Trondheim Calling | Omfangsrik pop i fem varianter

Omfangsrik pop i fem varianter

Frøder Foto: Pål Laukli

Karakteristisk og variert pop er stikkord for de fem nye artistene til Trondheim Calling 2017.

Pop kommer i mange varianter, og de fem nye artistene til Trondheim Calling 2017 setter sterke spor innenfor EDM, dazed, indie og psykedelisk pop.

Kanskje er det 24-årige singer/songwriteren Katrin Frøder Standnes som stikker seg mest frem med sin formidable stemmeprakt og lydeffekter. Ellers har vi Nikolaisen-etternavnet på plakaten – denne gangen er det Hilma Nikolaisen, en kjent traver innen ny norsk musikk, men kanskje mest kjent fra Serena Maneesh, som står på scenen alene med psykedelisk pop. 

EDM/popduoen Skinny Days streames i rekordfart og er allerede godt kjent for musikkelskere. Bendik Johnsrud, som tidligere har gått på Paul McCartneys skole LIPA, har tatt med seg prestisjeutdannelsen og blitt til Surfalot i form av indie-pop. Den siste gode nyheten er Bergensbandet Great News som tar en tur innom syttitallet med en blanding av psykdelisk og fuzzete pop, som allerede er omfavnet av NRK P3s indiekjenner Jørgen Hegstad. 

Fellesnevner for alle fem er at de allerede står sterkt, både på streaming og radio og allerede er hete navn hos musikkjennere her til lands. 

Med dette slippet garanterer vi for fem unike og omfangsrike pop-opplevelser i februar. 

100 stk Early Bird delegatpass er nå lagt ut for salg til 950,- 
Vi har også lagt ut et begrenset antall pakker pass + overnatting på delegathotellet Clarion Hotel & Confress fra kun 2230,- . Disse kan kjøpes her.

Vanlig festivalpass kan kjøpes her.

Les mer om de fem artistene som kommer til Trondheim Calling 2017 her:

Foto: Pål Laukli

Frøder (Bergen/Oslo)

Kritikere og musikkelskere fikk tidlig øynene opp for Frøder, selv før hun lånte ut stemme og låtskriverferdigheter til CLMDs internasjonale platina hit «The Stockholm Syndrome» i 2013. Deretter ga hun ut tre singler på egenhånd, hvorav samtlige fikk plass på spillelistene til blant andre NRK P3.

24-åringen fra Bergen har fascinert mange med sin sterke, karakteristiske stemme og unike låtskrivertalent, men også for å være en multi-instrumentalist av toppklasse og en fremadstormende produsent. Hennes musikk balanserer i grenseland mellom pop, indie og elektronika med en rock-attitude som skiller henne fra hennes kolleger og fyller et gap på den Norsk musikkscenen.

Etter å ha blitt valgt som Spotifys «Spotlight»-artist i 2015, og levert flotte konserter på Byarm og nasjonal TV - både alene og i samarbeid med blant andre CLMD og Lemaître - har forventningene til Frøder økt betraktelig. I 2016 ga Frøder endelig ut sitt selvtitulerte debutalbum. «FRØDER» er et resultat av kunstnerisk nysgjerrighet og et sterkt behov for å utforske og eksperimentere.

Frøder har tatt tak i alle deler av produksjonen som hun balanserer mellom et rått og sensuelt uttrykk.

Foto: Linn Heidi Stokkedal

Great News (Bergen)

Som et av bandene Norsk musikkbransje gikk ut og spådde fremtiden til i 2016, overgikk Great News alle forventninger allerede halvveis til nyttår. Bergenstrioen har det siste halvåret bygd grunnlaget for en suksesshistorie fra Urørt til Bylarm, til Bergenfest og Øyafestivalen, radio-listing på NRK P3, og har hatt navnet sitt på alles lepper gjennom sommeren. Det ser heller ikke ut som det er planer om å bremse opp for vi har god grunn til å glede oss over Great News når de besøker Trondheim Calling i februar!

«Et nytt bergensbekjentskap som jeg først oppdaget på Urørt, og som allerede har blitt et av de bandene jeg har mest tro på i 2015/2016. «Love Her» er en gnistrende liten fuzz-perle med hint av både garasje, psykedelika og powerpop.» - Jørgen Hegstad, NRK P3

Hilma Nikolaisen (Oslo)

Hilma Nikolaisen er for mange allerede en kjent figur. Så tidlig som sent nittitall frekventerte hun Oslo-klubber som So What! og Elm Street med kultbandene Umbrella og The Loch Ness Mouse. Senere sluttet hun seg til bror Emil Nikolaisens Serena-Maneesh, et av Norsk musikks mest innflytelsesrike band det siste tiåret. Her var Hilma et bærende element i det musikalske uttrykket, formidlet gjennom konserter over hele verden, og ble et mye omtalt, nesten ikonisk innslag i det visuelle uttrykket. I senere tid har hun også gjort seg bemerket som bassist for Anne Grete Preus.

De siste to årene har hun jobbet med eget materiale, med fullt band i ryggen - som artisten Hilma Nikolaisen. Årene i Serena-Maneesh har lekket noe inn i uttrykket: En sans for sonisk variasjon, detalj og rikdom i stemning, med mørkt og lyst balansert opp mot hverandre. Men dette er på hennes premisser. Den unike vokalen og styrken i låtene er hennes egen, og uttrykket er overraskende, velutviklet og ambisiøs popmusikk. 

2.desember kommer det etterlengtede debutalbumet «Puzzler» og vi gleder oss stort til å se Hilma Nikolaisen med band på scenen under Trondheim Calling i februar!

Skinny Days (Oslo)

Skinny Days sine fire første singler har til sammen blitt streamet over 5 millioner ganger, hvilket er intet mindre enn imponerende med tanke på at det er under et år siden bandet først så dagens lys. 

Debutsinglene “Alright Right Now” og “We Got Something” introduserte Dag Holtan-Hartwig og Halvor Fostads schizofrene musikalske univers. Singlene gikk til #1 på Spotify Viral spillelistene i Norge og Danmark, mye takket være deres sjelfulle, fengende vokalmelodier, satt i kontrast med knallharde EDM-rytmer. Deres siste singler “If I Was A Sailor” og “In A Good Way” viser duoens talent for å komponere herlig enkle og fengende poplåter hvilket har blitt belønnet med mye spilletid på NRK P3 og mP3 i Norge.

Skinny Days spilte sin første konsert 15. januar i år, som support for Gabrielle foran et utsolgt Rockefeller i Oslo fulgt av egne konserter ellers i landet. Med sine multiinstrumentelle evner og dyktige vokal, har de sammen med et solid backing-band raskt vunnet et rykte som en genuin konsertartist. Konserten deres på By:Larm i fjor ble belønnet med terningkast 5 i Gaffa, og gutta ble kalt ”pop-teftens nye landsfedre”.

Foto: Prettyboi Håkon

Surfalot (Oslo)

Til tross for å bare ha gitt ut fire singler på to år, har Surfalot fått overraskende mye oppmerksomhet. Den tidligere LIPA-studenten dukket opp av intet med «My My Oh My» som fikk sin plass i den engelske hit-serien Made In Chelsea. Deretter har samtlige av hans singler endet opp med å ligge i månedsvis på NRK P3 sine spillelister. Nylig kom «Fire» som tok over listeplasseringen til «Everybody Needs Somebody» som har ligget som et teppe over den Norske sommeren anno 2016. I det høsten slår inn for fullt, dukker debutalbumet endelig opp!

Du våkner opp en lat søndag formiddag og griper tak i surfebrettet før du spaserer 50 meter ned til stranda for å surfe med gjengen. Dette er følelsen Surfalot ønsker å dele med sin positive, nostalgiske og bekymringsfrie popmusikk. Med spretne gitarlinjer, dansende synther og lo-fi beats er Surfalot som en varm sjøbris over vårt kalde musikklima.

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.