Trondheim Calling | En rolig prat med Mats Wawa

En rolig prat med Mats Wawa

Mats Wawa
For mye kødding blir userriøst i lengden.
Foto: Mats Wawa

Trondheim Calling har tatt en prat med Mats Wawa som er klar for å komme tilbake til byen og festivalen hvor det hele begynte.

I 2015 ble Mats Wawa oppdaget av Trondheim Calling som demoartist, før han hadde rukket å oppdage seg selv. Siden da har det blitt konserter på blant annet By:Larm, Pstereo og Øyafestivalen. Radio-rotasjon og gode skussmål har det ikke manglet på, og våren 2017 kommer endelig debutalbumet. 

Hei Mats, først og fremst, velkommen tilbake til Trondheim Calling!

- Hallo! Det er jæskla gøy å få lov å komme tilbake. Alltid gøy å komme tilbake til Trondheim, gooood lunk der. 

Sist gang vi snakket med deg som ny-utplukket demoartist til Trondheim Calling 2015 så var du så fersk at du hadde 0 treff på google. Hvor mange treff har du nå, og hva har skjedd siden sist?

- Vi hadde nok ingen da nei, har sikkert ikke så enormt mange nå heller. Dukker opp mye rart hvis du søker og.  Men siden den gang så har vi lært oss å spille instrumentene våre og fått med flere folk som kan det fra før av, det må jo være bra! 

(SAKEN FORTSETTER UNDER BILDET.)

Foto: Mata Wawa
«Høsten er tiden for ettertanke, hot cocoa og kosing. (bortsett fra helg)»

Grattis med slipp av ny EP ”rolig” nå nylig. Er den rolig bare?

- Takk. Ja bare rolige låter her, må prøve litt forskjellig sa brura.

Blir høsten like rolig?

- Ja. Høsten er tiden for ettertanke, hot cocoa og kosing. (bortsett fra helg) Også skal vi begynne å spelle inn plate. Rock.

Det har skjedd en hel rundt dere det siste året, fine ord i blekker som NME og The 405, festivaljobber på By:larm, Øya og Pstereo (veldig fin konsert forresten!) og dere får spille på sånne kule klubber som Revolver i Oslo. Samtidig så virker dere rimelig avslappet til hele musikkgreia. Blir det bedre musikk enn det eller?

- Det er rimelig sweet å få spille på så mange råe steder og vi er veldig heldige som får lov til det på tross av at vi ikke akkurat er en helt A4 gjeng. Men det er også en styrke da bare 3 av 7 i bandet prøver å leve av musikk, så da kan vi lage musikk for moro og ta sjanser som kan gå skikkelig dårlig uten særlig risiko.

Vi digger musikken deres, særlig når vi hører kompet på låter som Lord Business får vi lyst til å ta en tidsmaskin tilbake i Kalvøya i 72´og ligge i gresset og myse mot sola med en medbrakt pils i hånda. Hvordan blir låtene deres til?

 - La oss heller si Kalvøya 1980, så hadde vi fått med oss Santana med den iskalde birinjaen. Fremgangen varierer litt men er vel jeg som klimprer litt hjemme, så lager jeg demos og tar jeg sangene med på øving der gutta krutt gjør de mer forståelig og bedre. De nye låtene blir bra, mer taktskifter, vanskeligere grep og fuzz skrudd til 11 både på tone og volume. 

Nå har dere allerede gitt ut deres ”Classics EP” og deres ”More Than Words” med ”Rolig EP”. Du skal få slippe å beskrive den kommende debutskiva med ord, men vi må ta elefanten i rommet. Skal den hete ”Absolute Music” eller ”Hits for Kids”?

- Nei. For mye kødding blir userriøst i lengden.

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.