Trondheim Calling | Filmvisning på Cinemateket

Filmvisning på Cinemateket

Hver dag under Trondheim Calling, byr Cinemateket på musikkrelatert kinovisning. Du trenger ikke ha billett til Trondheim Calling for å se filmene.

Jag etter vind 

Rune Denstad Langlo 2013

Dato: Torsdag 1. februar kl 18.00-19.30
Sted: Cinemateket, Olavshallen (vis a vis Trondheim Calling)
Billetter: 90/60 (medl.)/0 (A-medl.)

Anna lever livet som en ung motedesigner i Berlin, langt vekk fra bygda hun en gang vokste opp i. Ti år har gått siden hun besøkte hjemstedet, og hennes eneste gjenværende slektninger, besteforeldrene. Når hun mottar nyheten om bestemorens bortgang, må hun motvillig reise hjem. Rune Denstad Langlos andre spillefilm Jag etter vind utspiller seg i Åfjord på Fosen, blant annet rundt Strandbaren på Stokkøya. Filmmusikken er komponert av Ola Kvernberg, som vant både Amanda og Kanonprisen for arbeidet, som han forteller mer om på Trondheim Callings første konferansedag. 

Cocks & Crosses - Musikken som ikke ville dø 

André Løyning 2016

Dato: Fredag 2. februar kl 18.00-19.15
Sted: Cinemateket, Olavshallen (vis a vis Trondheim Calling)
Billetter: 90/60 (medl.)/0 (A-medl.)

I mai 2014 fikk Årabrot-vokalist Kjetil Nernes beskjed fra legen om at han hadde strupekreft. Han var ikke optimistisk på egne vegne, men reiste på turné med Årabrot og startet innspilling av ny plate. Etter eget utsagn spilte han hver konsert som om det var den siste. Filmskaper André Løyning fulgte Nernes i halvannet år, hjemme i Djura i Sverige der han bor sammen med Karin Park, og i studio med Steve Albini. Dokumentarfilmen hans vises på Cinemateket samme kveld som Årabrots konsert på Trondheim Calling, og filmen introduseres av Kjetil Nernes.

Lost in France

Niall McCann 2016

Dato: Lørdag 3. februar kl 16.00-18.00
Sted: Cinemateket, Olavshallen (vis a vis Trondheim Calling)
Billetter: 90/60 (medl.)/0 (A-medl.)

Lost in France av irske Niall McCann er en dokumentar som tar oss med til Glasgow 90-tallet, og til miljøet rundt plateselskapet Chemikal Underground. Indiebandet The Delgados startet og drev labelen helt på egen hånd, og signerte lokale band som Mogwai og Arab Strap. I filmen møter vi også Alex Kapranos, som spilte i Karelia før han slo stort igjennom med Franz Ferdinand. Delgados-medlem Paul Savage er fortsatt "husprodusent" hos Chemikal Underground, og han har også jobbet med trønderske musikere. Til visningen har vi inviterte noen av disse, bl.a. Michael F. Duch fra AMOR og medlemmer fra Soup. 

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.