Trondheim Calling | Die With Your Boots On Labelkveld på TC2020!

Die With Your Boots On Labelkveld på TC2020!

Fredag 31. januar byr vi på det beste innen norsk country og americana – på Moskus!

Die With Your Boots On (DWYBO) startet som et klubbkonsept og en DJ-gjeng i Oslo med en forkjærlighet for twang, boots og bra musikk. Etter hvert fikk de lyst å inkludere konserter i klubbkveldene. Konsertarrangering ga mersmak og noen år etter begynte de å formidle artister til resten av Norge som et fullverdig booking-agentur. Med fokus på norske band og artister i den mer rootsy enden av skalaen, etablerte de seg sakte men sikkert som en institusjon i Norge.

I 2019 - syv år etter første country-plate ble snurret på Revolver - har DWYBO også blitt et plateselskap! Som et medlem av Jansen-familien skal Die With Your Boots On Records formidle norsk kvalitetsmusikk i spennet mellom folk, country og Americana. Både her hjemme og internasjonalt.

Gjengen tar med seg noen av sine flotteste artister til Trondheim Calling for å feire «Norwegicana». Det skjer på Moskus 31. januar!

Malin Pettersen

Siden slippet av hennes solodebut for under ett år siden har Malin Pettersen rukket å vinne Spellemannpris, få sitt eget radioprogram på NRK P13, bli nominert til musikkprisen Ameripolitan Awards i USA og bli finalist i International Songwriting Competition. At hun også har rukket å spille inn ny musikk i denne hektiske perioden er mektig imponerende – spesielt når nivået er såpass høyt. 

Etter å ha frontet countrybandet Lucky Lips i en årrekke, tok Pettersen sine første solosteg ut i verden, samtidig som bandet hennes ble booket til bransjefestivalen Americanafest i Nashville. Med en opptreden på ærverdige The Station Inn og påfølgende introduksjoner til – og sosialisering med – lokale musikere, kom Pettersen hjem med bagasjen full av inspirasjon og nye låter. Resultatet er en perlerad av vakre, nedstrippede låter, samlet på et minialbum som ble sluppet 11.oktober. Her hører vi Malin i en helt ny setting; kun henne og gitaren. Minialbumet har allerede høstet gode ord fra alt fra Aftenposten til Billboard Magazine og Rolling Stone Magazine. 

 Med andre ord er det ingenting som tyder på at Malin Pettersens momentum skal avta, og vi ønsker henne hjertelig velkommen til Trondheim!

The Northern Belle

Det skyller en bølge av norsk kvalitetscountry og -americana over oss, en tendens som har pågått i flere år. Blant pionerene i denne nye bevegelsen finner vi The Northern Belle, som kombinerer vestkystpop og hardingfele med americanatradisjonen. 

Bandet, som består av totalt sju medlemmer fra ulike deler av landet, spilte sin første konsert i 2013. Deres kritikerroste «Blinding Blue Neon» fra 2018 ble belønnet med Spellemann-nominasjon, og bandet spilte live på det tilhørende showet. 

Siden den gang har de signert med All Things Live, og nå ser bandet fram mot et innholdsrikt 2020 – med nye singler og ny plate på vei. 

Pst! Flere artister skal spille samme kveld på Moskus, og vil annonseres i desember.

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.