Trondheim Calling | Konferanseslipp #4

Konferanseslipp #4

Det er er litt under 2 måneder til Trondheim Calling 2019 går av stabelen, og per nå teller vi 30 annonserte konferanseposter, alt fra samtaler, paneler, workshops, veiledning og sosiale happenings. Dagens slipp inneholder faglig påfyll for blant annet arrangører, platebransjen og artister, sosiale eventer og veiledningtimer.

15. desember stiger prisen på delegatpass og hotellpakker – sikre deg billetter og overnatting innen den tid!

14. desember er siste sjanse til å kjøpe delegatpass til 1190 kr, ved midnatt stiger prisen til  1490 kr.

Prisen på hotellpakker (delegatpass + overnatting) stiger også ved midnatt 14. desember. Sikre deg detegatpass og overnatting fra 2810 kr.

Dagens slipp inneholder:

Session: Sync
Presenteres i samarbeid med de regionale kompetansesentrene for musikk og Music Norway

Trondheim Calling, Music Norway og de regionale kompetansesentrene for musikk presenterer en eksklusiv session for deg som vil få en dyptgående innsikt i hvordan du plasserer musikk i audiovisuelle produksjoner.

Opplegget er skreddersydd for deg som representerer artister eller katalog og vil lære mer om hvordan få den brukt i audiovisuelle produksjoner og bygge et nasjonalt og internasjonalt nettverk.

Flere internasjonale bransjeaktører som jobber med music supervision, sync og reklame kommer for å fortelle om hvordan de jobber, ha samtaler med deltakerne i programmet og gi nyttige innspill til pitching og presentasjon av deres kataloger. I løpet av seansen skal vi dekke forskjellige felt innenfor sync, fra reklamebyråer til rettighetsforvaltere.

Session er en del av et nasjonalt samarbeid mellom Music Norway og de regionale kompetansesentrene; Brak, Tempo, STAR, SØRF, MØST ØKS, KOFOR, sammen med programmene Mentor og Master.

Medvirkende:
Jess Nash (Budde Music)
Tom Carter (Universal Music Publishing UK)
Jørgen S. Avsnes (Made)

Sync 101

Sync er et spennende felt innen innspilt musikk. Dagens økonomi er preget av den ”vanskelige” streamingen og det leites stadig etter nye inntekter i en vanskelig bransje.

Dette kurset tar deg gjennom de viktigste stegene for å pitche din musikk eller katalog for synkronisering til reklame, TV og film. Hvordan skal du starte når du vil få musikken din plassert i reklame, TV eller film? Hva gjøre egentlig en Music Supervisor? Hvem skal du pitche til?

Kurset holdes av Joachim Alte fra EKKO Agency.

Produksjon i storkonsertformat

Presenteres i samarbeid med musikkutstyrsordningen

Hvordan ser de største konsertproduksjonen ut fra innsiden? 

Vi har invitert Terje Haakonsen fra Upstage, Christian Schøyen fra Live Nation og Martin Holmes fra Bergen Live som er blant Norges mest erfarne innen konsertproduksjon i storformat på arena som Ullevaal Stadion, Valle Hovin, Bergenhus Festning og Granåsen Arena. 

Sammen skal de diskutere feltets utvikling, utfordringer og spenning. De skal innom alt fra sikkerhet og HMS, advancing, det tekniske og teamarbeidet rundt det hele når verdens største artistnavn kommer på besøk.

Modereres av Hege Strand fraTrondheim Lyd.

Må alt være festival?

Hvordan vil den norske konsertsommeren se ut om 5-10 år?

Mange nye festivaler har kommet til de siste årene, samtidig med en økende andel storkonserter og sommerkonsert-serier som også tilbys de samme 2-3 sommermånedene. Festival-begrepet blir også brukt i mange sammenhenger på siden av tradisjonell festivalprogrammering. 

Er festivalbegrepet i ferd med å vannes ut? Hvordan fungerer festivalformatet som utstillingsvindu for musikken? Hvor mye er, og bør være, fest og hvor mye er musikk og kultur? 

I dette panelet skal vi se på hvordan festivalene tar steg for å skille seg ut i mengden, bygge et lojalt publikum og selge nok billetter i et stadig mer presset publikumsmarked. 

Panelet består av
Aksel Tjora (NTNU)
Kari Houth Fjellseth (Fredvika)
Merete Moum Lo (Pstereo, Juba Juba)
Fredrik Forssman (moderator)

Foto: Thor Egil Leirtrø

Field trip to Sørgården Studio

Presenteres i samarbeid med Music Norway

For å avslutte en hektiske festival inviterer vi til en felttur til Sørgården Studio i flotte Ler rett utenfor Trondheim. Spidergawd laserer sitt femte studioalbum i januar 2019 og den spiller de fra start til slutt for første gang i Norge. Legger vi til god mat og drikke bør dette bli en ettermiddag vi vil huske lenge.

Foto: Torleif Kvinnesland

NKA møteplass på Trondheim Calling

Norske Konsertarrangører tar turen til Trondheim Calling og inviterer medlemmer, fremtidige medlemmer, venner og samarbeidspartnere til en uformell samling med god musikk, sosialisering og nettverksbygging. 

Det blir gode priser i baren, folka er fine og det blir servert mat til fatene er tomme så det lønner seg å møte opp tidlig. Ses! 

Olavsfestdagene og Polar Artist inviterer til vorspiel

Olavsfestdagene og Polar Artist inviterer til vorspiel på Bar Moskus hvor vi byr på mat og drikke, og hyggelig samvær med bransjekolleger. 

Denne helgen er det nøyaktig 7 år siden Highasakite spilte på Trondheim Calling som demo-artist, og 5 år siden gjennombruddsalbumet «Silent Treatment» ble sluppet til stående ovasjoner fra norsk presse og publikum.

Fredag 1.februar 2019 slippes endelig Highasakite’s fjerde album, «Uranium Heart», og til sommeren headliner bandet Borggården under Olavsfestdagene. I den anledning er vi stolte av å presentere en ekslusiv forhåndslytting av det det nye albumet under dette vorspielet dagen før albumet slippes. Velkommen!

Møt OfficeLink

1.januar 2019 trådte kassasystemslova i kraft og alle bokføringpliktige må heretter være innenfor kravene og i samsvar med regelverket. Hva betyr dette for deg som arrangør? Er det leverandør av kassasystemet som må følge opp eller er det organisasjonens ansvar? Hva sier loven egentlig om de som bare har omsetning ett par dager i året, og er det noen forskjell i forhold til de som har arrangementer flere ganger i uka? 

Camilla Dahn fra OfficeLink AS er tilgjengelig for å svare på spørsmål i 1 til 1-samtaler under årets Trondheim Calling lørdag 2.februar kl 11-14. 

OfficeLink AS har siden oppstarten i 2003 levert betalingsløsninger til små og store bedrifter i hele landet, og er i dag en av landets ledende leverandør innenfor kassasystemer og kortterminaler.

De siste 10 årene har selskapet også levert utleie av betalingstjenester for små og store arrangement, og med det lang erfaring med å tilpasse løsninger for ethvert arrangement.

Camilla Dahn har 15 års erfaring fra restaurant- og utelivsbransjen og nesten like lang fartstid i arrangørbransjen blant annet som backstageansvarlig for Parkenfestivalen og Rootsfestivalen i Brønnøysund. Jobber i OfficeLink as på fjerde året med utleie og installasjon av betalingsløsninger til festivalkunder og andre korttidsarrangementer.

Music Norway Pop up office

I forbindelse med Trondheim Calling åpner Music Norway et satellittkontor torsdag 31. Januar der de er tilgjengelig for bransjen som ønsker å snakke om sine eksportplaner.

Music Norway Jobber for å eksportere og promotere norsk musikk internasjonalt. Gjennom ulike tilskuddsordninger, sterkt internasjonalt nettverk og god kjennskap til de viktigste markedene kan de bistå deg som er klar for å satse internasjonalt, om du er musiker eller bransjeaktør.

Musikkutstyrsordningen Satellittkontor

Fredag 1. februar flytter Musikkutstyrsordningen sine kontorer til Trondheim og Trondheim Calling. Spiller du i band og trenger øvingsutstyr? Har du et øvingsrom som trenger utbedring? Trengs det øvingsrom der du bor? Driver du en scene som trenger lyd- eller lysutstyr? Vil du starte opp en scene, bygge et øvingsanlegg, sette i gang et prosjekt eller gjøre en teknisk eller akustisk oppgradering? Lurer du på veien videre og hvilke muligheter som finnes for å få hjelp, råd og tilskudd? Da bør du ta turen innom satellittkontoret til Musikkutstyrsordningen på Trondheim Calling!

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.