Trondheim Calling | Hvem synes du fortjener å vinne NTNU…

Hvem synes du fortjener å vinne NTNU Musikknæringspris 2016?

NTNU musikknæringspris skal sette fokus på næringsaktører som jobber for å fremme trøndersk musikkproduksjon og ved hjelp av sine egne aktiviteter er med på å bygge et musikknæringsapparat rundt artister i Trondheim og Trøndelag. Nå kan du nominere dine favoritter!

NTNU musikknæringspris skal sette fokus på næringsaktører som jobber for å fremme trøndersk musikkproduksjon og ved hjelp av sine egne aktiviteter er med på å bygge et musikknæringsapparat rundt artister i Trondheim og Trøndelag.

I samarbeid med NTNU deles prisen ut på konferansens åpningskveld. Prisen som er på 25.000 NOK er midler som vinneren fritt kan benytte til å utvikle sin næring videre.

Hvem mener du bør bli nominert? Send inn dine forslag innen fredag 12.desember her!

Bakgrunn:

Det er mange enkeltmannsforetak, små firma og organisasjoner som er bærebjelken for mange av musikerne i regionen. Ofte med idealistisk utgangspunkt, men med en næringsidé i bunn driver folk plateselskap, management, bookingbyrå etc, og sørger for at musikerne får bein å stå på. Oppstarten for slike gode aktører er ofte veldig marginal, og man kan være heldige med å få støtte til konkrete albumprosjekt, turneer eller en enkeltstående konsert, men aktørene får aldri tilgang til noen midler for å utvikle seg selv om næringsaktør.

NTNUs musikknæringspris skal bidra til stimulering av flere slike bedrifter og hjelpe vinnerne å utvikle seg videre slik at de i framtiden kan bli en del av en mer robust trøndersk musikknæring. Prisen skal være et springbrett for musikknæringsbedrifter som har kunnskap og vilje til å skape gode resultater i regionen. Aktører som har vært lenge i drift eller er godt etablerte vil ikke bli prioritert.

Aktørene kan for eksempel være plateselskap, bookingbyrå, promobyrå, distribusjonsforetak, studio, lyd- og lysleverandører, musikkfoto- og videoproduksjonsbyrå, musikkforlag og andre som har musikkproduksjon og/el salg som sin primære næringskanal.

Kriterer:

 • Aktøren må drive med næring som fremmer trøndersk musikk
 • Aktøren må ha utvist kløkt og god næringsutvikling
 • Aktøren må ha lyktes i å skape seg et godt omdømme
 • Aktøren må ha konkrete resultater å vise til
 • Aktøren må ha potensiale til å utvikle seg til beste for musikkmiljøet i Trondheim/Trøndelag
 • Aktøren må ha et organisasjonsnummer
 • Prisen gis ikke til enkeltartister, band eller enkeltprosjekter

Midler:

 • Det deles årlig ut en pris på 25.000 NOK
 • Vinnerene får i tillegg gratis delegatpass til Trondheim Calling neste år
 • Midlene skal øremerkes til utvikling av eget næringskonsept
 • Etter endte år skal det sendes inn en kort rapport om hvordan midlene har blitt benyttet og hva det har ført til.

Tidligere vinnere

CRISPIN GLOVER RECORDS - Vinner 2015

Juryens begrunnelse:
Vinneren av NTNUs musikknæringspris 2014 er en aktør som har bygd opp sin satsing gjennom ekte kjærlighet for trøndersk musikk. Det er en tradisjonsbærer som har vært en katalysator for musikere med føtter innen både jazz, rock, metal og klassisk musikk. Med en forkjærlighet for et fysisk produkt i en digital tidsalder kan årets vinner skilte med Spellemannsnominasjoner, internasjonal eksport, gode salgstall og spennende planer for framtida. Og aktøren har vært en viktig brikke for regionens kulturelle verdiskaping.

GREENER PRODUCTIONS – Vinner 2014

Juryens begrunnelse:
Vinneren av NTNUs musikknæringspris er en offensiv aktør som de siste årene har bygd seg opp stein for stein. De står nå i brytningspunktet mellom idealisme og profesjonalitet, og er klare for å ta spranget. Med faglig fokus og engasjement for musikeren og særlig lydestestikken har vinneren vært med å skape den nye lyden av Trondheim.RIOT FACTORY og KAKAO MUSIKK – Vinnere 2013


Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.