Trondheim Calling | Demofristen nærmer seg!

Demofristen nærmer seg!

Highasakite var demoband på Trondheim Calling 2012. Foto: Julia Jonette Fjellheim
Søk om å spille på Trondheim Calling 2017
Foto: Julia Jonette Fjellheim

Trondheim Calling 2017 ønsker å skape en sterkere plattform med demoartistene gjennom at de alle får mentorhjelp av anerkjente musikkfolk.

Demofristen er førstkommende tirsdag ved midnatt.

Hele hensikten med Trondheim Calling er å skape en solid grobunn og plattform for ny norsk musikk. Når Trondheim Calling trår til med egne «mentorer» for demoartistene er det fordi vi ønsker at de erfarne kan bruke sin erfaring til å videreutvikle nye, unge talentfulle artister.

Vi lever i en tid hvor det vies mye mindre redaksjonell oppmerksomhet til ny norsk musikk, og mange unge musikere tenker at deres beste mulighet er å melde seg på konkurranseunderholdning på TV-skjermen. Det skaper ikke nødvendigvis en musikkariere på sikt.  

I 2011 var Bendik demoartist, mens Highasakite var demoartist i 2012.  

- Jeg ser at Trondheim Calling er en festival som ønsker å hjelpe unge talenter å oppdage nye veier til å nå målene sine, og kanskje ta innersvingen i noen av de de potensielt sett utmattende transportetappene i en artistkarriere. Mitt bidrag er en oppgave jeg tar alvorlig, og vil gjøre med stor glede, sier «mentor» Per Borten, som for tiden skriver nye låter for Spidergawd. 

Trondheim Calling ønsker å ta musikk på alvor, gi det et solid fotfeste og være et reelt alternativ til TV-underholdningskonsept som produserer langt flere tapere enn vinnere. Om man ser tilbake på historien til artister som Bendik og Highasakite, så startet ikke karrieren på TV-skjermen, men midt i Norge, Trondheim. I 2011 var Bendik demoartist, mens Highasakite var demoartist året etter.  

Vi lever i en tid med mange muligheter. Samtidig er det også stadig vanskeligere for nye norske artister å bli sett og hørt og få innpass i markedet. Da er det viktig å bygge små rom for muligheter.

(Saken fortsetter under bildet.)

Bendik var demoartist under Trondheim Calling 2011 Foto: Ane Aspen

Søknadskriterier:


- Artister fra Møre og Romsdal, Trøndelag, Nordland, Troms og Finnmark kan søke.

-Unge artister under 25 år er prioritert. 

Hvis du blir valgt ut:

- Alle demoartister tilbys å spille to konserter under Trondheim Calling samt å spille på en av våre 3 konsertkvelder på Blæst i høst og mentoroppfølging.

-I tillegg får alle demoartistene gratis konferansepass  som gir fri tilgang til over 50 nyttige seminar og kurs om musikk og mange muligheter for å møte norsk og internasjonal musikkbransje.

SØK OM Å SPILLE PÅ TRONDHEIM CALLING HER

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.