Trondheim Calling | Komplett artistprogram!

Komplett artistprogram!

Siste artistslipp finner du her!


Conor Patrick & The Shooting Tsar Orchestra (Trondheim)
Conor Patrick & The Shooting Tsar Orchestra er Trondheims nye poporkester med storslagen låtskriving og enda mer storslagen besetning som også inkluderer blåsere, bongotrommer, klokkespill og feststemt sang. Både den kritikerroste debutsinglen «Talk, talk, talk» og oppfølgersinglen «A wonderful world» har vært spillelistet på NRK P1, og bandet har det siste året vunnet flere regionale musikkstipend og slipper sitt debutalbum på nyåret!


Fredrik William Olsen (Bodø)
Gitarist og vokalist Fredrik William Olsen fra Bodø har med det Spellemann-vinnende bandet Kråkesølv markert seg som en særegen låtskriver og tekstforfatter. I soloprosjektet tråkker Fredrik i helt andre spor enn med Kråkesølv, musikalsk skåret ned til beinet og tekster som dyrker det melankolske og litt mystiske. Konserten på Trondheim Calling 2015 blir den aller første solokonserten Fredrik gjør i Trondheim.


Apothek (Oslo)
Apothek er det musikalske avkommet til produsent Nils Martin Larsen og vokalist Morten Myklebust. I vår slapp duoen sin første singel Family som ble møtt med stor begeistring ute i den europeiske blogosfæren. Låta ble blant annet beskrevet som «the perfect marriage between an exquisite electronic beat and smooth pop lyrics». Den siste tiden har de brukt tiden på å remixe Marit Larsen og gjøre sine aller første liveshows som support for Susanne Sundfør, blant annet i Storsalen på Studentersamfundet i Trondheim.


Silja Sol (Bergen)
Silja Sol sier det hun vil si. Observasjoner utenfra, direkte, muntlig og humørfylt. Debutalbumet er en samling spontane og umiddelbare poplåter, med folk-inspirerte melodier i et kortfattet og pønkete format. Debutalbumet "På Hjertet" kom 10. oktober og høstet utelukkende gode anmeldelser og havnet på topp 10 listene over årets beste album i VG, Dagbladet, Dagens Næringsliv og Bergensavisen.


The Pink Moon (Trondheim)
The Pink Moon er et garasjepunk-band med psykedeliske kanter som ble grunnlagt i 2013 i Trondheim. Opprinnelig påbegynt som er rent studioprosjekt for låtskriver Kristiansen som tidligere har frontet band som Hegde Hog og Trush men utviklet seg raskt til noe mer da de andre musikerne Even Granås (Moving Oos/The International Tussler Society) og Øyvind Holm (Dipsomaniacs/Sugarfoot) meldte seg til tjeneste. Live får de ekstra drahjelp av Mathias Nylenna (Snøras/Angora Static). The Pink Moon ga ut sin første utgivelse på Crispin Glover Records i oktober.


Eye Of Horus (Orkanger)
Orkdalsbandet Eye Of Horus er en av de etterhvert mange suksesshistoriene om artister fra regionen som får mye ut av å vise seg fram på Trondheim Calling sitt demobandprogram. Eye Of Horus ble plukket ut som demoband i 2012, som et ubeskrevet blad både for juryen, Trondheimspublikummet og musikkbransjen. Konserten på Calling ble startskuddet for et vanvittig år for gjengen som da var i alderen 16-18 år, med festivalkonserter på Hovefestivalen, Pstereo, RaumaRock, Storåsfestivalen og Slottsfjell. Nå er bandet tilbake etter en lengre studioperiode og skal snart slippe nytt materiale.

TRONDHEIM CALLING KLUBBPROGRAM:


Cloudbusting (
Fredag 30.jan Kl. 23.00-02.00 - Yacht Club)
Cloudbusting er Margaret Berger og Marie Komissar, som sammen har laget dansekalaser til stormende jubel i over fire år. Cloudbusting er gleden over livet, glowsticks og dansegleden pakket inn i den beste klubbmusikken, de frekkeste poplåtene, den mest lekne r&b og den råeste hiphopen.


Seksuell
(Lørdag 31.jan Kl. 23.00-02.00 - Yacht Club)
Det som ofte bli omtalt som «Oslos kåteste klubb», startet opp som et månedlig konsept i bakgården på fisk & Vilt men ryktet om kaoskveldene spredte seg kjapt og plutselig var Seksuell å finne på både Slottsfjell og Øyafestivalen, og på et utsolgt Rockefeller på selveste 17. mai. Som et herpesutslett på Oslos ellers kredible musikkscene er stikkordene for en Seksuell-kveld - sjokkerende kommers pop, en syk mengde cava og Norges mest pålitelige fylleangstgaranti. Med andre ord, den perfekte måten å avslutte en festivalnatt på. Ikke kom og si at vi ikke advarte deg.

TEV presenterer: (Fredag 30.jan, 00.30-02.00, Galleri KIT)


Hasta
Norges mest talentfulle 17-åring. Thomas Wesenlund Wahl aka ''Hasta'' er et lovende talent som allerede som 13 åring begynte han å eksperimentere med beats. I vår ga han ut sin andre EP på det Ohio-baserte plateselskapet Apothecary Compositions. Soundet beskriver han selv som noe rolig og laidback med mye fokus på bass, i tillegg til å eksperimenteres det hyppig med elementer fra alle mulige sjangere. Han blir inspirert av alt fra Cashmere Cat til Opeth.


Hi Tom (Rytmeklubben)
Rytmeklubben har i løpet av kort tid etablert seg som et av de mest spennende klubbnavn Trondheim har å by på, men det er først nylig at «klubbmedlemmene» har vist seg fram som solo-artister. Med en rekke singler på lokale Raw Juice Records, har spesielt Hi Tom utmerket seg. Hans energiske remixer og egenproduksjoner har blitt spilt av internasjonalt kjente DJs som Sam Tiba og Wave Racer. Hi Tom runder av fredagskvelden med Trondheim Elektroverksted.

TEV All Stars (Lørdag 31.jan, 00.30-02.00, Galleri KIT)
Trondheim Elektroverksted (TEV) dreier seg om å fremme klubbkultur, og her er det ofte i det lokale miljøet den beste stemningen skapes. TEV samler en rekke talentfulle DJs med base i Trondheim, både nykommere og veteraner, til å gi deg den beste festen på slutten av festivalhelgen. Både hodenikkere og hoftevrikkere er like velkomne!

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.