Trondheim Calling | Første konferanseslipp til TC2021!

Første konferanseslipp til TC2021!

Vi gleder oss enormt til bransjen skal samles i Trondheim 10. - 12. juni 2021, og vi er supergira på å annonsere de første 8 programpostene til konferansen!

Vi møter Chris Walla fra selveste Death Cab for Cutie i samtale med indie-entusiast Jørgen Hegstad. 

Vi skal diskutere «Fake Fakta» som bl.a fikk stor oppmerksomhet gjennom Tidal-saken som journalist Markus Tobiassen var med på å avsløre. 

Korona står selvsagt på agenda, og vi åpner med et panel som skal diskutere hvilke strukturer som må på plass for å ha en bærekraftig sceneteknisk bransje. 

Gjennom en fiktiv festival skal et panel diskutere hvordan man som arrangør håndterer uønskede hendelser ifm seksuell trakassering. 

ANTI Trondheim kommer for å snakke om markedsføring og sitt forhold til kultur; lage, dele, eie, oppleve. Vil Post-Covid skape en sult etter å bli ekte?

Robin Jenssen og Anne Judith Wik fra Dsign Music kommer for å snakke om fenomenet K-pop og hvordan de har hatt stor suksess i det asiatiske låtmarkedet. 

Balansekunst kommer for å snakke om hvordan vi kan øve oss på å se hersketeknikker og hvordan vi kan stå imot de. 

Vår nye samarbeidspartner Musikkforeleggerne inviterer til en innføring i hvorfor det er viktig å ha et musikkforlag og hvordan du som artist kan tjene penger på synkronisering.

Early Bird Delegatpass

Pga situasjonen er det kun 200 delegatpass til salgs, det vil si bare 25% av normal kapasitet.

Før jul kan du både sikre deg plass til Trondheim Calling 2021, og spare penger ved å kjøpe rabattert pass til kun 1290,-. Et begrenset antall hotellpakker er lagt ut for salg med hotellrom til kun 775,- per natt.

Som delegat får du tilgang til både konferansen og konsertene.

Q&A med Chris Walla (US)

Chris Walla er en av Indierockens definerende låtskrivere og musikere. Først som låtskriver, gitarist og produsent for Death Cab for Cutie, senere som produsent for en rekke suksesser.

Med en lang rekke erfaringer samlet opp over en lang karriere, og som en nykommer i det norske musikklivet har vi mange spørsmål til han. Om hans tilnærming til låtskriving, produksjon eller karriere.

På Trondheim Calling 2021 møter vi Chris Walla, i samtale med indie-entusiast og programleder i NRK P13, Jørgen Hegstad.


FONO presenterer:

Statistikk og sannhet

Vi har vokst opp med at statistikk er fakta, og i Norge har vi stor statistikk-respekt. Men med Tidal-saken, bruken av Clickfarms og manipulasjon av strømmetall og følgere, kan vi ikke lenger være så sikre. Er vi nå i en situasjon med ikke bare «fake news» men også fake fakta? Hvem har ansvar for tapte millionbeløp baserte upålitelige tall?

Er sosiale media og strømmeplattformer for lette å jukse med? Eller handler det om at vi ikke har nok kunnskap om statistikk dens styrker og svakheter?

I dette panelet møter du både faglige perspektiver og folk som har praktisk erfaring med statistikkbruk.

Panel:
Markus Tobiassen (Journalist i VG)
Marte Thorsby (IFPI Norge)
Anja Nylund Hagen (Kulturrådets analyseavdeling)

Moderator: Kristian Kallevik (FONO)


Kulturrom presenterer:

Strukturer for en bærekraftig sceneteknisk bransje

Myndighetenes restriksjoner for å begrense spredning av Covid-19 har gått kraftig utover livsgrunnlaget for hele den scenetekniske bransjen og alle som jobber der. I verste fall står vi snart overfor konkurser og kompetanseflukt, som kan sette profesjonaliseringen av en ellers levedyktig bransje flere tiår tilbake i tid. Det vil kunne få store konsekvenser for alle som ønsker å arrangere eller oppleve kulturarrangement i lang tid fremover.

Kulturrom inviterer til paneldebatt for å gjøre opp status for bransjen, og diskuterer hvilke strukturer som må på plass for at vi også i fremtiden kan ha en bærekraftig sceneteknisk bransje her til lands.

I panelet:
Anette Trettebergstuen (Arbeiderpartiet)
Rhiannon Hovden Edwards (Virke)
Gunn Siri Hognes (Trondheim Lyd)
Ingrid Skanke Høsøien (frilans lysdesigner)


NKA presenterer:

Table Top – Seksuell Trakassering

Hvordan skal vi jobbe sammen når en uønsket situasjon oppstår på vårt arrangement? Hvilket ansvar har vi, og hva må vi som arrangør gjøre? Hvordan kan vi legge til rette for et trygt kulturliv?

Øvelsen er en såkalt «table top»-øvelse. Det innebærer at deltakerne sitter rundt et bord og blir fremlagt ulike scenarioer som de skal diskutere seg gjennom. Dette er en enkel, men effektiv øvelsesmetodikk som er mye brukt. Vi setter sammen et panel bestående av konsert- og festivalarrangører som sammen utgjør en fiktiv festival.

I panelet:
Oda Moen Tjørstad (Kosmorama)
Therese Østby Haugen (Moldejazz)
Eskild Risnes (PSS Securitas)
Renate Eggan (Tempo)


NKA presenterer:

Markedsføring i 2021: ANTIdote for sosial distansering

Stian Ward Bugten og Ida Sandnes fra ANTI Trondheim vil ta deg gjennom sitt forhold til kultur; lage, dele, eie, oppleve. Vil Post-Covid skape en sult etter å bli ekte?

Etter en 5.5 års turné fra Trondheim til New York, New York til Zurich, har Stian Ward Bugten kommet tilbake til Trondheim som kreativ leder og partner i ANTI Trondheim. Hos Leo Burnett New York, Leo Burnett Zurich og Heimat Zurich (TBWA) har han jobbet med sterke internasjonale merkevarer Samsung, Chobani, Kelloggs, Swisscom, McDonalds, Village Voice og flere.

Ida Sandnes har solid erfaring med utvikling og implementering av digital strategi, samt optimalisering og styring av kampanjer. Arbeidet hennes i ANTI består i å utforme digitale strategier, utføre markedsundersøkelser, kampanjeoppsett, optimalisering og gjennomføring av digitale aktiviteter. 

Anti har kontorer i Oslo, Bergen og Hamar og Trondheim og ble nylig kåret til European Design Agency of the year 2020 av European Design Awards. ANTI står for A New Type of Interference og jobberi krysningen mellom kreativitet, kultur og teknologi for å skape visuell kommunikasjon, integrerte idé-plattformer og innhold som fører merkevarer inn i den kulturelle samtalen.

Foredragsholdere:
Stian Ward Bugten (Kreativ leder og partner ANTI Trondheim)
Ida Sandnes (Digital Strategi ANTI Trondheim)


Musikkforleggerne presenterer:

Fenomenet K-pop

K-pop er en av verdens største musikksjangre og nedslagsfeltet har i de senere årene blitt mye større enn opprinnelseslandet Sør-Korea. Når man skal snakke om fenomenet K-pop, og da spesielt musikken, er det naturlig å se til Dsign Music, som har sitt hovedsete i Trondheim.

Dsign Music har siden oppstarten i 2006 stått bak over 250 låtutgivelser som låtskrivere og produsenter, toppet Billboard-lister hele 40 ganger og vunnet flere internasjonale priser, deriblant flere i sjangeren k-pop.

Denne samtalen vil gi oss et innblikk i hva som kjennetegner k-pop og hvordan den koreanske musikkbransjen fungerer. Kanskje vi også får noen tips om hvordan man skriver en k-pop hit?

I panelet:
Anne Judith Wik (låtskriver Dsign)
Robin Jenssen (CEO Dsign)

Moderator: Sarah Sortland (Musikkforeleggerne)


Balansekunst presenterer:

Hersketeknikker – se dem og stå i mot dem

En nedlatende tone, innspill som blir oversett, en vits som ikke er så morsom – det kan være vanskelig å få taket på hva det er som skjer og hvorfor man plutselig føler seg liten og forbigått. I foredraget vil vi identifisere ulike typer hersketeknikker og diskutere hvordan vi kan stå imot dem. Vi gjennomgår de fem hersketeknikker slik de ble definert av Berit Ås, og legger til noen nyere tilskudd. Vi inkluderer også spørsmål som gir rom for refleksjoner og ulike perspektiver.

Foredragsholder:
Victoria Øverby Steinland (Balansekunst)


Presenteres av Musikkforleggerne:

Musikkforlag 101

Har du kunnskap om rettighetene knyttet til dine egne verk og hva et musikkforlag egentlig gjør?

Et musikkforlag har flere roller. De kan hjelpe deg med å utnytte potensialet til rettighetsinntekter fra låtskriving eller ved å jobbe målrettet mot synkronisering. Ved å få musikken din synkronisert via spill, film eller tv-serier ligger det et stort potensial både på inntektssiden og mulighetene for å eksponere seg for et større publikum. Forlag kan også være en viktig samarbeidspartner på det kreative i form av hjelp med å finne artisten du vil jobbe med eller finne nye samarbeidspartnere.

Er det noe for meg? Hva gir jeg bort? Hva får jeg igjen? Spørsmålene er mange, men etter dette foredraget vil du forhåpentligvis sitte igjen med litt mere forståelse for hva et musikkforlag gjør og hvordan det kan gjøre en forskjell for akkurat deg.

Foredragsholdere:
Petter Walther Walthinsen (Warner Chappell Music Norway)
Stine Lieng (Warner Chappell Music Norway)


Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.