Trondheim Calling | Fy faen! 6 nye navn klare til Trondheim Calling…

Fy faen! 6 nye navn klare til Trondheim Calling 2018!

Foto: Ousu Leigh

I løpet av høsten har Trondheim Calling sluppet 59 artister og bestillingsverk til programmet. Med disse 6 nye navnene er vi oppe i hele 65 artister, og det kommer fortsatt mer!

Dagens artistslipp representerer ny hiphop og urban, som de siste årene har dominert norsk musikk. Flere av artistene vi presenterer i dag har, til tross for sine korte karrierer, produsert monsterhits med svimlende streaming-tall. Dette er også artister vi garantert får høre mye fra i løpet av de kommende årene:

  • Hkeem
  • Linda Vidala
  • Emir
  • Jimi Somewhere
  • Conz 
  • DJ&DRUMS

Hkeem og Linda Vidala spiller i Storsalen på Studentersamfundet lørdag 3. februar.

Bookingsjef, Markus Sletten, sier følgende om slippet:

Norsk hiphop og urban har de siste årene opplevd en enorm økning i popularitet, og den brede variasjonen vi ser innenfor sjangeren i dag vitner om at den nye generasjonen ikke er redd for å tråkke sine egne stier. I dagens slipp har vi rap på norsk, rap på engelsk, en av landets sterkeste kvinnelige rappere, Linda Vidala, drømmende R&B fra purunge Jimi Somewhere - og til slutt god gammaldags Turntableism feat. progmetal-trommis.

Foto: Ousu Leigh

Hkeem (Oslo)

Det er ikke noe tvil om at livet til Def Jam Recordings-signerte Abdulhakim Hassane aka Hkeem ble snudd på hodet da han slapp debutsingelen «Fy Faen»! Låta har nå imponerende 29 millioner streams på Spotify, der den havnet på viral-listen i 12 land, for å ikke snakke om topp 10 på den globale viral-listen!

I sommer fulgte han opp suksessen med sin andre singel «Urettferdig», en ballade gjestet av Norges mest etablerte r’n’b artister, Unge Ferrari. Der viser Hkeem en ny og sårbar side som artist – en artist som helt sikkert vil prege den norske musikkscenen i lang tid fremover.

Etter en hektisk festivalsommer og VG-lista turné er Hkeem nå aktuell med både sin første headlinerturné og sin tredje singel «En som meg», en ny up-tempo smash!

Sjanger: Rap/RnB

Foto: Stine Raastad

Linda Vidala (Oslo)

Linda Vidala, Norges nye selvdrevne, kvinnelige, rap-stjerneskudd er i disse dager er aktuell med «Bængshot» feat. King Skurk One. Låta har allerede solgt til gull og er en sertifisert sommerhit og lå lenge på topp10 av Norges mest spilte låter på Spotify! Under årets Norwegian Wood (Gramo Underwood scenen), Slottsfjell og Træna Festivalen tok det fullstendig av, og det kan vi garantere at det vil gjøre nå også når Linda Vidala kommer til Trondheim Calling. 

Etter å ha blitt satt på kartet som en av Norges nye kvinnelige rapartister med låten "Emma" i 2016, ble Linda Vidala plukket ut som en av by:Larms demoartister i 2017. Hun ble også nominert til “Årets forbilde” av Norsk Tipping og Frifond i forbindelse med By:larm. 

Sjanger: Rap

Foto: Akam13

Emir (Bergen)

Emir Hvidsten Hindic (24) er den ene halvdelen av rap-gruppen Sushi x Kobe. Etter mye suksess med gruppen, med bangere som Flasker på flasker, Tenker feil og Aldri for mye, tar Onge $ushi Mane steget videre som soloartisten Emir og signerer med Sony Music.

Med en svært kreativ oppvekst i bakhånd, hvor han blant annet er trent i klassisk cello og, har Emir et spesielt gehør for musikk og kreativ utfoldelse. Sjangermessig beveger Emir seg mellom hip/hop, pop og RnB, men han henter også inspirasjon fra tidligere ravekultur. Låtene som venter oss vil klart og tydelig markere seg i det urbanske landskapet som noe nytt og spennende. 

Emir har samarbeidet med et stort sprang av produsenter, hvor blant annet Rytmeklubben, Coucheron, Askjell Solstrand og Drippin har bidratt med sine særpreg. Tekstuniverset til Emir gir lytteren en blanding av nevrotikk, optimisme, feststemning og alvorlighet. 

Sjanger: Hip Hop

Jimi Somewhere (Drammen)

18. august 2016 lastet Jimi Somewhere opp sin aller første utgivelse, «MEMORIA» EP på Soundcloud. Datoen var også drammenserens 18-årsdag, og et drøyt år senere er det mange som har fått øyne og ører oppe for hans musikk. På sin 19-årsdag, 18. august 2017, slapp Jimi Somewhere «MEMORIA» EP på alle digitale plattformer. 

To av låtene fra EPen har blitt gitt ut som singler i 2017, og både «Escape» og «The Beach» har blitt godt mottatt av internasjonal og norsk musikkpresse. Blant annet har den anerkjente amerikanske bloggen Pigeons & Planes hatt premiere på begge låtenes musikkvideoer. 

Live har Jimi Somewhere rukket å imponere stort på festivaler som by:Larm, Slottsfjell og Elvefestivalen, samt å varme opp for selveste Sondre Lerche. I februar kommer han til Trondheim Calling! 

Sjanger: Pop

Conz (Oslo)

Etter å ha levert et forrykende show under by:Larm 2017, har Conz virkelig vist seg å være en av rap-Norges mest energiske liveartister!

Det mørke soundet er internasjonalt, noe også hans engelskspråklige rap bygger under – få i Norge har flowen og tilstedeværelsen til Conz. Singelen “Distant”, som ble sluppet i Februar 2017, ble listet på Spotifys “Fresh Finds”-playlist og har vært inne på “U.S. Viral Topp 50” på Spotify.

I mai slapp han singelen “Sun Up”, og senere på sommeren spilte han på Slottsfjell. I februar kommer han til Trondheim Calling!

Sjanger: Rap

DJ&DRUMS (Oslo)

DJ&DRUMS er nettopp det; en DJ og en trommeslager. Ved å erstatte forhåndsprogrammerte beats med trommemesteren Baard Kolstad, løftes DJ-settet til erfarne DJ Boge til nye dimensjoner. Mer energi, mer punch, mer live-feeling. Førstnevnte er kanskje en av Norges mest omtalte trommeslagere siste årene, og utenom å ha turnert land og strand med prog-bandet Leprous har han blitt utnevnt som V-Drums World Champion. Sistnevnte, DJ Boge, er fast medlem av A-Laget, har turnert med Store P og Girson og har spilt med noen av verdens største i gamet, nemlig DJ Premier, DJ Jazzy Jeff og mange fler. Utenom å være en av Norges travleste utelivs-DJer har han også sikret seg priser for sitt talent. 

Med hits, samples og beats fra både gamle ikoner og moderne klassikere har DJ Boge og Baard Kolstad tatt Turntablism opp på de store klubb- og festivalscenene og fått dansegulv til å gynge så kraftig at murpuss har falt fra veggene. 

Sjanger: Turntablism

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.