Trondheim Calling | Festivalvettregler og stereotyper

Festivalvettregler og stereotyper

Foto: Christina Undrum Andersen

Trondheim Calling er rett rundt hjørnet, og for moro skyld har vi funnet frem til noen stereotyper du mest sannsynlig møter på i løpet av festivalhelga. Du får også noen nyttige do´s and dont´s med på kjøpet.

Studenten

Ringer under øynene og alltid på jakt ett er påfyll i kaffekoppen. Ofte sett med NTNU-merch.

Festivalvettregel #1:

Bruk ørepropper når du går på konsert, ørene skal du ha resten av livet.

Vinjerockaren

Sunn ungdom som helgarderer seg mot vær og vind – hvorfor fryse?

Festivalvettregel #2:

Trondheim Calling arrangeres midt på vinteren. Kle deg derfor etter været, og husk godt og varmt fottøy.

Longboardfyren

Trondheim Calling arrangeres for sjuende år i år, og det er alltid noen som bruker longboard for å komme seg fra scene til scene. LOL. Det vil også skje i 2017.

Festivalvettregel #3:

Været i Trondheim skifter ofte! Se opp for isglatte veier. Regn god tid når du skal gå til en ny scene, så slipper du å løpe på glatta.

Hysj-politiet

Er på festival for å se konserter, ikke småprate med venner.

Festivalvettregel #4:

Vis hensyn til de som ser konsert, og vis hensyn til de som bare vil prate.

I'm with the band

Fanboy/fangirl til et eller flere av bandene som spiller på festivalen. Gjerne sett i bandmerch. Høyre arm består av armbånd for de 20 siste festivalene du har vært på.

Festivalvettregel #5:

Gjør deg kjent med konsertprogrammet og gå på minst 2 konserter der du ikke er kjent med artisten på forhånd. Her kan du få deg en ny favorittartist – det har skjedd med oss alle.

Pseudohippien

Liberale aktivister som støtter PETA, og bruker kun sweatshop-free klær (American Apparel, Urban Outfitters). Ofte sett med smykker i form av peacetegnet.

Festivalvettregel #6:

Ikke bland deg opp i slagsmål og situasjoner som kan bli farlige. Tilkall vakter om nødvendig. De er der for å passe på deg.

I touched an axe once

En trend som også omtales som Lumbersexual. Alltid sett i flanellskjorte, skreddersydde jeans og Doc's. Har langt hår og skjegg. #Williamsburg.

Festivalvettregel #7:

Ikke press på i køer eller foran scenen. Ikke stagedive! Uforsiktighet kan føre til at du skader deg selv eller andre.

Typen i helsvart

Tilhører gjerne musikkbransjen, eller annen kreativ næring. Oftest sett bakerst i lokalet med armene i kors eller i bransjebaren med andre fra musikkbransjen.

Festivalvettregel #8:

Ikke vær i veien. Rundt serveringsstedene, toalettene og utgangene er det alltid mye folk. Det er mye hyggeligere å stå der andre ikke skal gå.

Bloggeren

Er på festival for å se og ikke minst bli sett. Poserer gjerne foran kamera, og blogger selvsagt om opplevelsen på sin egen blogg i etterkant. Hvem drar for musikken, lsm.

Festivalvettregel #9:

Lytt til erfarne festivalfolk. Følg de oppfordringer som kommer fra vaktene eller scenens konferansier. De er til ditt eget beste.

Tennisfyren

Oftest sett på sørlandsfestivaler, der pappa betaler moroa, men også sett nord for Oslo.

Festivalvettregel #10:

Lytt til kroppen, spis godt og drikk rikelig med vann. Da holder du ut hele kvelden, og slipper å gå på en festivalsmell.

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.