Trondheim Calling | Demobandene er klare!

Demobandene er klare!

Trondheim Calling skal arrangeres for sjette gang 4-6.februar 2016 og nå er demoartistene klare!

Trondheim Calling 2016 blir større enn noen gang, over 100 konserter på 15 ulike scener 3 dager til ende.

Det gjeveste er å være demoartist, tidligere har artister som Highasakite, Bendik, The Fjords og Broen og mange flere fått mye oppmerksomhet gjennom å være demoartist på Trondheim Calling på et tidlig punkt i karrieren.

I år var konkurransen knallhard, det var veldig høy kvalitet og stor sjangerbredde blant 150 artistene som hadde søkt, og demojuryen fikk en stor jobb med å plukke ut sine 15 favoritter:

Bokassa

Bokassa spiller selverklært stonerpunk og fusjonerer riff fra stonerrockens verdens med brutaliteten og energien til punk og hardcore. Bandets Debut-EP

”War On Everything” ble sluppet i oktober til strålende kritikker. Adresseavisen beskrev bandet som "ett av de mer interessante trondheimsbandene som fortsatt befinner seg under vannskorpa" og Musikknyheter kalte utgivelsen for en "sjangerdefinerende debut" og "en oppvisning i musikalsk aggresjon på plate".

Låta ”No Control” fra utgivelsen har vært listet på mange av landets studentradioer og blitt spilt hos blant annet Pyro på P3, Thomas Feldberg på P13 og Kristoffer Schau på Radio Nova. Bandet har allerede spilt konserter med band som Hold Fast, The Dogs, Frk. Fryd, Johndoe og Warp Riders.

Break a Bad Habit

Break a Bad Habit er musikk for de lange tankereisene: Med en krysning av amerikansk fjellmusikk og ørkenblues har de skapt sin egen klangverden. Med finstemte harmonier i et lavmælt register triller det fram melodiske perler i et usminket akustisk pop-univers.

Break a Bad Habit er en Trondheimsbasert duo som består av Guro Fløgstad (25) og Linnea Jansson (26). Prosjektet startet i Buenos Aires for fire år siden da de så mye urettferdighet, demonstrasjoner og kamp. Dette gjenspeiles i musikken. Deres stemmer akkompagneres av gitar, trekkspill og annet skrammel. Tekstene synges både på trøndersk, engelsk og spansk og behandler tema slik som samfunnskritikk og kjærlighet som kan vekke en litt rå ettertanke.

Catching Cooper

Catching Cooper er et nytt poprockband fra Trondheim som singeldebuterte i oktober med låta ”Radio” som fort ble radiolistet på NRK P1 Trøndelag. Radio er, som tittelen tilsier, en radiovennlig og rockete poplåt med et fengende refreng. Bandet reiste i høst på sin første norgesturné som ble avsluttet på et fullstappet Familien. Nå venter nye singler og spillejobber.

Catching Cooper er inspirert av band som The 1975, The Wombats og Paramore. 90-tallets pastellfargede tenåringsdrømmer og rufsete rockerebeller og stort allsangs-potensiale og mye energi.

Dear Esther

Dear Esther er et Trondheimsbasert indieband som kombinerer singer songwriter-låter med inspirasjon fra 60- og 70-tallets pop- og progrock.

Resultatet er velsmakende men lettfattelige låter, krydret med fortellende tekster, uventede vendinger og smarte harmonier. Er du fan av band som Midlake og Fleet Foxes så anbefaler vi deg å sjekke ut musikken til Dear Esther!

Erle & Slaget

Erle & Slaget er en elektroorganisk duo med et minimalistisk oppsett bestående av trommer og vokal. Gruppen ble dannet i desember 2010 og består av Erle Romunstad Mylius og Oddbjørn Sponås. Erle & Slaget er kontrasten mellom det organiske og elektroniske, det direkte og det svevende, det mektige og det skjøre.

Låtmaterialet strekker seg over flere sjangergrenser der soul, jazz og pop ofte er utgangspunkt i arbeidsprosessen. Låtene bærer også preg av stor frihet og rom for improvisasjon, noe som skiller hver konsert fra den neste. Erle & Slaget har blant annet spilt festivaler som Moldejazz, Soddjazz og Olavsfestdagene og gjort flere Norgesturneer.

FOG

De tre unge guttene i FOG (Frukt Og Grønt) har kommet langt på kort tid. Bandet har vunnet Trøndersk Mesterskap i pop og rock, blitt anbefalt av NRK Urørt, bygd seg opp et solid rykte som konsertband og gitt ut debut-EP til gode kritikker i blant annet Adresseavisen.

Inspirert av norskspråklige artister som Raga Rockers, Jokke, John Olav Nilsen og Johndoe var det ingen tvil at det skulle synges på norsk og lages egen musikk når gutta fikk lyst å starte eget band. FOG holder en fast tommel på gamle, norske tradisjoner, men resten av kroppen farer vilt i ett landskap av noe nytt og unikt. Tekstene føles som nakne, ærlige innrømmelser. Men rett etter de treffer deg i hjerterota med sin sårbarhet slår de deg i trynet med harde låter og en større-enn-livet stemning.

”Purunge FOG plasserer seg i en solid Trondheimstradisjon, heldigvis med gryende egen personlighet som sprenger på” - Adresseavisen

Future Daughter

Future Daughter består av tre musikere og videokunstnere fra Trondheim. Musikken kan beskrives som en form for frielektronika i et abstrakt grenseland mellom pop- og klubbmusikk. Live skaper de musikalske og filmatiske kollasjer, inspirert av artister som Oneohtrix Point Never / Nate Boyce og Arca & Jesse Kanda.

Future Daughter har tidligere opptrådd på blant annet Kulturfestivalen Ugress, Exenteraften på Samfundet og på Digs og jobber for tiden med sin debutplate.

Oppkast ala Kart

Litt ut fra intet kom Oppkast ala Kart på banen i 2014 med to fantastiske EP-utgivelser med korte mellomrom. Rapperen Oppkast ala kart fra Tillerbyen i Trondheim har de siste to årene sjarmert mye av undergrunnen i byen med sin særegne stil og språk.

Der lærde strides om ting er gjort på "riktig" måte kan du si at Oppkast gjør som han vil. Fra sløye behagelige beats, til 8-bit musikk, til hjemmesnekra låter med sur nylongitar og full saksofonist. Lyrikken er en av styrkene til denne mannen, og man vil stadig dra på smilebåndet eller få noe å tenke på ved å lytte, og lytte igjen.

”Oppkast ala kart har i mine ører blitt en av de mest interessante stemmene i norsk hiphop. ” - Ny Musikk Hver Dag

Panda Panda

Støypopkvintetten Panda Panda begynner å bli rutinerte gjengangere for Trondheims mest ivrige konsertgjengere etter konserter blant annet på Pstereofestivalen, UKA og et fullsatt Familien. De hjemmesnekra låtene ”Pictures” og ”What are you waiting for”, har blitt godt mottatt både i og utenfor Norge, og har vært å høre på diverse radiokanaler rundt om i landet.

Når støypopen kom tilbake i Norge for noen år siden med band som Dråpe og Angelicas Elegy var det nok flere som tenkte hvor langvarig den bølgen kom til å være. De nevnte bandene og nye tilskudd som Panda Panda og Østfront beviser at bølgen er særs bærekraftig.

Red Mountains

Mye har skjedd i løpet av kort tid for det psych-pregede stonerockbandet Red Mountains. Debutalbumet ”Down With The Sun” som ble sluppet i september 2015 på det Berlin-baserte plateselskapet Nasoni Records har blitt tatt godt i mot av publikum og anmeldere, helt fra Trøndelag via Europa til Japan.

Red Mountains ble plukket ut av P3 Urørt som ett av seks band til å spille på Urørtscenen under årets Pstereofestival, og albumslippet har blitt fulgt opp med en godt besøkt Norgesturne.

Nå er bandet allerede i gang med innspilling av sitt neste album i Fjøset Lydstudio på Øtterøya som drives av musikeren Eirik Øien.

”Trondheimsbandet Red Mountains gjør tilbakeskuende psych-preget riffrock på et mer interessant vis enn noe annet norsk band jeg har hørt på lenge.” – Ny Musikk Hver Dag

Reggie got beats & the RGB Unit

Bak navnet Reggie got beats finner vi produsent, DJ og trommeslager Egil Reistadbakk. I sitt studio i Trondheim produserer han disco i alle former, enten det er synthdrevet boogie, streit pop eller skitten house. Musikken hans kan beskrives som leken og humørfylt, men er tydelig preget av godt håndverk og inngående sjangerkunnskap.

Reggie er tilknyttet Norges fremste disko-label og DJ-kollektiv Diskorama Records, ved siden av navn som Ralph Myerz, Mathias Stubø, Kimichi, Kappekoff og Bendik Baksaas. I Juni slapp han sin første singel, og han jobber nå med sin debut-EP og 12"-vinylsingel som slippes i vinter.

Med seg på scenen har han RGB Unit, som utvider Reggies elektroniske musikk til en livesetting i skjæringspunktet mellom DJ-sett og konsert. tradisjonelt DJ-sett. Det hele mikses sømløst sammen til et intenst og dansbart klubbkonsept du ikke har sett maken til, hvor både øyne, ører og bein blir tilfredsstilt!

Rick Ashtray

Garasjerock, en sjanger som kommer ut i fra at band vil spille bra musikk, men ikke er flinke nok og dermed bare blir spillende i garasjen. I en garasje hvor drømmer om et liv som rockestjerne sakte blir knust av virkeligheten.

Virkeligheten omkranset i forventningspress og stress, et liv hvor du streber etter et ideal som hele tiden virker uoppnåelig. Etter en stund gir du opp, du henger gitaren på veggen og tar den jobben som gir deg trygghet. Du skaffer deg en partner og kanskje en lenestol med flere innstillinger som gjør reisen din inn i idiotboksen mer behagelig. Plutselig er du 24 år gammel og husker på gitaren som henger på veggen. Det var dette som skjedde med Rick Ashtray!

Rick Ashtray er et garasjerockband bestående medlemmer fra band som Blomst, Gold Celeste og Odd Loves To Dance og vil gjerne skryte på seg å være det beste dårlige bandet i Norge. Debutalbum slippes i januar!

Rohey

De fire bandmedlemmene i Rohey møttes på Jazzlinja i Trondheim, hvor de oppdaget at de alle hadde en forkjærlighet for posete grooves, stramme akkorder og vokal med ekte soul! Musikken er en blanding av jazz, soul og r&b med originale låter, vrangvridninger av jazz-standarder og pop-låter.

Med den eminente sangeren Rohey Taalah i spissen er bandet klare for å dra folket inn i sin unike soul-boble. Bandet har det siste året blant annet spilt Kongsberg Jazzfestival, Molde Jazzfestival og Oslo Jazzfestival og Dokkhuset i Trondheim hvor de har slått an som publikumsfavoritter.

Virkelig

Virkelig er et band med base i Bodø og består av de fire 17-åringene Tobias, Emil, Sondre og Erlend. Bandet slapp sin første låt «Cecilie» 5. oktober 2015, og både Christine og Urørt-redaksjonen på NRK P3 la umiddelbart sin elsk på låten. Virkelig ble plukket ut som Ukas Urørt på P3 i uke 44, og samme uke ble «Cecilie» også C-listet på kanalen.

Bandet har varmet opp for artister som Sondre Justad og Emilie Nicolas foran utsolgte hus i nærområdet, og er allerede annonsert til Blåfrostfestivalen i Rognan i februar. Nå er de også klare for å spille under Trondheim Calling 2016!

Østfrost

Østfrosts historie hittil er litt som musikken de spiller. De har lekt seg finurlig inn i musikk-Norges underbevissthet gjennom deltagelse på Alternativ julekalender, fullstappede konserter i Trondheim, samt nyinnspillet EP hos noen av Norges dyktigste produsenter, Kenneth Ishak (Thea & The Wild, Beezewax) og Simen Halseth (Gold Celeste, Lumikide). Alt dette med kun et drøyt år bak seg som band.

Indisk harmonium og bratsj er sentrale instrumenter – som veves sammen med melodiske basslinjer og drivende trommer. Det er lett å kaste ut sjangerbetegnelser som indie, jazz og hva enn du vil, men summen av musikalske referanser i dette bandet gjør det altfor vanskelig å feste ord på hvordan Østfrost høres ut. Det er rett og slett et slikt band som man bare må høre seg fram til en følelse av en aning av en sjanger.

Demojuryen for Trondheim Calling 2016 besto av:

Thomas Ryjord - Festivalsjef Trondheim Calling

Ida Vie - Bookingansvarlig Familien

Ida Dorthea Horpestad - Musiker

Arne Slomann Johannessen – Label manager Riot Factory

Tete Lidbom – Musikkprodusent NRK P3 / Urørt

Markus Sletten – Bookingagent Polar Artist / Bookingsjef Trondheim Calling

Petter Vågan – Musiker og produsent

Ida Kristine Sole Semb – Knausbooker Samfundet

Andrew Christopher Anfinnsen - Bookingansvarlig Brukbar/Blæst

Aleksander Schei – Trondheim Elektroverksted

Adiele Arukwe - Musikkprodusent NRK MP3

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.