å spille på festivalen får muligheten til å vise seg fram både for den norske musikkbransjen og et stort publikum.

Hva har band som Highasakite, Bendik, Eye Of Horus, Blomst, Ine Hoem og The Fjords til felles? De fikk alle tidlig nasjonal oppmerksomhet som demoartist på Trondheim Calling. I år kom det inn over 150 søknader, og de utvalgte 15 demoartistene er som følger:

AphzeliaDet hardeste bandet på Trondheim Calling 2015 og muligens det yngste også? Aphzelia fra Hommelvik består av 5 gutter i alderen 18-21 år og spiller metal, musikken beskriver de som deathcore og djent, en blanding av death metal og metalcore. Bandet har spilt rundt om kring på de yngre scenene i byen, blitt anbefalt av Urørt og jobber for tiden i studio med sin første EP-utgivelse.

Arne ÅsmundArne Åsmund synger trivelige viser om forvirret kjærlighet, vold og drap. Fremført med naiv ærlighet og bekmørk humor, helt alene på scenen. Kontrasten mellom den varme og inderlige fremføringen og de makabre tekstene, gjør Arne Åsmund til en absurd og minneverdig konsertopplevelse. Siden debutkonserten på Familien i 2010 har Arne Åsmund spilt på mange av Trondheims scener og festivaler. Debutalbumet Storytime ble sluppet helt på tampen av 2013 og oppfølgeralbumet ventes i løpet av året.

Blånæggel Blånæggel spiller hard og catchy punkrock, med en god porsjon selvironi og består av 5 gutter og ei jente. Bandet startet som et skogspunkband i en garasje i Nord-Trøndelag, men flyttet etterhvert ut av skogen og til Trondheim hvor de nå holder hus og jobber med debutplaten sin. Blånæggel har gjort seg bemerket for sine fullsatte konserter på Familien i Trondheim og varmer i november opp for selveste Silver og Upstrokes på samme tid.

Diddaboy Diddaboy er en 24 år gammel rapper fra Steinkjer, Nord-Trøndelag som nylig signerte til plateselskapet Bølgemaskin, som blant annet gir ut Shitrich sine utgivelser. Tematikken i tekstene er mørk og tidvis drøy, og gir et innblikk i tankene til en ung låtskriver diagnostisert med ADHD. Diddaboy ga ut sitt første soloprosjekt 'Gjennomtenkt Tankeløshet' i 2013 og jobber for tiden med nytt låtmateriale.

Dröm DRÖM søker med sin norskspråklige elektronikapop å skape et sterkt og ekspressiv utrykk, som tørr å være nakent og sårbart. Inspirert både av nordnorske visekunstnere som Bremnes-søsknene og Trygve Hoff, samt norsk elektronisk musikk som Röyksopp og Jaga Jazzist, smelter DRÖM disse tilsynelatende ulike verdenene til et nytt særegent og vakkert utrykk. Sammen med vakre klanger og melodilinjer og et drømmende univers, tar de med seg den nordnorske dialekten inn i nye musikalske landskap. Dröm består av medlemmer fra Jazzlinja ved NTNU og slipper singelen «Når E Våkne» på Impeller Recordings 10.november.

Heroinne Heroinne har de siste årene gjort seg bemerket på landets mørkere konsertscener for sin arktiske ørkenrock, og har i nåværende hjemby Trondheim også fått ærefulle oppdrag i å varme opp for band som Graveyard, Kadavar og Black Debbath. Debutalbmet «Interstellar Grade Octainne» ble sluppet i september via svenske Ozium Records og har fått gode omtaler helt ned til Tyskland.

Ingeborg Oktober Ingeborg Schistad Edvardsen (20) fra Hamarøy har skrevet egen musikk, og spilt rundt i Nord-Norge siden 15-årsalderen under navnet Ingeborg Oktober. Hun synger på nordnorsk og befinner seg sjangermessig i krysningspunktet mellom visesang, folk og pop. Allerede i 2011 ble hun beskrevet som «det største fra Hamarøy siden Hamsun» av Trænafestivalen. Sin unge alder til tross, har Ingeborg allerede spilt på blant annet Trænafestivalen, Buktafestivalen og Karlsøyfestivalen og gjort en rekke andre konserter fra Troms til Oslo. Hun slapp nylig debutalbumet «Hjerteræk» på Clearpass/Musikkoperatørene.

Jannicke Forsgren Jannicke Forsgren er 28 år og bor i Klæbu utenfor Trondheim. Hun la ut to låter på Urørt for et lite år siden og ble ukas Urørt i februar med låta «On My Way». Jannicke samarbeider tett med broren Marcus Forsgren (kjent fra band som Lionheart Brothers, Jaga Jazzist) som produserer låtene hennes. Som artist er hun helt i startfasen og tar ting som det kommer, og planene framover inkluderer å ordne seg et band og spille inn flere låter.

Juicer Juicer fra Otterøya har det siste året bemerket seg som et av de tøffeste rockebandene i Trøndelag. Juicer spiller bredbent skandirock og er alt annet enn shoegaze og Apple-logoer. Inspirert både av 70-tallets rockescene i Detroit og 90-tallets skandirock går det i effektiv riffing og tung gitarbasert rock med melodisk vokal. Juicer har blant annet varmet opp for Nicke Anderssons Imperal State Electric, og sluppet flere mindre utgivelser.

Kjartan Gaulfossen & Erlend Smithee Københavnbaserte Kjartan Gaulfossen leverer tekster på sliten dialekt i form av små historier og bruddstykker fra skandinavisk byhverdag, ispedd løse tankerekker og betraktninger fra sidelinja. Erlend Smithees hovedsaklig samplebaserte produksjon gir bakteppet, i form av mellow, stemningsfull hiphop. Ved å aldri jage "bangers" eller strekke seg mot hits, radiovennlighet eller festfaktor, men heller fokusere på stemning og lyrikk, finner de et særpreg som drar i en annen retning enn hovedstrømningene innen sjangeren i Norge og Skandinavia. Duoen har flere EP-utgivelser bak seg, men kommer med sin første full-lengder «Rein by», digitalt og på vinyl, via Stundom i januar 2015.

Marie Denise Marie Deniseer et melankolsk og mystisk univers med minimalistiske, suggererende og improvisatoriske elementer som forenes med tekster og melodier som fører lytteren avgårde til det kjente og det ukjente. Litt røft, litt mildt, men mest av alt bare ærlig pop med en trolsk vri.

Mats Wawa 22 år gamle Mats Wang begynte å spille gitar på gutterommet da han var 16 og har vært der siden. Men nå går turen ut av gutterommet og opp på scenen. På Trondheim Calling har han, med venner fått muligheten til å spille sin første konsert. Musikken kan beskrives som klassisk singer/songwriter blandet med moderne melankolisk ironi og en psykedelisk karakter inspirert av folkartister som Jackson C Frank, Adam Green og band som Radiohead.

Odd Loves to Dance Odd Loves to Dance er et nostalgisk indierockband fra Trondheim, å vokse opp på 90- og begynnelsen av 2000-tallet har satt sitt musikalske preg på bandet, og inspirasjon hentes fra populær- og undergrunnskulturen fra den tiden, samt mor og fars gamle vinylsamling. I 2014 har bandet turnert Norge to ganger og fått spilletid på NRK P3, Urørt og studentradioene i Trondheim og Oslo, og ikke minst brukte de sommerferien på å spille inn sitt debutalbum hos vokalist og bassist Hallvard sin familiegård på Toten. Debutalbumet ventes i 2015.

The E Med en god miks av heftige beats, gode melodier og sterk vokal vil trioen "The E" blåse nytt liv i norsk pop og R&B. Etter mye tid i studio er debutalbumet på trappene, og med sitt store sound mikser The E kompleksitet med kommersialitet innen popsjangeren, inspirert av artister og produksjoner som Coldplay, Timbaland, Justin Timerlake og A-Ha.

The MaXx The MaXx består av Oscar Grönberg, Tomas Järmyr og Petter Kraft, tre svenske musikere som alle har vært veldig aktive og toneangivende på Trondheims jazz- og musikkscene de siste årene. Når de møtes i The MaXx skaper de et medrivende kosmos av galskap, med en uhellig miks av proggete gitarriff, elektronika, trance og pop-hooks. Bandets medlemmer inspireres av Daft Punk, Captain Beefhart og Deerhoof – og bruker The MaXx som ventil for alle undertrykte ideer og innfall, for å tenke utenfor boksen – og aller mest for å ha det helvetes gøy!

Demojuryen besto av:
Thomas Ryjord - Trondheim Calling / Juryformann
Mari Garas Monsson - Programleder NRK Urørt
Tete Lidbom - Musikkprodusent NRK P3 / Urørt
Per Jørgen Pedersen - Radio & Digital marketing Universal Music
Pål Rees - Booking Blæst/Brukbar/Trondheim Calling
Markus Sletten - Booking Isfit 2015/UKA 2015
Ida Vie - Booking Familien

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.