Trondheim Calling | JON OLAV og jordkloden

JON OLAV og jordkloden

Med låta ”Hei Erna” er plutselig Jon Olav (22) fra Ørsta på alles lepper. Musikkvideoen har hittil blitt sett over 200 000 ganger på Facebook, og nå venter hele Norge på at #ernamåsvare.

JON OLAV; Artisten, studenten og gutten som skal velte regjeringa. Vi møtte den Trondheim Calling-aktuelle artisten på det populære chatteprogrammet Messenger, for å bli bedre kjent.

Hei JON OLAV! ... og kloden?

... og politikken?

Hei! Ja, på mange måtar alle tre her.

Har du også en gjeng? Slik som han andre Jon Olav?

Eg har ein gjeng og den er faktisk kulare enn han andre sin. Men eg snakkar ikkje så mykje om dei som eg burde. Likar best å prate om meg sjølv eigentleg.

Flaks! Dette intervjuet handler mest om deg. Og litt om Erna Solberg selvfølgelig.

Ja, eg likar å snakke om ho også. Flaks.

«Eg hadde litt lyst til å lage popmusikk som handla om noko anna enn tits'n'ass eller festing.»

Apropos Erna. Fortell oss om låta ”Hei Erna”. Hva er dens ”purpose” og ”why”?

Eg hadde litt lyst til å lage popmusikk som handla om noko anna enn tits'n'ass eller festing. Og så er eg ganske glad i den kloden. Så etter litt så blei det til Hei Erna. Tenkte det kunne passe bra med ei slik låt i desse valgtider.

Trodde tits'n'ass var essensielt om du ville få låta spilt på P3?

Det kan jo kanskje av og til virke slik. Kokain også er ein slager trur eg. BÆNGSHOT osv. Men "Hei Erna" har faktisk blitt spelt på P3, så det kan virke som om det er rom for den type musikk også? Kanskje det berre er for få av oss som skriv den type tekstar. I don't know. Den har ikkje blitt lista på P3 endå da. Smiler håpefullt.

Hva med videoen? Er det noen sleipe triks du har brukt for å få frem budskapet til regjeringen? Tipper FrP ble litt kåte av det nasjonalromantiske utrykket som går igjen. 

Åh, det er ingenting som er så tilfredstillande som å tenkje på at Sylvi har meg svirrande rundt i tankane sine. Vi er nesten frå samme bygd eg og ho. Funfact.. Som eigentleg ikkje er så kult.. Mest trist.. Men Martin Bremnes skal ha big ups for videoen. Han som filma og redigerte. Den blei dritbra. Vi tenkte jo at vi måtte prøve å appelere til facebook-generasjonen da. Emojis og slikt.

«Les statistikken, sjå den der filmen av Leonardo DiCaprio og orienter deg om det som skjer rundt om i verda. Stormen "Harvey" i USA f.eks. Er ikkje tilfeldig altså.»

Har Erna ”lika” videoen på Facebook?

Nei. Ho nektar å svare.. Møtte opp på ein stand i Trondheim der ho talte for nokre dagar sidan. Fekk augekontakt med ho fleire gongar, men null anerkjennelse.. 

😔

Hvilke 3 konkrete forslag ville du gitt Erna for å få henne til å forstå at miljøpolitikk er viktig?

Trur eigentleg ho forstår at det er viktig. Ho har nok berre ikkje ballar nok til å foreslå ein god nok klimapolitikk, då ho antakeligvis hadde mista velgarar. Ho har sikkert blitt litt maktsjuk dei fire siste åra.

Men tre ting: les statistikken, sjå den der filmen av Leonardo DiCaprio og orienter deg om det som skjer rundt om i verda. Stormen "Harvey" i USA f.eks. Er ikkje tilfeldig altså.

Hva gjør du selv for å redde verden?

Burde nok gjort mykje meir, som alle andre også burde, men eg prøver å redusere kjøttforbruk og reise kollektivt. Også prøver eg å felle statsministeren som ikkje har god nok klimapolitikk.

Har du flere triks oppi ermet for å felle statsministeren?

Tenkte å vere litt som ein mygg fram til valget. Aldri gi meg liksom. Vertfall fram til ho svarer. Så får vi sjå kor uthalden ho er. Ho burde jo svare da. Seriøst liksom.

«Det er mykje samfunnskritikk i musikken som kjem, så ingen kan føle seg trygge. Men det kjem også litt kjærleik.»

Fra politikk til musikken da.

Har du flere låter på repertoaret i tillegg til  ”Hei Erna”? 

JAAA!! Har masse musikk som ligg på lur.

Når kommer det plate? Hva skjer fremover?

😏 😏 😏

Hva inspirerer deg til å skrive låter? (miljø obvs, men andre ting også?) 

Det kan vere kva som helst. Det er mykje samfunnskritikk i musikken som kjem, så ingen kan føle seg trygge. Men det kjem også litt kjærleik.

❤️ ❤️ ❤️

Har du begynt å planlegge konserten du skal ha under Trondheim Calling? Hva kan vi forvente av JON OLAV live? Blir det mye visuals?

Åååh, visuals hadde vore gøy!!!!

Men nei.. har ikkje komt så langt, men gøy blir det. Eg gler meg så sjuuuuukt til Trondheim Calling!!!!!!!!

Tar du med ”Erna-merch”? Hadde dødd for en rød caps det stod ”Hei Erna” på ass.

Må jo nesten ha med litt capsar da. Kanskje eg droppar gitar-tech og brukar pengane på capsar!!

Hvis du hadde vært bookingsjef i Trondheim Calling for én dag, hvilke band/artister ville du booket?

Oj!! Vanskelig!! Er jo så mange kule band og artistar. Men eg trur kanskje eg hadde kontakta Rossman. Han er kul og tøff. Flink til å skrive låtar også.

Takk for praten JON OLAV, vi gleder oss til å se deg på Trondheim Calling!

🍾 🍾

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.