Trondheim Calling | De 7 første artistene klare for Trondheim Calling…

De 7 første artistene klare for Trondheim Calling 2021!

Mall Girl, Gerald Ofori, Youth Pictures of Florence Henderson, Heave Blood and Die, Ur Monarch, Northkid og Lizz bekreftet til Trondheim Calling 2021!

Tidligere i høst annonserte vi at neste års festival flyttes fra februar til 10.-12.juni på grunn av Koronasituasjonen. 

Vi planlegger en litt annerledes utgave av Trondheim Calling enn tidligere år. En trygg festival, som kan skaleres etter gjeldene regler neste sommer. Per nå er det kun 200 festivalpass og 200 delegatpass i salg. Sikre deg dine billetter her.

Det blir utendørs scene på Krigsseilerplassen, i tillegg til konserter på helårsscener som Byscenen, Lokal Bar, Tyven, Moskus og fler.

Det som skal være helt som normalt, er at Trondheim Calling lager en viktig møteplass for norsk musikkliv hvor unge og lovende og spennende artister fra hele Norge utgjør festivalprogrammet.

Mens vi ser frem mot lysere tider, kliner vi til med et artistslipp! Dette er de 7 første som er bekreftet til Trondheim Calling 2021!

Mall Girl

Når Mall Girl spilte som fersk og ukjent demoartist på Trondheim Calling 2019 ble de umiddelbart booket av Roskildefestivalen sin utsendte! Siden den gang har det gått raskt fremover, låten «Slay Queen» har vært Månedens Urørt og fikk rotasjon på NRK P3, og de har spilt på festivaler som Øya og Pstereo. Nå er debutalbumet rett rundt hjørnet og Mall Girl kommer tilbake til et Trondheim Calling i sommerdrakt!

Gerald Ofori

19 år gamle Gerald Ofori er like allsidig som han er talentfull, og han har sin unike vri på moderne R&B med melodiske elementer – med turer innom trap og future bass. Gjennom sine singler og to EPer ble vi godt kjent med det brede spekteret til Gerald, og han fikk for alvor vist seg fram på de største norske scenene som Slottsfjell og Festningen. Det unge talentet ble plukket ut av Trondheim Callings jury i 2018 for sin særegne tolkning av R&B og rap. Denne gang står Gerald Ofori i vårt hovedprogram som en moden artist, godt etablert på den nye norske hiphopscenen. 

Youth Pictures of Florence Henderson

Youth Pictures of Florence Henderson har de siste 15 årene vært en av de mest fremtredende bandene i postrock- og indie-sjangeren her til lands. Etter å ha turnert i Europa og USA med to album og én EP i bagasjen, har det sju mann store orkesteret spilt veldig få konserter de siste årene. Når de nå inntar Byscenen og Trondheim Calling for aller første gang, blir det både et retrospekt på en lang karriere og en smakebit på nytt materiale. Hvis du er fan av Mogwai, Explosions in The Sky, Sigur Rós og Godspeed You Black Emperor, er dette virkelig noe for deg!

Heave Blood & Die

Fra Tromsø via Urørtfinalen, til Øyafestivalen og videre til Roskilde. Nå med Fysisk Format i ryggen, er unge Heave Blood & Die klare til å følge opp 2018s «Vol. II» med plata «Post People». Dette er en panoramisk sørgemarsj som fyrer av noen av de samme indre eksplosjonene som The Cure, Smashing Pumpkins og Killing Joke på sitt mest storslåtte. «Post People» slippes våren 2021, og vi gleder oss til å se bandet i en helt ny drakt på Trondheim Calling 2021!

ur Monarch

ur Monarch debuterte på scenen i juli 2020, under strømmefestivalen Exist For Love Sessions – hvor hun ble håndplukket av selveste AURORA. Hun var i tillegg booket til hovedscenen på USF Verftet under Vill Vill Vest samme høst. Som artist og låtskriver henter ur Monarch inspirasjon fra både K-pop og hip hop-sjangeren, og har blant annet vært i London og Berlin for å jobbe med noen av de mest talentfulle unge produsentene. Hennes uutgitte låt «Kitty Food» er allerede blitt brukt i introen til NRK-serien Nudes, som senere har blitt solgt til flere land. Til våren slipper hun sine første singler før hun inntar scenen under Trondheim Calling.

Northkid

Med evner som strekker seg fra skamløs pop til fløyelsmyk vokal, er NorthKid en uredd gjeng som vil gi alt for å underholde deg. Det er Helge og Håkon som skriver og produserer de fleste låtene, med god drahjelp fra resten. Vegard på bass er en skjult perle som sørger for at du tramper med i takt – og på trommer finner du Sebastian, en joker som byr på mye humor og sørger for bølger i lydbildet. Stjernekampvinner Bilal Saab sin kraftfulle stemme er kanskje grunnen til at du først fant bandet, men han er ikke den eneste grunnen til at du kommer til å bli! Bandets lydbilde sammenlignes med Dagny og Sigrid, mens deres store forbilder er OneRepublic og 5 Seconds of Summer. Låtene «Done Fighting» og «Talk About Us» har begge fått mye spilletid på P1, og i oktober slapp de «Still Here For You». I juni kommer de endelig til Trondheim, og det gleder vi oss til!

Lizz

Først vant hun Musikkprisen 2020, så slo hun personlig streaming-rekord med låta «Can’t Get Enough» etter å ha bestemt seg for å bli uavhengig artist. I oktober kom låta «Game of Love». LIZZ, som kommer fra Kvamsøy og tilbrakte oppveksten sin i Trondheim, startet karrieren sin med å dele musikk og videoklipp på Facebook i 2014. Siden da har hun etablert seg som en solid liveartist og sluppet et album og en rekke singler. LIZZ setter ikke musikken sin i bås, og kombinerer pop, rock, soul, r&b og andre stilarter. 

Mer info om musikkprisen. 

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.