Trondheim Calling | Digital konferanse for musikkbransjen i Midt-Norge

Digital konferanse for musikkbransjen i Midt-Norge

Mens vi venter på lysere tider, inviterer Trondheim Calling og Tempo til digital konferanse for musikkbransjen i Midt-Norge.

Kulturlivet i regionen er hardt rammet av de langvarige nedstengelsene som følge av koronapandemien.

På konferansen skal vi høre hvordan det går med arrangørene, musikerne og komponistene, lære om støtteordninger og smittevern, og diskutere hva som kan gjøres for at en samlet musikkbransje kommer seg helberget gjennom krisen.

Dag 1 er spisset mot arrangørfaglige utfordringer, og dag 2 er spesielt rettet mot musikere og komponister. 

Arrangementet er gratis, og du får tilgang til begge dager ved påmelding.
Lenke til arrangementet får du automatisk på e-post etter påmelding. Sjekk gjerne spam-filter hvis du ikke har mottatt e-post, eller kontakt wenche@trondheimcalling.no

Tusen takk til Sparebank 1 SMN, Trondheim Kommune, NOPA, Norske Konsertarrangører og Trondheim Lyd som gjør arrangementet mulig 💙

PROGRAM

Torsdag 25. februar - for arrangører

11:30 - 12:00

Lenge siden sist, hvordan går det?

Konsertbransjen har i snart ett år vekslet mellom å være helt nedstengt eller jobbet under svært strenge smittevern-restriksjoner. Hvordan går det med de som daglig lever av å samle mennesker på konsert, og hvordan har det siste året vært? Hvordan har de som jobber med dette til daglig selv opplevd støtteordningene og tiltakene?

Ulrich Bang Sørensen (Daglig Leder, Byscenen)
Martine Ildal Utne (Prosjektleder, Trykkeriet Scene)
Hilde Jørgensen (Agent, Livegruppen)


12:05-13:20

Er det mulig å lage et koronatrygt arrangement?

I dette foredraget vil Stian Strømseth ta oss gjennom planlegging, gjennomføring og kvalitetssikring av det nødvendige smittevernarbeidet for arrangører under koronapandemien. Med både teori og praktiske eksempler får vi et innblikk i hvordan vi selv kan redusere smitterisikoen på vårt arrangement til et minimum. 

Stian jobber som seniorrådgiver i S Plan AS og som kursholder for Norske konsertarrangører, og har jobbet med HMS, sikkerhet og beredskap for arrangement som Palmesus, Øyafestivalen, Z Games Norge og The Tall Ships Races.

Har du spørsmål rundt temaet? Stian vil på slutten av foredraget svare på spørsmål som er sendt inn på forhånd. Send dine spørsmål til renate@tmpo.no innen 20. februar.


13:20-13:50

Hva skjer med festivalsommeren 2021?

Festivalsommeren er bare 4 måneder unna, men situasjonen er fortsatt veldig uklar både for myndighetene og arrangørene. Hva planlegger festivalene for i sommer, og hva mangler av avklaringer for at de skal kunne gjennomføre trygge og økonomiske bærekraftige arrangement gjennom sommeren? Hvordan kan myndighetene og bransjen jobbe sammen for å begrense langtidsskadene av pandemien?

Guro Furunes Pettersen (Bookingsjef, Vinjerock)
Bård Flikke (Festivalsjef, Pstereo)
Svein Bjørge (Festivalsjef, Steinkjerfestivalen)


14:00-14:45

Hva kan vi gjøre lokalt for å få gjennomført trygge og flere arrangement i sommer?

Situasjonen er fortsatt veldig uklar, men er det noe vi kan gjøre lokalt for at det blir mulig å gjennomføre flere trygge arrangement etter det som blir gjeldende nasjonale regler til sommeren?

Det er fortsatt lovet økonomisk bistand fra nasjonalt hold, men er det nok til at det blir et mangfoldig kulturtilbud i trygge rammer i Trondheim gjennom sommeren?   Sist, men ikke minst, hva er konsekvensene av nok en sommer med få arrangement, for handelsstand, turistnæringen, kulturlivet og folkehelsen?

Thomas Ryjord (Trondheim Calling)
Morten Wolden (Kommunedirektør i Trondheim Kommune)
Tove Røsstad (Kommuneoverlege Trondheim Kommune)
Berit Rian (Administrerende direktør, Næringsforeningen i Trondheim)

Fredag 26. februar - for artister

12:00-12:30

Hvordan har det vært å være artist siste året?

Mellom 80-90% av alle planlagte konserter i Norge ble avlyst i fjor som følge av koronapandemien. Hvordan har det vært å leve av musikk det siste året når konsertmulighetene forsvant? Hvordan har dette påvirket økonomien, kreativiteten og livet generelt?

Er det noe bransjen og myndighetene bør gjøre for å hjelpe musikere og komponister bedre gjennom krisen? Hvilke tips har dere til unge og lovende artister som skal debutere i året som kommer?

Malin Ødegård (JUNO, Franklin)
Skjalg Raaen (Sambandet, Elden, Strengleik Studio)
Kristoffer Lo (Komponist, musikant, produsent)
Jørgen Nordby (Tempo)


12:40-13:10

Å skrive musikk under en pandemi

Hvordan har det vært å skrive og produsere musikk det siste året? I mange tilfeller er låtproduksjon en lagsport, hvordan har det vært mulig å utøve i denne perioden? Har denne delen av musikkfeltet fått mer oppmerksomhet og tid, nå som konsertvirksomheten er begrenset? Sist, men ikke minst; hvordan påvirkes det kreative av denne helt spesielle situasjonen?

Anne Judith Stokke Wik (Dsign Music)
Karl Klaseie (Øra Studio)
Kari Harneshaug (Artist)
Kristoffer Lo (Komponist)


13.20-14.00 

Stipender og søknadsordninger for artister

Mens du venter på at verden blir mer normal igjen, og det blir flere muligheter for å spille konserter og dra på turne, anbefaler vi alle artister til å bruke tiden på å søke støtte og stipend.

Det finnes mange støtteordninger og stipend som også artister i startgropa kan søke på. Noen er enkle å søke på, noen krever litt mer arbeid.

Markus Sletten jobber som agent i Polar Artist hvor han representerer norske og internasjonale artister. Han er også bookingsjef for Trondheim Calling og booker for Trondheim Konsertkollektiv og UKA. Han er en dreven søknadsskriver og vil her gå gjennom ulike stipend/støtteordninger og gi gode søknadstips.

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.