Trondheim Calling | Første konferanseslipp

Første konferanseslipp

Trondheim Calling presenterer de første navnene til seminarprogrammet til neste års festival.

Trondheim Calling sin første misjon i 2011 var å samle musikkbransjen i regionen til dialog og samhandling, med det enkle konferansetemaet ”første date”. Siden den gang har tema blant annet vært ”gode historier” og ”ingen begrensninger”, med presentasjoner og caser rundt musikalske og næringsmessige suksesshistorier, innovasjon og nyskapning og en og annen røverhistorie.

Neste års hovedtema skal handle om framtiden. Hvilke forutsetninger og begrensninger ligger til grunn for å kunne drive med musikk også i framtiden?

Hvordan står det til med klubbkonsertmarkedet i Norge og hvordan vil forandringene i media og underholdningsindustrien påvirke norsk musikkproduksjon? Og hva bør Trondheim og Trøndelag gjøre for å bli en mer vital og eksportregion også innen musikk og kulturproduksjon?

De to første navnene til seminarprogrammet er to etablerte og erfarne musikere som også er kjente for å ha mange tanker rundt musikken de lever og ånder for, vi er veldig stolte av å presentere: 
Knut Schreiner og Ida Jenshus!

Intervju med Knut Schreiner

Knut Schreiner er en av norges mest kjente og allsidige sologitarister gjennom band som Turboneger, Kåre & The Cavemen, Euroboys og Mirror Lakes.

Han har også blitt en viktig stemme i norsk musikkliv, som en av landets mest spennende musikkskribenter for Morgenbladet og Dagbladet, tidligere juryformann for Statoilstipendet på By:larm og aktiv som musikkdebattant med stor interesse for musikkens historie på detaljnivå.

Knut Schreiner har gjennom sine 20 år som aktiv musiker opplevd både kunsterisk og kommersiell suksess i Norge og utlandet, og bruker mye tid på å formidle sin kunnskap og erfaring med hvilke utfordringer Norsk musikkeksport har. Han har blant annet påpekt at folkelighet og popularitet hjemme kan gjøre deg til dusinvare i utlandet, at engelskunnskapene våre er et større hindre enn vi vil inrømme, og at nisjesjangerne er de som erfaringsvis lykkes best utenfor landegrensene.

Den 27. september skrev Knut en kronikk i Dagbladet om albumets sin exit fra musikkhistorien og påpekte hvordan frafallet av å jobbe rundt albumsykluser både skaper nye friheter og utfordringer både for nye og etablerte artister. 
Her kan du lese kronikken.

Vi har invitert Knut Schreiner til Trondheim Calling for å dele mer av sine tanker rundt framtidens musikkformater og arbeidsform.

Intervju med Ida Jenshus

Ida Jenshus fra Steinkjer har hatt en eventyrlig musikkarriere siden hun albumdebuterte i 2008 med «Color of the sun». Tre kritikerroste album, tre spellemannspriser, og utallige turneer og festivalopptredener.

I oktober slapp Ida Jenshus en ny EP som er første smakebit fra hennes kommende fjerdealbum, med singelen «Shallow river» som teller nesten 15 minutter, en utypisk låtlengde i vår tid. Tidligere har Ida også tatt oppgjør med kjendisindustrien med låta «Marie (What happened to the music?)», og er en tydelig forkjemper for å dyrke det ekte og ærlige i musikken.

Det kommende albumet har blitt skapt gjennom en låtskriverreise som har gått helt fra Bakklandet via Sør-Frankrike til Woodstock, Nashville og til Oslo. Der Ida kunne konsolidert en allerede solid karriere med å fortsette i trygge rammer, velger hun heller å finne nye musikalske utfordringer.

Ida er en av de mest markante og sterke soloartistene som har kommet ut fra Trøndelagsfylkene de siste 10 årene, og vi gleder oss veldig til å høre mer om hennes tanker rundt musikken under neste års Trondheim Calling!

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.