Trondheim Calling | Fem første artister til Trondheim Calling 2016!

Fem første artister til Trondheim Calling 2016!

Trondheim Calling arrangeres for sjette gang 4-6.februar 2016! Her er de fem første artistene som er booket til festivalen.

Trondheim Calling arrangeres for sjette gang 4-6.februar 2016!
Her er de fem første artistene som er booket til festivalen.

Kid Astray (Sandvika)
Det har vært et godt år for 20-åringene i Kid Astray. Singler i høy rotasjon på NRK P3 og P1, omtaler i internasjonale musikkmagasin som Nylon og Vice og konserter for fulle hus i London og Berlin og over hele Norge.

Debutalbumet ”Home Before the Dark” ble sluppet i mars og bandet leverer pop av ytterste klasse. Albumet ble fullført i Manchester, England med produsent Joe Cross (Hurts, Chloe Howl) og mikser Jon Gray (New Order, The Editors). Høsten 2015 bruker Kid Astray på å varme opp for The Wombats over hele Europa før de besøker Trondheim Calling for første gang i februar!

Marte Eberson (Oslo)
Marte Eberson har de siste årene gjort stor suksess med bandet Highasakite. Sterkt inspirert og motivert fra forrige album, «Silent Treatment», bestemte hun seg for å lage sitt eget soloalbum. Dette har resultert i melankolske melodier og tekster, preget av storbyliv og menneskelige relasjoner.

I juli kom hennes første singel «Warriors» - som gikk rett inn på spillelistene til P3. Hun har med seg et super-band bestående av medlemmer fra blant annet Machine Birds, Bow To Each Other, og Invader Ace. Debutalbum kommer i januar 2016 og første Trondheimskonsert blir på Trondheim Calling 2016!

Intertwine (Trondheim)
Intertwine er musikkprosjektet til arkitekt og musiker Tarjei Zakarias Ekelund. ”Goraikoo” er hans debutalbum og gis ut på Brilliance Records 6. november. Tarjei skrev de fleste låtene på albumet mens han bodde og studerte i Tokyo, og som tittelen antyder er “Goraikoo” endepunktet for en vandring i tussmørke. Dette er på mange måter et introvert og personlig album, som handler om ensomhet og tosomhet. De ti låtene befinner seg i skjæringen mellom pop og ambient. Sentralt i lydbildet står en rusten kornett Tarjeis far fant i et skolekorps søppelhaug. Albumet ble spilt inn, mikset og produsert i samarbeid med bandmedlemmene Aleksander Berg og Ruben Nesse i et lite sommerhus ved en strand utenfor Larvik.

Izabell (Stavanger)
Izabell lager melodisk hiphop og kjennetegnes av sin tilbakelente flow over basstung beats. For et år siden debuterte hun med singelen "Ka vet du". Da hadde hun nylig blitt kåret til landets beste kvinnelige rapper av NRK P3 og fått platekontrakt med Universal Music. Singelen ble umiddelbart listet på P3 og tatt med på det offisielle soundtracket til filmen Haram.

Etter suksessen med "Ka vet du" ble det mye oppmerksomhet rundt Izabell og hun har det siste året hatt flere TV-opptredener som NRKs "Sommerbåten" og TV2s "Amandaprisen". I april slapp hun sin andre single, Kontroll, som også ble listet på flere radiokanaler. Denne høsten kommer debut-EPen "Honning & Aske", og vi har allerede fått en smakebit med singelen "Bæd".

Frances Wave (Trondheim)
Trondheimsbandet Frances Wave har lenge vært en snakkis i byen, noe de 5 bandmedlemmene har tatt med knusende ro mens de har finpusset sitt låtmateriale på et stort rødt lagerbygg på havna.

Det har blitt hevdet at god musikk alltid vil finne veien til sitt publikum og nå ser det ut til at Frances Wave er på vei til å finne sitt. I september ble bandet listet på P3 med singelen “Black Star” etter å ha blitt Ukas Urørt. Bandet er nå i studio til Per Borten (Spidergawd) og spiller inn sitt debutalbum.

“Frances Wave er noe så sjeldent som et norsk rockeband som maler frem storslått ørkenrock med luftige riff og et bunnsolid komp. Er du fan av Queens Of The Stone Age eller The Black Keys, har du fått deg et nytt norsk favorittband.” – NRK P3

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.