Trondheim Calling | Flinkisjenta

Flinkisjenta

Amanda Tenfjord
Foto: Christina Undrum Andersen

Flere tilfeller av «å ikke få ut fingeren» og «skal tenke på det» har ført til at Amanda Tenfjord har fått en flying start på sin musikkarriere.

Du har blitt plukket ut som 1 av 15 demoband som skal spille på Trondheim Calling 2017. Det var over 200 søkere, og juryen melder om rekordhøyt nivå. Hva føler du nå? Hehe.

– Jeg gleder meg masse til Trondheim Calling, og er sykt takknemlig for å ha fått sjansen til å være demoartist. Jeg ble veldig sjokka da jeg fikk vite det. Siden i fjor har jeg hatt lyst å spille på festivalen.

Blir du nervøs før du skal på scenen?

– Nei, egentlig ikke. Jeg blir mer spent og gleder meg før jeg skal på scenen. Jeg tenker heller på teite ting som for eksempel hva jeg skal si mellom sangene. Det å synge er det gøyeste i verden.

Du kjører en heftig kombo med musikk og medisinstudier. Hvordan er det å sjonglere to så ulike og krevende ting?

– Jeg har kombinert så langt, og det går bra. Det er litt tungt med medisinstudiene, men jeg har mye frihet og kan legge opp planen min som jeg vil. Jeg tror det er viktig, i forhold til studiene, å ta seg tid til å tenke over hva man egentlig vil og ikke bare fortsette løpet ut fordi det er det letteste.

Blir det tid til å satse på musikken?

– Dersom det skjer noe som gjør at jeg kan satse på musikken, så gjør jeg det. Jeg har lyst til å kun drive med musikk, men jeg har ikke turt å ta meg helt fri uten å ha noe annet i bakhånd. Å gå på Lipa er en tanke som har fristet. Mange musikere jeg ser opp til som Jonas Alaska og Mikhael Paskalev har gått der.

Du var en av 100 artister som var på showcase i The Stream i høst. Hvorfor meldte du deg på?

– Jeg fikk vite om konseptet, og tenkte på det som et slags idol-opplegg. Det var ikke helt min greie, så jeg takket nei. Jeg ble ringt opp igjen en måned senere og ble overtalt til å være med. Jeg er så treig til å få ut fingeren, hehe. The Stream var en ny erfaring, og jeg møtte masse kule folk. Jeg er glad for at jeg ble pusha ut av komfortsonen og til å delta!

The Stream var ikke første gang du stod foran en jury med kjente musikkeksperter. I 2015 vant du Musikkprisen, som blant annet Highasakite og Mikhael Paskalev har vunnet tidligere?

- Det var veldig gøy! Det ble det samme som med The Stream, jeg ikke hadde tenkt å melde meg på. Det var så mye flinke folk der, men det var skikkelig gøy å være med. Musikkprisen er den første konkurransen jeg har vært med i, og flere av de jeg møtte der er folk jeg ser opp til. Som vinner fikk jeg spille på sommerfesten på Giske, og jeg spilte inn albumet mitt på Ocean Sound Recordings, som er et sykt bra studio.

Apropos album, fortell oss om låta «Run», som btw har 414 000 avspillinger på Spotify.

- Den viktigste inspirasjonskilden min er mennesker og deres opplevelser. Jeg skriver ofte om ting som ikke har skjedd meg selv, men heller noen jeg kjenner. «Run» er inspirert av ei venninne av meg som var veldig deprimert, og handler om det å løpe fra følelsene sine. Ofte skriver jeg en sang helt ferdig før jeg faktisk vet hva den handler om.

Skrevet av: Monica Redergård

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.