Trondheim Calling | Insomniac Bears til Trondheim Calling 2018!

Insomniac Bears til Trondheim Calling 2018!

Nytt superband med medlemmer fra Team Me og Rumble in Rhodos er bekreftet til Trondheim Calling 2018!

Insomniac Bears spiller på Trondheim Kunsthall torsdag 1. februar kl. 20.30, og tar over spotten til Lucy Swann som dessverre må avlyse sin opptreden på Trondheim Calling pga sykdom.

Mer info om Insomniac Bears:

Dette nye musikalske kollektivet kom fra intet da undergrunnsveteranen Magnus Moriarty kalte inn sitt lokale drømmelag til en kveld i studio for å spille inn en låt til den årlige sommerkassetten. Besetningen bestod av tidligere Rumble in Rhodos-vokalist Thomas Bratlie Haugland, Team Me-sjefen Marius Drogsås Hagen og mangeårige samarbeidspartner og multiinstrumentalist Marius Ergo. Ingen var nok forberedt på hva slags kveld det skulle bli, men når flere av medlemmene kom fra tunge avskjeder med sine respektive langtidsprojekter, var det en felles frihet og nyfunnet gnist som oppstod i dette tidligere uutforskede firkløveret. Etter denne inspirerende kvelden bestemte de seg raskt for å etablere en fast konstellasjon som nå bærer navnet Insomniac Bears. 

Fylt til randen med oppriktig låtskriving, lyd-eksperimentering og ærlige art-pop-anthems tar denne gruppa deg nærmere naturen på nye og overraskende måter. Gjennom musikken ønsker de å formidle den nordiske naturen, livsstilen og tradisjonene med paralleller til andre skandinaviske kunstformer. Ut i fra disse rammene springer et sultent musikalsk kollektiv med forgreininger til et nytt uttrykks-fullt territorium, uten å gå på akkord med puls og energi. Låtene er sammenhengende, forførende og vakkert behendiget. Samtidig er det en tydelig brodd og modighet over materialet. Den fargefulle delen representerer indie-musikken og personligheten i musikken, som er med å smelte opp det stramme og tradisjonelle til noe mer organisk og levende.

De musikalske egenskapene fusjonerer de tydlige signaturerene vi kjenner fra tidligere storheter og eta-blerer felles grunn og en ny retning. Uttrykket er formet i full musikalsk frihet og kan beskrives som overskudds-indie eller artpop med en folky vibb og skandinavisk kjøl. Etter ett års tid med låtskriving i Oslo reiste Insomniac Bears til landets mest majestetiske studio, Ocean Sound Recordings på smellvakre Giske, og spilte inn sine første låter. Her løsnet ting for alvor og resultatet vitner om et utforskende band som tross sin korte levetid har klart å finne et eget uttrykk. I november slapp de sin første singel ”Scenic Drives” på Fysisk Format og EP «Hypercolor» kommer 16. februar. På Trondheim Calling spiller de sin aller første konsert noen sinne!

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.