Trondheim Calling | Dette er juryens 12 utvalgte

Dette er juryens 12 utvalgte

I sommer byr vi på en litt annerledes utgave av Trondheim Calling enn vanlig. Det som skal være helt som normalt, er at Trondheim Calling skal vise frem det beste av trøndersk og norsk musikk, og nå er de 12 demoartistene klare!

Søknadsfristen for demoartister gikk ut 9.november, og festivalen mottok langt flere søknader enn forventet, totalt over 400 søknader fra alle landets fylker.

Demojuryen hadde en omfattende og rørende jobb, med å plukke ut de 12 artistene som får spille på festivalen. Nivået blant søkerne var skyhøyt, og mange av juryens utvalgte er debutanter som enda har til gode å spille offentlige konserter på grunn av pandemien. Flere av de utvalgte har brukt året godt, og allerede rukket å bli nye P3-favoritter og snakkiser både i norsk og internasjonal musikkbransje.

Dette er årets demoartister:

DØSSI

Ingrid Døssland, aka døssi, er en bergensbasert produsent og låtskriver. Med sin melankolske stemme og særegne tekster tar hun lytterne med til sitt eget, drømmende lydbilde. Ingrid er oppvokst i Kvinnherad, og hun fikk tidlig en interesse for musikk og historiefortelling. Da hun og familien senere flyttet til Østlandet, ble historieskrivingen et viktig verktøy når hun følte seg utenfor og annerledes. I juni slipper hun sin første EP, «bluebirds», som ifølge henne selv inneholder «historier om kjærlighet, nostalgi og tap».  Døssis musikalske uttrykk kan sammenliknes med artister som Joni Mitchell, Lucy Rose og Sufjan Stevens, og hun er definitivt en artist å følge med på i 2021!

fijitrip

Bak artistnavnet fijitrip står 20-åringen Simon Olsen fra Alta. Med sin unike vri på indie-pop, har han klart det kunststykket å slå gjennom internasjonalt midt under en global pandemi. Hans debut-EP «Tech» ble sluppet i midten av april 2020 til enorm respons. fijitrips musikk er elektronisk og eksperimentell pop inspirert av alt fra The 1975 til Yunglean, med glitchy produksjoner liggende under hans sjelfulle vokal. Etter omtaler i internasjonal musikkpresse, og spillelisting i bl.a. New Music Friday UK og New Pop Revolution på Spotify, har fijitrip blitt spådd en lysende fremtid i vente. Nå banker musikkbransjen på døra, og fijitrip signerte nylig bookingavtale med United Talent Agency - som representerer noen av verdens største artister. Her hjemme i Norge er han fortsatt er relativt ubeskrevet blad, men stadig flere har fått øynene opp for den unge artisten. I juni spiller han sin første konsert i Trondheim på festivalen vår!

franklin

franklin er et nytt musikalsk kollektiv på den norske hip hop-scenen. Med grobunn i et akustisk sound blander de sløye grooves og hipp rytmikk med fengende harmonikk og melodisk improvisasjon. Det hele toppes med lyriske og intrikate tekster fra en overbevisende kvinnelig fortellerstemme. Som tidligere studenter fra jazzlinja i Trondheim inntar de sjangeren med et annerledes og lekent blikk, i kombinasjon med musikalske referanser med sterk tilknytning til tradisjonen. 

Ingvild Flottorp

Den norske americana-scenen har sett en eventyrlig fremgang i løpet av det siste tiåret, og mange artister og band har markert seg både i Norge og internasjonalt. Nå er 22 år gamle Ingvild Flottorp fra Åmli klar for å vise at det er en ny generasjon på vei. Med sin unike stemme, et sted mellom Iris Dement og en Kate Bush med countryknekk, er vokalen til Ingvild det første du legger merke til. Deretter, et band som bidrar med godt driv, smakfull musisering og nordikansk fingerspitzgefühl. Flottorp henter inspirasjon fra artister som Alison Krauss, Joni Mitchell, Laura Marling og Emmylou Harris – men hjemstedet Åmli er også en viktig påvirkning. «For meg er Åmli paradis på jord og eg reiser heim så ofte eg kan. Dei fleste låtene er skrive medan eg går på Åmliheiane», sier hun selv.

Ira Nor

Ira Nor er en fremadstormende perle av en artist som har jobbet godt i det skjulte – ja, faktisk så godt at det knapt finnes spor av henne på internett. Likevel har hun fanget oppmerksomheten til blant annet Indianer Management og Polar Artist, som har sikret seg 21-åringens signatur. Og det er ikke uten grunn. Etter å ha holdt seg godt under radaren med viten og vilje frem til 2021, og latt låtskrivingen stå i fokus, er Ira Nor nå klar for å vise seg fram for hele verden. Det er kanskje litt hårete formulert, men det er verden som er målet – intet mindre. Bak det kryptiske artistnavnet finner vi Mari Halse, født i Halsa i Trøndelag, og nå skriver hun musikk på soverommet i Oslo sammen med barndomsvennen Øyvind Glåmen. Ira Nor eksperimenterer med dagens hip hop/pop-lydbilde, og hun vil at den skal reflektere den teknologiske verden vi lever i. Dette er en konsert du ikke vil gå glipp av!

Isabelle Eberdean

Isabelle Eberdean ble tidlig introdusert for soul, noe som senere utvikla seg til å bli en stor lidenskap for R&B, soul og jazzmusikk. 23-åringen fra Trondheim er inspirert av artister som Erykah Badu, H.E.R og Aretha Franklin, noe musikken hun selv lager bærer preg av. Det siste året har hun jobba sammen med produsenten Marius Elfstedt, og på nyåret slipper hun endelig sin første singel som soloartist – før en EP kommer til våren. Isabelle skriver både musikken og tekstene sine selv, og de handler (ifølge henne selv) om alt livet har å by på. I juni står hun på scenen i sin egen hjemby, noe vi gleder oss til!

Jonathan Floyd

19 år gamle Jonathan Floyd kombinerer atmosfæriske og retroinspirerte R&B-produksjoner med melankolske og fengende melodilinjer – inspirert av helter som The Weeknd og Unge Ferrari. Da Jonathan slapp sin første singel i fjor, viste han fort at han var kommet for å bli. «Ække meg» ble lagt rett inn på B-lista til NRK P3, og han fikk raskt et stempel som ung og lovende. De neste singlene hans, «I Morgen Er det Glemt», «Ser Meg» og «Fly», ble alle listet på P3, P3X og mP3. Dessuten har han fått mye hyggelig oppmerksomhet, blant annet fra nettstedet 730.no – som virkelig har troa på unggutten. Det har vi også! Bare noen dager etter Trondheim Callings jury plukket ut Jonathan Floyd som en av årets utvalgte, ble hans nyeste singel «Heartbreaker» sluppet. Låten, gjestet av Arif, ble plukket ut som Ukas Låt på NRK P3 og har siden blitt lagt inn i kanalens A-liste. Det er bare å glede seg til Jonathan Floyd gjester Trondheim Calling 2021!

Metteson

Den bergensbaserte popartisten Metteson har bare sluppet en håndfull låter, men han har likevel rukket å gjøre seg bemerket: Tidligere i år spilte han i teltet under By:Larm, og han var den første artisten som ble sluppet til årets Vill Vill Vest. Nylig holdt han sin debutkonsert for et utsolgt Cornerteatret, og artister som Sigrid og Sondre Lerche skrøt av ham i sosiale medier. Tredjesingelen hans, «Harder», fikk også mange lovord. VG trillet en femmer på terningen, mens Anna Nor Sørensen fra NRK P3 var sikker i sin sak: «Det er bare å rydde plass mellom Perfume Genius og Porches til Metteson i spillelista di først som sist, for dette er musikk du trenger i livet ditt». Nå er Metteson, som egentlig heter Sverre Breivik, klar med sin fjerde singel, balladen «Forever». EP-en «Convince Me» slippes i mars 2021, og vi gleder oss til å høre låtene fra scenen i Trondheim!

Murder Maids

Murder Maids ble dannet høsten 2019, og de har allerede rukket å bemerke seg som et tight og drivende liveband – blant annet som support for Spidergawd, Combos og Turbonegro. Bandets inspirasjonskilder strekker fra oldschool-punk fra 70- og 80-tallet til moderne hardcore, og i tillegg har de en retrovibb som grunner i amerikansk 90-tallsmusikk. Miksen av dette tilfører musikken et nytt og spennende uttrykk, gjennomsyret av energi og rå fremtoning. I oktober slapp Murder Maids sin første singel, «Pogojumpingschizotrip», som fikk gode tilbakemeldinger og ble anbefalt av NRK P3. Den 15. januar slipper de debutplata «Knives Out» på Fucking North Pole Records (med ingen ringere enn Per Borten som produsent), og vi gleder oss til å se dem på Trondheim Calling! 

RebMoe

RebMoe kom tilsynelatende fra intet da hun plutselig dukket opp som vokalist i Coucherons «Honky Donk», en låt som har hanket inn millioner av avspillinger på tvers av ulike plattformer. Etter å ha ligget lavt i et drøyt år kom RebMoe tilbake med et smell, sammen med kompisen Pasha: «I Don’t Speak French» ble en av de mest spilte låtene på NRK P3 i 2018. Året etter dukket stemmen hennes opp «My Frequency», signert en av verdens største EDM-produsenter, Tiesto. Etter å ha fullført mastergraden sin ved Cambridge University vendte RebMoe tilbake til studio, men denne gangen var det for å fullføre sine egne soloprosjekter. Med singler som «Anyone Like You» og «Undercover Lover» beveger hun seg mer i retningen av melodiøs og søt popmusikk, og sistnevnte låt var lista på P3 i sommer. I 2021 gir hun ut sin første fullengder og vi gleder oss til å se henne live på Trondheim Calling!

Regnvær

Regnvær er et band fra Bodø som består av de fem 21-åringene Kristian, Ruben, Joachim, Jonas og Øyvind. Bandet fant sammen i Bodø i 2015, og siden da har de spilt hundrevis av konserter over hele landet. Regnvær bor nå sammen i kollektiv i Trondheim, hvor all musikken deres spilles inn og produseres av bandet selv. Til tross for deres kompromissløshet og fulle kunstneriske frihet, treffer Regnværs låter bredt. Musikken deres har streamet til millionen på Spotify, sørget for bookinger til noen av landets største festivaler, og bandet har blitt backet av både NRK P1 og P3 – som har spilt deres siste singler med høy rotasjon på radio. Vinteren 2020 la Regnvær ut på en egenbooket norgesturné, hvor de ble møtt med utsolgte konsertlokaler landet over før verdenssituasjonen satte en stopper for den videre turen. For øyeblikket jobber bandet med en ny låtkatalog som etter planen skal slippes i 2021 før de gjester Trondheim Calling!

This Daze

De fira gutta i This Daze har spilt sammen i et knapt år, men de har allerede rukket å få mye oppmerksomhet – både i Norge og i utlandet. Her hjemme har bandet blitt kåret til «Månedens Urørt» av NRK P3, prydet forsiden til Klassekampens musikkmagasin og – før lockdown – vist seg å være et av landets mest spennende liveband. Ute i verden har toneangivende musikkmedier som The Fader og The Line Of Best Fit lagt sin elsk på guttas catchy, men støyende indierock. All bandets musikk har til nå blitt spilt inn på soverommet i kollektivet der de bor, og tidligere i desember kom bandets selvtitulerte debut-EP. Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor This Daze blir sett på som et helt spesielt band: Låtene deres er av den typen du vil nynne på i dagevis!

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.