Trondheim Calling | Fra drøm til Virkelig(het)

Fra drøm til Virkelig(het)

Bander Virkelig Foto: Petter Foremo

Med låten «Cecilie» har bandet Virkelig blitt spillelistet på NRK P3, spilt konserter for fullsatte hus sammen med Sondre Justad og Emilie Nicolas. Nå venter Trondheim Calling.

Virkelig er et av 15 demoband som er plukket ut til å spille under Trondheim Calling 2016. Bandet, med base i Bodø, består av de fire 17-åringene Tobias, Emil, Sondre og Erlend.

Bandet slapp sin første låt «Cecilie» 5. oktober 2015, og både Christine og Urørt-redaksjonen i NRK P3 la umiddelbart sin elsk på låten. Virkelig ble plukket ut som Ukas Urørt på P3 i uke 44, og samme uke ble låten også C-listet på kanalen.

Å slippe debutlåten vår «Cecilie» var en eneste stor opptur, og har gitt oss muligheter som vi setter umåtelig stor pris på. Vi har alltid hatt en drøm om at noe sånt skulle skje, men vi hadde aldri trodd det skulle skje så fort. Det var vanvittig stort å bli Ukas Urørt og C-lista på P3, men samtidig var det nesten euforisk for oss da Christine Dancke satte av tid i sendingen sin til å snakke om et nytt Bodø-band som hadde gitt ut en skikkelig fin låt, sier vokalist og gitarist Tobias Aamodt.

Fortell oss om Cecilie, hvem er hun?

– Cecilie er den jenta som alle var forelska i, men som man ikke fikk, eller var god nok for. Vi tror mange kan kjenne seg igjen i låta. Den er basert på mitt møte med denne jenta. Hun er tross alt den vakreste jenta på jord, forteller Tobias.

I romjula har Virkelig vært i studio og spilt inn sin andre singel, med Martin Bowitz og Petter Unstad (Kråkesølv) bak spakene. Etter planen skal låten gis ut i slutten av januar, rett før Trondheim Calling.

Finnes det flere Cecilier?

– Låta handler om kjærlighet, men er ikke like direkte som «Cecilie». Vi ser veldig fram til å slippe singelen, det er ei låt vi føler mye for.

Med nytt singelslipp, ferdigstilling av EP og fokus på øving, er det travle tider for bandet. Rett etter Trondheim Calling skal bandet gjøre en ny supportjobb for Sondre Justad, og ei uke etterpå skal de åpne hovedscenen under Blåfrostfestivalen. Bodø-bandet har også flere spillejobber som ikke er annonsert enda.

Det virker som det er del som skjer på musikkfronten i Bodø for tiden, hvordan opplever dere musikkmiljøet? Er det en ny Bodø-bølge på gang?

– Det er mange tøffe artister og band i Bodø for tiden, og vi er veldig stolte av å være en del av i et rikt musikkmiljø, forteller Tobias. Vi føler musikkmiljøet er veldig bra for tiden, masse band og artister i ulike sjangere. Det aller fineste i musikkmiljøet til Bodø er uansett det at alle er med og støtter hverandre.

I november 2014 åpnet Bodøs nye storstue, Stormen, Kulturkvartalet i Bodø. Det nye konserthuset har fått mye kritikk for planleggingen, og uenighet om innholdet, og ikke minst utgiftene, har skapt store debatter — både lokalt og nasjonalt. Byggingen av det nye kulturkvartalet kostet over 1 milliard kroner, og med budsjettsprekk det første året, spøker det for videre investeringer og aktivitet i Bodø Kommune.

«Hvem skal være morgendagens artister i Stormen hvis ikke band og artister har muligheten til å øve?»

NRK-profil Leo Ajkic var i Bodø tidligere i høst, der han stiller spørsmål rundt det nye kulturhuset og prioriteringene til Bodø Kommune: «Hvem som skal stå på scenen i Bodøs nye kulturhus hvis kommunen ikke klarer å skaffe øvingslokaler til bandene i byen?»

Virkelig var medvirkende i minidokumentaren som ble laget av NRK.

– Vi er veldig fornøyde med å ha fått Stormen, som inneholder nye Sinus, til byen. Vi er hyppige gjester der, men vi skulle gjerne ønsket at Bodø Kommune også hadde opprustet øvingsfasilitetene i byen. Hvem skal være morgendagens artister i Stormen hvis ikke band og artister har muligheten til å øve? Med andre ord, i god gammel Ole Brum-stil, ja takk begge deler.

Hvorfor er det så viktig at kommunen skaffer øvingsrom til bandene i byen?

– Det er på øvingslokalet det skjer. Det er som regel der magien skapes, og det skal føles som et fristed. I Bodø i dag får band tildelt to timer i uken på ei øvingscelle, eller en DPØ (Container. Red. Anm). Det er ikke nok med to timer for ett band som vil opp og fram. Sommeren 2014 fikk vi tilbud om å dele øvingslokalet med blant andre Kråkesølv og Sondre Justad. Der kunne vi øve så mye vi ville mot betaling, og den sommeren øvde vi i over 100 timer. Tre måneder etter fikk vi supportjobb for Ida Maria foran utsolgt Sinus, og etter dette skjønte vi hva som skulle til for å komme seg opp og fram. Det gjelder det samme i musikk som i idrett. De som øver mest og vil mest, kommer lengst. Da må det legges opp til at de som vil, får muligheten.


Virkelig spiller fredag 5. februar på Rockheim Scenen kl. 22.00 og lørdag 6. februar på Café Løkka kl. 20.30
Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.